1-Halkın her zaman ateşle soğumasına asla izin verme,   2- Hatalı olduğunu ve yanlış yaptığını asla kabul etme,  3- Asla rakibinin üstün yanı olduğunu kabul etme,   4- Asla kendinden başka bir seçeneğe hareket alanı bırakma,

  5- Sadece bir rakibine odaklan ve kötü giden her şeyin suçunu onun üzerine yık,    6- Asla kabahat üstlenme,    7- Halk büyük yalanlara, küçük yalanlara göre daha çabuk inanır,    8- Bir yalanı yeteri kadar sıklıkla tekrarlarsan, halkı önünde sonunda inandırırsın.  9- İnsanların beyin tembelliği olduğu sürece, her istediğini yapabileceğine inanacaksın. Türkiye’de bu maddelerden hangileri uygulanıyor?

                                                    DEVLET MODELLERİ

         Devlet nedir             -   Milletin örgütlenmiş şeklidir.

         MONARŞİK DEVLET -   Egemenliğin tek kişiye ve onun ailesine ait olduğu devlet biçimi.

         OLİGARŞİK DEVLET  -   Egemenliğin belli bir sınıfa veya guruba ait olduğu devlet biçimi.

         TEOKRATİK DEVLET  -  Egemenliğin kaynağının dine dayandığı devlet biçimi, Din adamlarının sözü  geçer. Her şeye din adamları karar verir.

         DEMOKRATİK DEVLET- Egemenliğin halka ait olduğu devlet biçimi. Türkiye hangisi?

                                                      KARL POPPER     (1902-1994)

Önemli olan, ‘’Bizi kim yönetecek sorusu değil ‘’NASIL’’ yönetecek sorusudur’’ Kim diye baktığımızda ideolojik ve karizmatik bağlılıklar öne çıkar, denetlenmesi zor olur.

   ‘’…Eğer bir fikir bütün çürütmelere karşı koyuyorsa o fikir doğrudur…’’                      

                                                    İMRE TOTH    (Macar)

Macaristan Komünist işgaline uğramadan, Macar Hürriyetçisi; İmre toht tutuklanır. Hücrede, ülkesi için daima kalbi atan toht, küçük kâğıt parçalarına şu metni yazarak ziyaretçisinin eline sıkıştırır. Pusulada ki notta şunlar yazılıdır.

Namus, Su, Rüzgâr arkadaş olmuşlar; birçok yeri gezip dolaşarak iyi vakit geçirmişler. Fakat rüzgâr bununla yetinmeyerek saklambaç oynamayı teklif etmiş, ilk itiraz namustan gelmiş bu oyunu oynamayalım diye adeta yalvarmış, ne yazikki rüzgâr teklifinde ısrar edince suda oynamayı kabul etmiş.

Önce Rüzgâr saklanmış, aramışlar taramışlar nihayet bulmuşlar yüksek dağlar tepesinde, su saklanmış aramışlar, taramışlar bulmuşlar derin vadilerde, sıra namusa gelince, namus bir daha rica etmiş ben saklanmayım diye ancak rüzgâr ve su ısrar edince rüzgârda saklanmış aramışlar, taramışlar bulmuşlar Rusların çizmesi altında.

                                                     ALLAHIN YÖNLENDİRDİĞİ MİLLET

İki millet Allah tarafından yönlendirilmiştir. Biri Türk Milleti; Cihangirlik vermiş. Biri Arap Milleti; lisanı geliştirme vermiş. Peygamber üç kelime söyler, bunun üzerine ciltler yazılır. Türk Müslümanlığı, birincisi Edep, ikincisi Cihattır. Yüce İslam’ın yükünü 750 kesin olarak 1250 den bu yana Türkler çekmektedir.

Edebe örnekler; 1- Edepli edebinden susar. Edepsiz ise ben susturdum. Siz edebiyle susandan olun. 2- Bir insanın nasıl güldüğünden edebine, neye güldüğünden akıl seviyesini anlarsınız. 3- İnsanla hayvan arasında ki fark edeptir. Mevlana.

4- Edep ilimden önce gelir. Hz. Ömer. 5- Edep, senden üstün olanlara hürmet etmek, senden aşağı olana şefkat etmek, dengin olanlarla da güzel geçinmektir. 6- Aklım kalbime, iman nedir diye sordu… Kalbim ise aklım edeptir dedi…   

   Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.

 


FİKRET CEDİT
11.05.2020 20:38:57
ALLAH HAİNLERİN ELİNE FIRSAT VERMESİN. ARTIK İSLAMIN VE İSLAMA GÖRE YAŞAMANIN HÜR OLDUĞU VATANIMIZDA BİZE BU İMKANLARI SAĞLAYAN SAYIN TAYYİP ERDOĞAN'I BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN. RABBİM REİS'İMİZİ KORUSUN. AMİN..

11.05.2020 11:31:00

Rasim Gül

İsteyen İstediği Gibi Anlasın