İlimiz bunu torpilli olduğu için değil yasal hakkımız olduğu için istemeli.!!! 

      Bu ise göreve başladığı geçen senenin Haziran ayının ortasından itibaren Aksaray ilinin birinin bin olması için canını dişine takarak kendisi gibi canlarını dişlerine takan ve bu şekilde 7/24  esasına göre çalışan mesai arkadaşlarıyla birlikte gerçekleştiren Vali Hamza Aydoğdu bunu mesai arkadaşlarının yanında ilimiz milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ,İlknur İnceöz ,Erel ve Kaşlı ile Belediye Başkanı Evren Dinçer, İGM başkanı Mehmet Tüzün’le ve yanlarına alçağı Meslek Kuruluşlarımızın yöneticileri Göktaş, Özkök, Koçak ve Ceylan başta olmak üzere birlikte çalıştıklarına nasip olsun. 

2 SENE ÖNCE SOMUT KANITLARLA GÜNDEME GETİRDİĞİM HAKLI İSTEĞİMİZİN GEREĞİ YAPILMADI! 

   İlimize Türkiye ortalamasının %5 fazla artı yatırım yapılmasını 3 yıldır savunuyorum.!!! 

   Bununla ilgili olarak 29.04.2019 Pazartesi günü 2. daime köşem olan (-) Parantez İçi’ nde ”AKSARAY’A TÜRKİYE GENELİYLE KOMŞULARDAN EN AZ %5 DAHA FAZLA YATIRIM YAPILMALI!!! diye belirttiğim yazımda;  

    Yazının başlığı afaki ! Yani sırf “Laf olsun torba dolsun” diye yazılmamıştır. !!! 

   Bu başlık bir zamanların “ Kim ne verirse  % bilmem kaç fazlası benden diyen siyasetçinin yaptığı gibi popülist bir söylemde değildir.!!!  

   Ayakları yere basan somut gerekçeleri olan, bu nedenle ilimize Türkiye ortalamasının %5 artı yatırımın neden yapılması gerektiğini devletin kendi rakamlarıyla kanıtlayan bir tekliftir!!!  

İLİMİZİN ÜLKEMİZ VE KOMŞULARA OLAN % ARTISINI BİLMEYENLER”AKSARAY’LILARIN BABASI MUHTARMIKİ TÜRKİYE VE ÇEVRE İLLERİN YATIRIMININ %5 DAHA FAZLASINI İSTİYOR?”DİYEBİLİRLER!!  

 Bu başlığı okuyan Aksaraylı olmayan veya olsa da Aksaray ’lılık bilinci olmayan, yani daldan, yapraktan Aksaraylı olanlar veya  ilimizin bunu istemekteki haklılığını kanıtlayan bilgilere sahip olmayanları ” Sizin babanız Muhtar’ mıki!!! Aksaray iline Türkiye ortalaması ile çevre illere yapılacak  kamu yatırımların en az %5’i oranında artı yatırımı istiyorsunuz ?!!!” diye sorabilirler ki bizim vereceğimiz ayakları yere basan cevapla% 5 fazla yatırım isteme hakkımızın olduğunu somut gerçeklerle kanıtlarız.!!!  

ÇOCUK NÜFUSUMUZUN TÜRKİYE ORTALAMASININ 2 PUAN KOMŞULARDAN İSE MAKSİMUM %7 MİLİMUM İSE %2 FAZLA OLDUĞUNDAN %5 ARTI YATIRIM ALMAK ANAYASAL VE YASAL HAKKIMIZ!  

    Aksaray’ın çocuk nüfusu oranının Türkiye ortalamasından %2 fazla olduğunu da, yine  aynı bölgede  bulunduğumuz Kırıkkale’den %7,Kırşehirden,%5,Nevşehir’den %4.5 ve Niğde’den ise  %2 fazla olduğunu ben söylemiyorum.!!!  

   Bunu Devletimizin resmi İstatistik Kurumu olan TUİK’in “İstatistiklerle Çocuk 2018 “raporunda belirtiliyor.  

 AKSARAY’A EĞİTİM, SAĞLIK VE İSTİHDAMDA TÜRKİYE ORTALAMASININ %2 VE KOMŞULARDAN İSE %5 DAHA FAZLASI SAĞLANABİLİRSE ANCAK ÇOCUKLARIMIZA KOMŞULARIN ÇOCUKLARININ KAVUŞACAKLARI EĞİTİM, SAĞLIK VE İSTİHDAM SEVİYESİNDE BİR HAYAT OLUŞTURULABİLİR!!!  

