100 yıla yakın bir zaman içerisinde yüzde yüze yakın bir beğeni ve tasviple milli gurur olarak söylenen ve dağlara taşlara yazılan; ‘’ T.C’’, ‘’ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE’’, ve ‘’ TÜRKÜM DOĞRUYUM’’ a savaş açıldı?

2001 yılında AKP kurulana kadar, söz konusu deyimlere hiç kimse takılmadı, AKP kurulduktan sonra bu kelimler MİLLİ BİRLİĞİ bozucu unsur oldu? Aceba yanlış olan bu kelimelerin milli birliği bozucu olması mı, yoksa tam tersine milli birliği bozmak isteyenlerin önünde engel olduğu gerçeği miydi?

Ne yazikki millibirliği sağladığı düşünülen kelimelerin kaldırılmasına karşı çıkan büyük çoğunluğun sesi umulan kadar çıkmadı. Demek ki halk geçim ve güvenlik derdine düştüğünden, ilerde başına neler geleceğini düşünerek sessiz kaldı.

TÜRK ve TÜRK DEVLETİ ifadelerinden sıkıntı neydi? TÜRK ve TÜRK DEVLETİ kelimelerini kaldırıp yerine ne konulacak tı? ÜMMET, ANADOLU BİRLİĞİ, TÜRKİYE DEVLETİ, TÜRKİYE FEDERASYONU ve daha onlarca isim koyarak birliğimiz ve devletimizi ve bağımsızlığımızı daha iyi mi sağlayacaktık?

Son yıllarda başta Filistin olmak üzere, Devlet ve Milletimizin varlığını ve birliğini ilgilendiren konularda, Türk Devleti ve Milletinin yanında, hangi devlet ve hangi millet vede hangi din ve mezhep mensupları yer aldı?

2020 yılının üçüncü ayına girdiğimiz şu günlerde, siyasi ve sosyal düzen, hukukun üstünlüğü, milletin onuru ile kimliği ne durumda? Milleti millet yapan milli eğitim ne durumda, gerçekten milliliği devam ediyor mu?

Eğitimin, siyasetin eline bırakılmayacak kadar önemli olduğunu, devletin yerini alan özel sektörün ise eğitimi nereden nereye götüreceğini Fetö örgütü apaçık ortaya koyduğunu tüm millet acı şekilde gördü ve yaşadı. Buna rağmen halen kontrolsüz şekilde eğitimin özel sektöre bırakılması ne acı.

Bir ülke, Cumhuriyet ve demokrasi ile hukukun garantisi altında serbest seçimleri, nesillere öğretmeden kaçınıyorsa buna hangi manayı vereceğiz?

Psikolog ve sosyologlara göre, insanların sorgulamadan herhangi bir yere MENSUP olma ihtiyaçlarında olduğu ilmen ispatlanmıştır. Türkiye’de insanlar milli birlik çerçevesinde nereye mensup olmalıdırlar?

Yılardır istiklal marşının iki dörtlüğü MİLLİ MARŞ olarak söylenmektedir, ne yazikki büyük oranda şuursuzca söylenen İstiklal Marşı’nın ne mana ifade ettiği bu gün yüzde 70-80 hatta daha fazla bir kesimde bilinmeden ve daha beteri öğretilmeden söylenmesine devam edilmektedir.

Millet; milli duygulara mı, bir cemaat-tarikata mı, bir partiye mi, bir şiha-şeyhe mi, yoksa dünya vatandaşlığını mı tercih edeceği şeklinde serbest bırakılıyorsa bu yıkım değil de nedir? Ey uyuyan dev uykudan ne zaman uyanacaksın? Ülken parçalandıktan sonra mı?Sana uyumak ve neye biat ettiğini bilmemek yakışıyor mu?
       

Hayrola, muvaffak ola, muzaffer ola.

                                                                                                       


9.03.2020 10:15:00

Rasim Gül

Kaldırılan, Birlik ve Beka Değerleri