İstiklal Harbiyle milletimiz İSTİKLALİNİ kazandı mı? Kazandı. Devletini kurdu mu? Kurdu, adına da Türkiye Cumhuriyeti Devleti dedi mi? Dedi. Millet dediğimiz unsurun içinde Anadolu coğrafyasında yaşayanların tamamı var mıydı vardı. Bu birliğin ve dirliğin altını üstünü oyarak ortalığı karıştırmak, kime yarar?

İstiklal Harbinin alt yapısını onlarca subay ve bilim adamı birlikte hazırladı mı? Hazırladı. Bu hazırlığı canı pahasına halkımız katıldı mı? Katıldı. Bu kutsal harbe bir baş olması gerekiyor muydu? Elbette gerekiyordu. Mustafa Kemal’in baş olması suç mu?

 Fevzi Çakmak, Kazım Karabekir, Rauf Orbay veya bir başkası olabilir miydi? Elbette olabilirdi. Mustafa Kemal olduysa ve onların tamamı kabul ettiyse sen bir yerlerini yırtsan ne olabilir? Hiçbir şey olmaz amma bu halka münafıklık yapar, eziyet eder mutluluğunu gölgelersin. Amerika, Rusya, Çin ve İsrail’e casusluk ve hizmet eder, Türk ve İslam Âlemine ihanet ettiğin için gün gelir hesabını da verirsin.

İstiklal Harbimize ne yazikki bu memlekette inanmayanlar var mı? Var. Mustafa Kemal Atatürk’e itiraz eden var mı? Var. Hatta bunlar prim de yapıyor ve Devlet katında itibar da görüyor mu? Görüyor. Gerekçelerini de İslam’a dayandırarak halka yutturmaya çalışıyorlar mı? Çalışıyorlar. Dertleri İslam mı?  Değil. Hedefleri devlet ve milletimizin birliğini bozmak mı? Evet bozmak. Ey ahali, halk, ulus, millet sen bunu görüyor musun? Bal gibi görüyorsun da ne zaman gerekeni yapacaksın?

Osmanlı paşası, Keçecizade Fuad Paşa (1814-1868) Avrupalıya; ‘’ Siz dıştan, biz içten yıkmaya çalışıyoruz ama bir türlü yıkılmıyor’’ diyor. Osmanlı yıkıldı. Sıra Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne mi geldi. Dışarıdakiler anlaşıldı, onlar açıkça söylüyor. İçerdekiler anlaşılamadı, çünkü daha zalim ve daha aşağılık olup her kılığa giriyorlar ve bütün kutsalları acımasızca kullanıyorlar.

Saf, temiz ve iyi yürekli insanımız tarih boyunca birçok zaman, aldatılmış olduğu gibi bu seferde inançları ve kutsalları kullanarak aldatıyorlar. İlkokul tarih bilgisi ve aklını ve vicdanını kullanan her vatandaş başımıza gelenleri ve gelecekleri görüyor. Sadece Devleti idare eden bazıları görmek istemiyor.

Batının bin yıldan fazla Anadolu’dan çıkarmak için uğraştığı ve beceremediği için konuyu içimizdeki hainlere bıraktığını bilmeyen var mı? Halktan yok, halk biliyor ama bu yetmiyor, yönetici kesimin bilmesi ve gereken tedbiri alması gerekiyor. Tabi ki iş işten geçmeden.

Hiçbir fikir, inanç, parti millet bütünlüğünün önüne geçmemelidir. Ortak paydamız olan milli birliğimizin üstüne çıkmamalı ve bu ortak payda kırmızıçizgimiz olmalıdır.

Tarih boyunca fitneye, fesada ve saldırıya muhatap olan, milletimiz her zaman bu belaları def etmesini bilmiştir. Bilim, teknoloji ve ekonomide, Türk- İslam Âlemi’ni de yanına alarak, her belayı def edecektir. Yeterki içteki kavgayı bıraksın.
                                                                                           Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.

 


22.04.2021 00:12:00

Rasim Gül

İSTİKLAL VE İSTİKBALİMİZ, NASIL KAZANILDI?

İSTİKLAL VE İSTİKBALİMİZ, NASIL KAZANILDI?