     Aksaray için Türkiye ortalamasının %2 ve komşularımızdan ise %5 civarında artı eğitim, sağlık ve istihdam sağlayacak yatırımları istememizin sebebi Aksaraylıların babasının muhtar olmasından değil Türkiye ortalaması ile komşulara göre  daha çok kişiye sağlık, eğitim ile istihdam vermemizi gerektiren çocuk nüfusumuzun oranının Türkiye ve komşulara göre fazlalığımızdır!!!  

ADALETİN SAĞLANABİLMESİ İÇİN AKSARAY’A KOMŞU VE BÖLGE İLLERİNDEN EN AZ %5 FAZLA YATIRIM ALINMASINDA 1. GÖREV VALİ ALİ MANTI’NIN AYAKLARI YERE BASAN TEKLİFİNDE!  

   Aksaray’ın genel bütçe yatırımlarıyla çeşitli bakanlıkların hibe yatırımların yanında köy ve beldelere yapılacak artı yatırımlar. 

   Özelliklede Türkiye ve komşulara göre daha çok eğitim ve sağlıkla istihdam yatırımı alınabilmesi için TUİK in verilerinin mutlaka Vali Ali Mantı tarafından kaynak gösterilerek Cumhurbaşkanlığı ve ilgili bakanlıklara sağlık, eğitim ve istihdam için ilimize artı yatırım yapılması teklifleri götürülmeli.  

   Yapılan bu tekliflerin hedefine ulaşabilmesi için zatıalileri tarafından ilimizi milletvekilleriyle diğer tüm atanmış ve seçilmişleriyle, Meslek Odaları ve STK’larla koordineli olarak yapılan tekliflerin mutlaka kesintisiz olarak istikrarlı bir şekilde hedefe ulaşılıncaya kadar takip edilmeli!  

ÇOCUKLARIMIZIN İSTİKBALİ İÇİN 2. GÖREV BELEDİYE, İGM BAŞKANI VE MESLEK ODALARINDA!  

   Çocuk nüfus oranımızın Türkiye ortalamasının %2 ve komşularımızın ortalamasının ise %5 üstünde olması bizi bu konudaki  genel bütçeden sağlanacak yatırımların Türkiye ortalamışı ile komşularımızdan %5         azla olması konusunda haklı hale getiriyor.!!! 

 Bu haklılığımız göz önüne alınarak Valilikle birlikte başta merkez ilçe Belediye başkanımız Evren Dinçer ve İGM başkanı Mehmet Tüzün olmak üzere ilçe ve Belde Belediye başkanları için daha çok park, bahçe ve oyun bahçesi demek olduğundan bu yönü ile de merkez ilçe Belediye Başkanı Evren Dinçer ile İGM başkanı Mehmet Tüzün’le ilçe ve belde belediyelerimizle birlikte buraların Belediye Başkanlarını da yeterli hizmeti yapabilecek kaynakları bulabilmeleri için  direk ilgilendiriyor. ! 

    Yine merkez ilçe Belediye başkanı ile İGM ve ilçe ile Belde Belediye başkanlarının bu konudaki direk kadar önemli olan desteği ise bu %5 lik daha fazla olan çocuk nüfusumuzun eğitim göreceği daha çok eğitim kurumları ile sağlık kurumları ve  istihdam imkanlarının oluşturulması için Vali Beyle ilçe  Kaymakamlarıyla iş birliği yapılarak yapılan  tekliflerin gerçekleştirilmesi için çalışmalarının her vesileyle takip edilmesinin yanında Ak Parti ve MHP’li il, merkez ilçe ve ilçelerdeki teşkilatların kendi partilerinin genel merkezleri nezdindede konunun takipçileri olmaları gerekiyor.  

 MİLLETVEKİLLERİ İNCEÖZ,AYDOĞDU,EREL KAŞLI VE ALTINOK’UN  GELECEK YATIRIM TEKLİFLERİNİN SONUÇLANMASINI SAĞLATMAK BOYUNLARININ BORCUDUR!!!  

  Türkiye geneline göre  %2,komşularımıza göre ise %5 daha fazla olan  çocuklarımızın hak ettikleri eğitimi ve sağlık hizmetlerini alabilmeleri için daha çok eğitim kurumu ve öğreticisi ile sağlık kurumu ve tedavi edenlerinin yanında  bu çocuklara  büyüdüklerinde istihdam sağlayabilecek yatırımlar için Vilayet tarafından yapılan teklifleri sonuna kadar Milletvekilleri  tarafından takip edilerek gerçekleştirilmesinin sağlatmaları boyunlarının  borcudur. !!! 

