İŞTEN AYRILIRKEN HANGİ HALLERDE KIDEM VE İHBAR TAZMİNATI İLE İŞSİZLİK PARASINA HAK KAZANILABİLİR VEYA KAZANILAMAZ

Sevgili okuyucularımız işten farklı nedenlerle ayrılan işçilerimizin mağduriyet yaşamamaları için aşağıdaki belirteceğimiz hususlara dikkat etmelerinde fayda var.Zira işten çıkarken aşağıda sayacağımız hususlara dikkat edilmeğinden,tazminat alamayan  kişilere sık rastlamaktayız.

        Geçen hafta dan bu konuya kaldığımız yerden devam ediyoruz.

1-Mevsim bitimi nedeniyle işten çıkmak.......kıdem,ihbar tazminatı ve işsizlik yardımı alamaz.

2-Kampanya bitimi nedeniyle işten çıkmak....her üçünü de alamaz.

3-Statü değişikliği nedeniyle işten ayrılmak.. her üçünü de alamıyacaktır.

4-İşçi tarafından zorunlu nedenlerle işten ayrılmak...kıdem tazminatı ile işsizlik parası alır,ihbar tazminatı alamaz,

5-İşçi tarafından sağlık sorunları nedeniyle işten ayrılmak....kıdem tazminatı ile işsizlik yardımına hak kazanır,ancak ihbar tazminatı alamaz.

6-İşçi tarafından iş verenin ahlak ve iyiniyet kurallarına aykırı davranışları nedeniyle işten ayrılması halinde..kıdemtazminatı ile işsizlik parasına hak kazanır,ancak ihbar tazminatı alamaz.

7-Disiplin kurulu kararı ile işine son verilmesi halinde..her üçüne de hak kazanamıyacaktır.

8-İş veren tarafından zorunlu nedenlerle ve tutukluluk nedeni ile sözleşmenin feshi halinde...kıdem tazminatı ve işsizlik ödeneğine hak kazanmakla beraber ihbar tazminatı alamıyacaktır.

9-İş veren ce sağlık nedenleri ile sözleşmenin feshi halinde...sadece ihbar tazminatını alamaz kıdem tazminatı ve işsizlik ödeneğine hak kazanacaktır.

10-İş veren tarafından işçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışı nedeniyle işten çıkarmada.. hiç birinide de hak kazanamıyacaktır.

11-4046 sayılı kanun kapsamında iş yerinin özelleştirilmesi halinde...her üçüne de hak kazanacaktır.

12-İş yerinin devri,işin veya iş yerinin niteliğinin  niteliğinin değişmesi nedeniyle iş sözleşmesinin feshi halinde ise , kıdem ve ihbar tazminatı alabileceği gibi.işsizlik parası almaya da  hak kazanacaktır.

    Sevgili okuyucularımız sizlere yazılarımızı Altınova yakınlarındaki Reyhan Bağımızdan göndermeye devam edeceğiz inşaallah.

    Gelecek hafta,doğum parası,emzirme yardımı ve çalışan anneye yapılan doğum yardımı yani doğum nedeni ile yapılan yardımları şartlarını ve bu yıl için tutarını sizlerle paylaşacağız inşaallah.kalın sağlıcakla efendim...


19.09.2020 13:08:00

Saffet Çalışkan

İşsizlik Parası Hakkında

İşsizlik Parası Hakkında