Geri kalmış, az gelişmiş ülkeler KORKUTULARAK veya KANDIRILARAK yönetiliyor. Dünyanın pek az ülkesi, korkutulmadan ve kandırılmadan yönetiliyor? 

 Dünya’da Birleşmiş Milletlere üye, 193 ülke varlığı. Bunların çoğu sözde ülkedir. Sömürü düzeni ve ahmak toplumlar bu sayıyı daha da yukarılara çıkarmak istiyor. 193 ülkenin olduğu dünyamızda; KORKUTULMADAN veya KANDIRILMADAN yönetilen ülkeler: 

Japonya, Amerika, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Avusturya, İsveç, Norveç ve Finlandiya’dan ibaret sadece 10 ÜLKE. 

 Dünyamızda, rejim şekli ne olursa olsun, milletin inanç ve iradesi üzerine kurulmuş müesseseleri de o iradeden kuvvet alan irade devlettir deniliyor. Bu tarife uygun kurulmuş devleti olan ülkeler: 

Asya’da: Çin, Rusya, Türkiye, İran, kerhen Pakistan ve Hindistan.    //    Avrupa’da İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya ve Avusturya. Kerhen İsveç, Norveç, Finlandiya.    //     Afrika’da Mısır.   //     Amerika’da Amerika, Kerhen Brezilya, Arjantin.    //    Adalarda Japonya, olmak üzere toplam 19 dur.

 Bayrağı, toprağı olduğunda ülke sayılıyorsunuz ancak, bilimsel anlamda devlet olma vasıflarını taşıyamıyorsunuz. Bu gün dünyadaki sömürünün alt yapısını oluşturanda toplumların, milli birliğini kuramaması dalyasıyla bilimsel anlamda devlet kurup yaşatamamasıdır.

 Türk Milleti, tarih boyunca hiç devletsiz kalmamış ancak devlet olgusunu idarecilerinin bir kısmının anlayamadığı ve haklı haksız başkaldırarak gücü elde etme hastalığı devletlerimizi yıkabilmiştir. Fetret devirlerinden çıkmasını bilen milletimiz, milli birliğini tesis ederek devletini kurmayı başarmaktadır.

Devletin varlığını ve önemini kavrayamayan siyasiler, çok zaman devletin varlığını siyasetlerine alet etmişlerdir. Tabi ki devlet, insanı yasatmak için vardır. Lakin insanda devletini yaşatmadan sorumludur. 
 Korkutma ve kandırma konularında ise en fazla istismar edilen konular, bölünme, inanç, tarih ve aidiyet olmak üzere, hak, hakikat, adalet geliyor. Aynı zamanda gelir dağılımı konusu da istismar edilerek gelir dağılımı eşitliğini ciddi anlamda bozmuşlardır.

 Milletimiz, devletini kurmuş, milli Birliğini sağlamış, bütün kurumlarını çalıştırmıştır. Çok çalışkan, özgür olmaya âşık gelişmeye son derece açık halkımızı bütün yöneticiler adil yönetmeyi başaramamışlardır.

Ülkemizde, bölünmelere ve kinleşmeye kadar götürülen, particilik, tarikat ve cemaatçilik, gelir dağılımındaki eşitsizlik, arşı alaya çıkmış kayırmacılık, BASKI ve KANDIRMA devam ettirilmektedir.

Tarih yazmış, çağ değiştirmiş, Dünyanın en büyük İmparatorluklarından birini kurmuş olan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yeri ve hakkı, KORKUTULMADAN ve KANDIRILMADAN yönetilen milletler arasında yer almaktır.

Milletimiz, elbet bir gün her türlü zahmete ve zorluğa katlanarak DÜŞÜNME ’ye başlayacak, kendini tanımayan, tanıyormuş gibi yaparak masallar, hikâyeler anlatan siyasi yöneticiler yerine yüzde yüz kendinden birilerini yönetici olarak seçip sıkıntıdan kurtulacaktır.

Yalnız insanımızın, düşünme yapmak için, siyasilerin değil gerçek düşünürleri takip etmesi gereğini de bilmesi şarttır. Yoksa bizlerde birer masalcı veya dedikoducu oluruz. Merak eden, sorgulayan toplumlar her zaman gerçeği bulmuşlardır. Sorgulama asla hesaba çekme değildir.     

Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola. 


5.11.2020 07:08:00

Rasim Gül

İNSANLAR, KORKUTULARAK VE KANDIRILARAK YÖNETİLİYOR

İNSANLAR, KORKUTULARAK VE KANDIRILARAK YÖNETİLİYOR