AK PARTİ VE DİĞER PARTLERİN İL İLE İLÇE TEŞKİLATLARIYLA MESLEK ODALARIDA KONUYU TAKİP ETMEZLER İSE BUNUN HESABINI  YARATANA DA MİLLETİMİZEDE VEREMEZLER!!!  

   Türkiye ve komşulara göre %2 ila 5 oranında ki daha çok olan çocuklarımıza  mutlu bir istikbalin sağlanabilmesi için Vilayet, merkez ve ilçe ile belde  Belediye başkanları ,İGM  başkanı kadar Ak Parti  il Başkanı Hüseyin Altınsoy, Merkez ilçe Başkanı Hamza Aktürk ile muhalefet partilerinin il ve ilçe teşkilatları da Meslek Odaları ile STK’larında istikrarlı çaba sarf etmeleri gerekiyor.  

   Mülki amirden, seçilmiş merkez ilçe ile ilçelerin ve beldelerin mahalli idarecileriyle Milletvekilleri, iktidar ve muhalefet partilerinin il ve merkez ilçelerindekilerin yanında ilçe ve belde teşkilatlarıyla Meslek Odaları konuyu hakkıyla takip ederler ise sonucu almak daha  kolay olur.  

   Gereken sonuç zamanında alındığında ise bunun maddi ve manevi mükafatına da bunu sağlayanlar kavuşurlar.  

   Aksini yaparlar ise bunun hesabını Ulu Yaratanımızla birlikte milletimize de veremezler.  

    Bu hakikatler çerçevesinden atanmışından seçilmişine  ve Meslek Odaları ve STK’larına kadar herkesin cürmünce yer yakarak meşru tüm yolları kullanarak hedefe ulaşılmasını sağlamaları, aksinden ise vebali ve vebalin sebep olacağı günahlara girmekten kaçınmaları dileğiyle. Diye tamamladığım yazımla ilgi şimdiye kadar  maalesef gerekenler hakkıyla yapılmadı!!!  

2020 YILI ÇOCUK SAYISI İSTASTİSTİKLERİDE ŞİMDİYE KADAR YAPILMAYAN TALEBİ İSTEMİSİ KONUSUNDA VALİ AYDOĞDU İLE MAHALLİ SEÇİLMİŞLERLE VEKİLLERİN ELLERİNİ GÜÇLENDİRİYOR  

  TUİK’İN 2018’deki İstatistiklerle Çocuk oranı 2020 yılı İstatistikleriyle Çocuk başlıklı verisi yıllardır bu konudaki isteklerimizi aynı şekilde yeniden destekliyor.!!!   

  TUİK tarafından 2020 yılı sonu itibarıyla verilen bilgilerde belirtilen Türkiye nüfusunun %27,2'sini çocuk nüfus oluştururken bu oran  Kırık kalede nüfusunun %22,9 ununu çocuklar oluştururken Aksaray’ın nüfusunun %29,2 ini oluşturan çocuk nüfusu oranımızla Türkiye ortalamasının %2 Fazlası çocuğa sahip olan oranımızla komşu Nevşehir’deki çocuk nüfus oranından %2.2,Kırşehir’den %3.2 Niğde ilindeki çocuk sayısından ise %2.2 fazlayız.  

   Vali Hamza Aydoğdu’nun bu somut gerçekler göz önüne alarak gerekenleri ivedilikle Vekiller, merkez Belediye başkanı, İGM başkanı, ilçe Kaymakamları, ilçe ve belde Belediye Başkanları ,merkez ilçe ve ilçelerdeki Meslek Odaları ile STK’lyarıyla birlikte yaparak hem bundan faydalanacak olan ilimizin istikbali olan çocuklarımız ve gençlerimizin hem de kendisiyle birlikte bunu sağlayacak olanların hakları olan maddi ve manevi mükafata kavuşturulmasının sağlanması dileğiyle. 

    Rabbim yar ve yardımcımız olsun.  

  


28.04.2021 09:58:00

Ali Genç

İLİMİZE TÜRKİYE ORTALAMASININ %5 FAZLASI YATIRIMI İSTEMEK AYDOĞDU’YA NASİP OLSUN!!!

İLİMİZE TÜRKİYE ORTALAMASININ %5 FAZLASI YATIRIMI İSTEMEK AYDOĞDU’YA NASİP OLSUN!!!