Ülkemiz insanlarına aklınıza geleni sorun saatlerce anlatır. Çünkü o bir şairdir, yazardır, edebiyatçıdır, tarihçidir, çiftçidir, eğitimcidir, askerdir, vatanperverdir, gazetecidir ve üstüne de siyasetçidir. Bu durum halkımızın üstün zekâ ve anlayış kabiliyetinden kaynaklanmaktadır. Yeterki işini en iyi yapan siyasetçi ve bürokrat tarafından yönetilsin.

Türk Halkı, Dünya halklarının hepsinden daha zeki ve cengâverdir. Bu sadece benim inancım değil, tarih sayfalarıdır. Dünya ve Türk tarihini biraz karıştıranlar, binlerce yıl içinde Türklerin nereden geldiğini ve gideceğini neler yaptığını ve kaç devlet ve İmparatorluk kurduğunu sadece yerli değil yabancı kaynaklardan da rahatça tespit edilebilirler.

Asya, Avrupa halklarının ilgilendiği ama özellikle Avrupa ve Ortadoğu halklarının rüyalarına giren, ANADOLU topraklarını, Orta Asya’dan gelip kendine YURT etmesi büyük başarıdır.  Türkleri Anadolu’dan atmak için Batı yüzyıllarca uğraştı ama başaramadı. Avrupa, haçlı zihniyetini de asla bırakmadı. Bu topraklar, bizim diyen Türk Halkı bunu çok iyi bilmelidir.

 İşini iyi, yapan Türklere Anadolu’da yetmedi ‘’Daha Batıya’’ gitme, aşkıyla 1480-1481 yılında İtalya’nın Otranto şehrini, 1529 yılında birinci ve 1683 yılında ikinci, Batı Avrupa’nın kapısı sayılan Viyana kuşatmasıyla Avrupa’nın kalbine saldığı korku halen unutulmamaktadır. Bütün bunlar ve benzerleri yapılırken mucizeler olmamıştır. Sadece ülke insanların İşini En İyi Yapmasından kaynaklanmıştır.

Asya, Avrupa ve Afrika Kıta’larında 24 milyon kilometre kare alandaki yüzlerce ırk ve inançtan milyonlarca halka hükmeden bu ‘’Yüce ve Asil Millet’ ’in, iniş ve çıkışları olmuştur. ’İşini En İyi Yapan İdareciler, bilim, sanat, kültür insanları’’ çıkışı, yapamayanlarda ’’ de inişi sağlamıştır. Çıkışta ve inişte halk aynı halktır. Devleti, Vatanı ve HÜRRİYETİ için her zaman malını, canını vermekten asla çekinmemiştir. Görevinde başarılı olamayanlar, bahaneyi halkta arıyorlar.

Görevini kötü yapan yöneticiler olmuştur ama asla kötü yapan halk olmamıştır. Ne zaman, Devlet ve kurumları adalet, eğitim, üretim, sanayi, tarım, hayvancılık, ihracat ve ithalat ve sanatın bütün dallarında işin en iyi YAPMAYANLAR söz sahibi olmuşsa, halk perişan olmuş, doğru yolu karıştırmıştır. İnişe geçildiğinde, içerideki ve dışarıda ki Türk düşmanları başkaldırmış, dün öptüğü eli ısırmaya başlamıştır.  

Aksaray’da siyasette, bürokraside, eğitimde, adalette, sanatta, tarımda, hayvancılıkta, sporda, Vakıf, Dernek, Sivil Toplum Yöneticiliğinde ve bütün dallarda ‘’İşini En İyi Yapan ve En Başarılı Yöneten’’ ilk beş isim anketler yapılarak tespit edilmelidir. Atalarımızın, ’Ekmeği Ekmekçi’ye ver, Bir Ekmekte Üste Ver’’ sözünü boşuna dememiştir.

 Aksaray’da idare edenler ve idare edilenler, samimi olarak durumlarını değerlendirdiğinde hakikatler gün gibi ortaya çıkar. Aksarayın daha hızlı kalkınması, iktidar ve muhalefetin, toplumu temsil edenlerin birlikte olmasından geçer.

HAYR OLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.


10.04.2022 08:38:00

Rasim Gül

İLLER ve ÜLKELER, İŞİNİ EN İYİ YAPANLARIN, OMUZLARINDA YÜKSELİYOR

İLLER ve ÜLKELER, İŞİNİ EN İYİ YAPANLARIN, OMUZLARINDA YÜKSELİYOR