Türklerin doğruyu görmesi ve düşünmesini sağlamak, kendini Türk kabul edenlerin birinci vazifesi olmalıdır. Türklerin yanlış görüş ve düşüncelerden hızla kurtulmaları için gayret göstermek.Özüne ve bilime dönmek, bilim, akıl ve mantığın kabul etmediği hiçbir şeye evet dememek.Hürriyetinebağlı, dünya, ülke ve günümüzü anlamak, geleceği programlamak için geçmişte başına gelenleri, öğrenmeyi veöğretmeyi görev bilmek.

Soydaşından,İntikam almayı düşünen Türk zayıftır. Affedip yoluna devam eden ve birliği sağlayan Türk güçlüdür.İntikamı yok sayan Türk akıllıdır.1916- 1987’de yaşayan, yazar, çevirmen, düşünür ve sosyolog. Başta dil, tarih, edebiyat, felsefeve sosyoloji olmak üzere sosyal bilimleri birçok alanda araştırma yapmış, yazılar yazmış bir düşünce adamı; Hüseyin Cemil Meriç: ‘’ İyilik eden, karşılık bekliyorsa tefecidir.’’ Diyor.Ülkeye hizmet yaptığını günde yüz defa söyleyenlerin kulakları çınlasın ve ders alsın.

Kimse Türk olmaya mecbur edilmemeli.Türk oldum demekle asla Türk olunmaz. Rus, Çin, İngiliz, Alman, Arap, Fars vs. de olunmaz.1093- 1166 yıllarında yaşayan,mezarı Kazakistan’ın Türkistan şehrinde bulunan,Hoca Ahmet Yesevi,800- 900 yıl evvel ‘’ …Din seçim, Türklük kaderdir. Veya İslamiyet tercihimiz, Türklük kaderimiz…’’ diyor. Bugün dindarlıktan bahsedip Türklüğü inkâr edenlerin geçekten soy kütüklerine bakmak lazım.

Türk, gelecek kuşakların, iğrenerek anacağı bir insan, bir millet olarak tarihe geçmekten kaçınmalı. Bireysel ve toplumsal olarak medeniyete en yüksek seviyede katkı yapmalı.Soyunun ve insanlığın yükselmesi için çok çalışmalı. Gelecek nesillerin yararlanacağı değerli ve ölümsüz bilim ve sanat ürünleri bırakmalı.Birvarlık olarak tarihte en saygın ve en onurlu bir yer edinmeye çalışmalı. Çocuklarına da aynı düşünce ve eğitimi vermelidir.

Türkler tarihte her zaman birlik göstermişlerdir. Dillerini ve dinlerini asla kaybetmemişlerdir. Dillerini ve dinlerini kaybedenler de asimile olmuştur.Türkler, Millet tanımına uyan büyük bir toplumdur. Tarihte böyle büyük bir soyu bir millet olarak görmek, özellikle zamanımızdakiinsan topluklarının çoğunda bulunmayan büyük bir güç ve büyük bir onurdur.Dünya’daki Türklerin ilk işinin birlikte büyük bir BİRLİK kurmasıdır.

Tarihin en büyük olaylarını yaratmış olan Türk SOYU, benliğini büyük ölçüde korumuş olan bir millettir.Türk, kendi özelliklerini yitirmemiştir. Uzun sürelerde öteki soyların, büyük çoğunluğuna karışan bir kısım Türk değişerek adlarını ve dillerini koruyamamıştır.Son zamanlarda, Millet olmanın en önemli vasıflarından olan DİL ve ADLARINI korumada başarılı olamayarak; Arap, Fars ve bati kültür emperyalizmi altında kalmıştır.

Dünya halklarının bulgur gibi kaynadığı zamanımızda, kendini Türk kabul edenlerin, dünyanın neresinde Türk ve Türküm diyen varsa her şeyi bir tarafa bırakarak, onunla buluşmayı ve ardından bir olmayı sağlamayı ilk vazife bilmeli.

    HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.


12.08.2024 09:28:00

Rasim Gül

KENDİNİ TÜRK KABUL EDENLERİN, İLK İŞİ

KENDİNİ TÜRK KABUL EDENLERİN, İLK İŞİ