Ali Genç

Tarih: 29.12.2024 12:19

İSTİKBAL VEFA, FİZİKİ DURUMUNU DÜZELTİP, ŞEHİRLE ENTEGRESİNDE!!!

Facebook Twitter Linked-in

 İlimizin medarı iftarı bölgemizin ve ülkemizin parlayan yıldızı ASÜ ’nün şu anki gıpta edilen hale gelmesinde kurucu rektör Profesör Necdet Sağlam, 2. Rektörü Profesör Mustafa Acar ve kurumda en uzun süreli Rektörlük yapan döneminde başta Tıp ve Dişçilik Fakültelerinin kurulmasıyla kurumun şu anki hale gelmesinde kurmay heyetiyle birlikte inkar edilemez önemli emekleri olan Profesör Yusuf Şahin Hoca’nın dönemindeki iyi niyetle samimi şekilde cürümleri kadar yer yakarak yaptıkları çalışmayla sağlandı.
 Memleketimizin hayırlı evlatlarından ve bir elin parmakları kadar olan efsane siyasetçilerinden Orhan Aydın tarafından açılan Yüksek okulun kurulmasında Mevla’mızın Tuz’um olmasını vesile ettiği edna kulu ve üniversitemizin kuruması için bir Aksaraylı ve gazeteci olarak gerekeni
yapmanın yanında bahşeden Rabbimize de sonsuz şükürler ve hamdü senalar olsun ki 1. kuruluş yıldönümünden itibaren başlayan ve 19 yıldır aralıksız olarak veto edilen ilk kanunun ve kurulmasını sağlayan kanunun TBMM’sinde kabul tarihlerindeki haber ve köşe yazılarımla anan  tek Gazeteci ve tek Aksaraylıyım.!!!
  1986-87 Eğitim yalında temeli olan Meslek Yüksek Okulunun kuruluşundan itibaren tüm çabam kurumun birinin bin olması ,sıkıntılarının milimize edilmesi olduğundan emeği olanlarla birlikte bu konuları da kuruma olumlu katkı için gündeme taşıyanım.!!!
  Bu günkü 19. Kuruluş yıldönümü haberinde belirtilenlerden kurumun zeminin ıslahı, ağaç ve çimlerin sulanması ile bina maliyetleri ile bakım bedellerinin azaltılmasını ısrarla dile getiriyorum.
  Bu konudaki 5,9,10,12. Ve 16 12.2024 günleri İnternette yayınlanan seri yazımda belirttiğim gibi 2014-19 arasında Belediye başkanlığı yapan Haluk Şahin Yazgı’ nın en önemli projelerinden  olan  ve dönemin Orman ve Su İşleri bakanı Profesör Veysel Eroğlu’nun aradan geçen 9 yıla rağmen halen musluklardan akıtılamayan içme suyu temel atma töreni için Aksaray’a geldiğinde dönemin Rektörü Profesör Yusuf Şahin hoca  bakan beyden kampüs alanına orman kurulmasını istemişti.
  Bunun üzerine “Kuruması İçin Ağaç Dikilir mi?” diye sormuştum.
  Bu soruyu sormanın sebebi Yusuf Hocanın müteahhitlerin inşaat yaparken çıkarttıkları ağaç ekilebilir topraklara dikilen ağaçların buradaki çorak su ile sulanması nedeniyle ömürlerinin kısaltıldığını ,aynı etkinin çimler içinde geçerli olduğunu belirterek bunun yapılmamasını öncelikle bu ağaç ve çimler için tatlı su  sıkıntısının giderilmesini istemiştim.
ÇATAL KAMPÜSÜN OLUMSUZLUĞU NEDENİYLE BİNA MALİYETLERİNİN VE BAKIMININ MİLİMİZE EDİLMESİ İÇİN ZEMİN ISLAHI VE SULAMA İÇİN TATLI SU SAĞLANMALI!!!
   Yusuf Şahin hocamla yaptığımız istiarede öncelikle çim ve ağaçların tatlı şebeke suyu ile sulanması veya Karasu ırmağından gereken tatlı suyun getirilmesinin mümkün olacağını, bina maliyetlerini normal zemine göre %50 civarında artmasının yanında bakımlarının da  pahalı olması nedeniyle bu olumsuzluklar bulunmayan yeni bir yer bulunmasının gerekliliğini izah ettim. 
   Çatal kampüsün sebep olduğu olumsuzlukları öğrenmemden sonra  maliyeti ve bakımı düşüren binalar için ASÜ’ nün ne yapması konusundaki araştırmalarımda öncelikle yönetimin DSİ ile iş birliğiyle açılacak drenaj kanallarıyla zeminin kurutulmasını, zeminin kurutulmasına kadar kampüs içindeki yer üstündeki kanalizasyon şebekesinden en az 1 metre  daha yüksekte doğu yapılarak yeni binaların bu dolgu üstüne yapılması yine DSİ, Valilik  ve Belediye ile işbirliğiyle mevcut Ağaçların ve çimlerin ömürlerinin uzatılması için işbirliği yaparak bu sıkıntıların giderilmesi ve başta kurulmasında emeği olanlarla gelişmesini sağlayanlara karşı ahde vefanın gereğinin yapılması dileğiyle ASÜ’ nün 19. kuruluş yıldönümünü tebrik ederim.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —