60 esnaf bir araya gelerek büyük umutlarla ‘’Çarşı Yapı Kooperatifi’ kurdu. Büyük umutlarla arsa aldı. Aksaray’da olmayan bir projeyle 60 dükkân, mescit ve idare binası yaptırmaya başladı.
Ortaya çıkan muhteşem eser, henüz bitmeden müteahhit ve kooperatif yönetimi arasında çıkan itilaftan dolayı mahkemeye düştü. İnşaat bitti ve eser ortaya çıktı ama kavga ve mahkeme bitmediği için bu güzel çarşıya açılış ve işletme nasip olamadı.

Aradan yıllar geçti, bu güzel çarşı çöplük ve uyuşturucu kullananların mekânı oldu. Büyük umutlarla ortak olan esnafların geçen zaman içinde neredeyse yarısı öldü veya işi bıraktı. Ödenen çok ciddi paralarda çöpe giderken, Aksaray belediye başkanı Nevzat Palta işe el attı. Sağ olan ve ölen ortakların mirasçılarıyla günlerce görüştü ve ikna etti.

7 bin metre kareye oturan adı, ‘’EFOR AVM’’(Nora) olan muhteşem bir ‘’Alış veriş merkezi’’ ve bir konut ortaya çıktı. Bütün iş yerleri en kıza zamanda satıldı ve Aksaray’ın yüz akı oldu. 22 Mart 2021 tarihi itibariyle bu eserin 300 ortağı ve 800 çalışanı oldu. Aksaray’da bir benzeri ve ikincisi yok. Ne yazikki kapanmak üzere. KAPANMA NEDENİNE GELİNCE:

Bu eserin, OTOPARKINA İşkur müdürü Mahmut Akkuş İşkur binası yaptırmak istiyor. Otoparkı kapanan bu AVM nin çalışması asla mümkün değildir. Dolaysıyla İşkur müdürünün gayretleri ve belediye başkanının ve milletvekillerinin seyretmesi sonucu, İşkur binası hatırına, 300 mal sahibi, 800 çalışan mağdur ediliyor. Yetkililerde seyrediyor ve müdüre arka çıkıyor.

Biz, iktidar milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu ve Ramazan Kaşlı’ ya çağrıda bulunarak Nora’nın kapanmasına göz yummayın diyoruz. Üstelik bu bir Ak Parti eseridir, kendi bacağınıza kurşun sıkmayın diyoruz. Hamza Aydoğdu valimize, hakem olun, AVM nin kapanmasına engel olun, yüzlerce kişinin işinden olmasını engelleyin diyoruz.

İşkur müdürü, anladık, arkanızda birileri var, yoksa sizin tek başınıza bu eserin yok olmasını istemeye gücünüz yetmez. Aksaray’da İşkur binasına uygun yüzlerce yer varken neden buranın üzerinde duruyor, insanların ekmeğiyle oynuyor bir eseri yıkıyorsunuz?

Belki yarın ve yarından da yakın daha büyük bir göreve Ak Parti siz atar. Geldiğinizden bu yana sözde binlerce işsize iş buldunuz. Ama bunun sayısının gerçeği de pek yakında çıkacak. Şunu bilin ki kapattırmaya çalıştığınız EFOR çalışanları, mağdur olan mal sahipleri ve Aksaraylılar bunu unutmaz sizi destekleyen siyasi iradeden hesabını sorar.

Özellikle belediye başkanı Evren Dinçer ’ede diyoruz ki, Nevzat Palta, nasıl ki çöplük olan bir yerden müthiş bir eserin yapılmasına öncülük ettiyse, sizde korunmasına öncülük edin ve yok olmasını önlemek için girişimde bulunun.

Milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu ve özellikle olayı çok iyi bilen Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, bu eser yok olursa sizlerde sorumluluktan ve vicdanınızın sesinden asla kurtulamazsınız.   

 Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.


06
22.03.2021 11:22:43
SAYİN YAZAR, NE GÜZEL YAZMIŞIN, PEKİ ELİN ARAZİSİNİ SENELERDİR BEDAVAYA USULSUZ OLARAK ARABA PARKI, YÖRESEL ÜRÜNLER PAZARI, İNDİRİM ÇADIRI OLARAK KULLANANLARIN YOLSUZLUKLARI NE OLACAK? ARAZİYİ ŞİMDİYE KADAR BELEŞ KULLANANLAR GEÇMİŞİN VE GELECEĞİN BORCUNU BİR ÖDESİNLER ÖNCE. HUKUK DEVLETİNDE HUKUKA AYKIRI İŞLERİ SAVUNMAYIN..

22.03.2021 06:22:00

Rasim Gül

İŞKUR MÜDÜRÜ MAHMUT AKKUŞ, EFORU NASIL KAPATTIRIYOR?

İŞKUR MÜDÜRÜ MAHMUT AKKUŞ, EFORU NASIL KAPATTIRIYOR?