Malumunuz virüs nedeni ile kırmızı çizgiden çıkamadık. Kırmızı çizgiye nasıl girdik, maske ve mesafeye dikkatsizlikten girdik. Koca koca iller kırmızı çizgiden çıkarken maalesef ilimiz kırmızı çizgiden çıkamadı. Hafta sonlarına baktım sanki şehrin üzerine ölü toprağı serpilmiş. Halbuki ilin idarecileri gece gündüz demeden vatandaşları uyarmasına rağmen. Sayın valimiz Hamza Aydoğdu, Belediye başkanımız Evren Dinçer ve diğer mülki idari amirlerimiz hiç bir ilde görülmeyen bir şekilde çalışma yapmalarına rağmen.
Sayın valimiz ve belediye başkanımız başta olmak üzere tüm mülki idarecilerimizin bunca gayretlerine rağmen, ülke geneline baktığımızda sanki ilin idarecileri hi bir gayret sarf etmiyormuş gibi bir hava oluşmasına neden olarak onları utandırdık.
Sayın valimiz sokak sokak, Pazar Pazar ve esnaf esnaf gezerek bir sağlıkçı gibi gayret gösterdiğini hepimiz görmekteyiz. Hoşgörü, sempati ve samimiyetle vatandaşlarımıza yaklaşan valimiz gerçekten de büyük efor sarf etmektedir.
Aynı şekilde tüm kamu görevlilerimiz adım adım gezerek çalışmalara devam etmektedirler. Buna rağmen virüsün ilimizde artması ise hayretler vericidir. Kapanan köyler, kasabalar ve sokaklar bizlere neyi hatırlatıyor? İlin idarecileri ülke genelinde konuyla alakalı başarılı çalışma yaparken, onları tedbirsizler durumuna sokmadık mı?
Neyi hatırlatıyor, elbette tedbirsizliklerimizi hatırlatıyor. Bir çok il nerede ise genel uygulama dışında normal hayata dönerken, ilimizin evlere hapsolması kadar acı bir durum olamaz. Neden bu konuyu önemseyip tedbirli davranmıyoruz?
Esnafımızın çoğu siftah yapmadan iş yerlerini kapatıyor. Ekonomik sıkıntılar hepimizi etkilediğini bilmeyen var mı? Şu tedbir ve uygulamalara artık uymamızı ne zaman öğreneceğiz? İlin haline bakmadan Pazar günü yasaklara kızanları bile görüyorum.
Hastalık ve ölümlerden korkan insanlar neyin peşindeler? Etrafımızda virüs nedeni ile vefat eden yakınlarımız bizlere hiç bir şey hatırlatmıyor mu? Ne zaman aklımızı başımıza alarak bu illeti başımızdan def edeceğiz?
Türkiye’de genelinde Aksaray’da ilk defa ilimizde Sayın belediye başkanı Evren Dinçer maske üreterek herkese ulaştırmıştır. Halada üreterek vatandaşa ulaştırmaya devam ediyorlar. Böyle dikkat ve çalışma yapan bir ilde virüsün kırmızı alarm vermesi bizleri üzmektedir.
Gelin biraz daha gayret ve tedbirlere uyalım, bu sıkıntı bir an önce ilimizden uzaklaşsın. Hem bizler, hem bizlere hizmet veren esnaflarımız huzur bulup işlerine baksınlar. Üzerimizdeki korku ve endişe son bulsun.
Dolayısı ile bu tedbirsizliklerimiz ilimiz için hiç hoş olmamıştır. Hala maskesiz dolaşanlar bulunmaktadır. Bu tedbirsizliğimiz başarılı çalışma yapan ilimiz idaresini mahcup etmiştir. İdarecilerimiz bu kadar gayret ederken, birazda bizler gayret ederek tedbirleri elden bırakmayalım. Maske ve mesafe kurallarına dikkat edelim. Kırsal alanlardaki artışın ana kaynağı tedbirsizlik ve maskesizliktir.

 


14.03.2021 00:23:00

Erdogan Kaya

İlin idarecilerini mahcup ettik

İlin idarecilerini mahcup ettik