Bu haz gerçekten de öyle bir haz ki söylemeye kelimeler yetmez.!!! 

  Ancak yaşayan bilir.! 

  Ondan dolayı Ulular, Ulusu Rabbimize beni bu kadar şanslı yarattığı bu hazzı yaşamayı nasip ettiği için ne kadar şükür etsem de, hamdı senalarda bulun samda Gazabını kuşatan Rahmetiyle kullarına rahmetle muamele etmesiyle bahşettiklerine hakkıyla cevap vermiş olamam.!!! 

  Nasıl ezel ve ebet olan Mabudumuza hakkıyla bahşettiklerine karşılık verebilirim ki?!!! 

   Merkezi Aksaray’da olmasına rağmen kolları Nevşehir, Kırşehir, ve Ankara illerinin içine kadar uzanan Aksaray’ın 11000 yıldan fazla kesintisiz olarak yerleşim yeri olmasını sağlayan Uluırmak’ı oluşturan Kara suyunda membaı olan Ekecik sıra dağlarından ismi alan bölgenin bir köyü olan Aksaray merkez ilçeye bağlı Yanyurt ’ta doğan  ben edna kulunu buna vesile etmiş ve hazzını yaşamayı ihsan etmiş. 

  Vesile ettiği ve yaşattığıyla iyi insanlar ve zaferler  diyarı, yer yüzünde maddi ve manevi  ilimlerin gelişmesini sağlayan onlarca ilkin ve tekin memleketi, tarihe şan veren sayısız devlet ve siyasetle din adamı ve kahramanın diyarı ,Selçuklunun şanlı Başkenti Aksaray’ın hiç hak etmediği, asla ve asla’ da hak etmeyeceği ilçeliğe isyana. 

  Bu isyanla 1933-89 yılları arasında  56 yıl süren hiç hak etmediğimiz asla ve asla da hak etmeyeceğimiz 2. İlçelik esaretinden kurtulmamamızın kıvılcımını yakacak olan ilk manşetin atılmasına, 2 yıl boyunca istikrarlı şekilde  kamuoyu oluşturmak için yapılan çalışmaya can dostu ve kardeşi ilk okul arkadaşı, meslektaşı Çapan Tekeli  canını dişine takarak mücadele etmeye. 

  Bu mücadelenin bırakılması için akla gelen bir çok  şekilde ve kişi tarafından azarlanmaya, dışlamaya, aşağılamaya göğüs gererek karınca, kararınca cürümleri kadar yer yakma pahasına yardım edenlerle birlikte il olma kanununun Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edildiği gün kadar süren 2 yıl boyunca aralıksız olarak  kamu oyunu oluşturabilmek için gecemizi gündüzümüze takmayı. 

  Kanun kabulünü TBMM ‘de  fani olarak fani gözlerle görmeye, fani kulaklarla duymaya, bu kanunun kabul edilmesinden sonra baş mimarları Özal ve Altınsoy’u Mecliste görüp teşekkür ederek ellerini öpmeye. 

  15 Haziran 1989 günü TBMM’sinde Aksaray’ın 56 yıllık hiç hak etmediği, asla ve asla da hat etmediği ilçelik esaretine son veren kanun kabulünden sonra  Cumhurbaşkanı Evren tarafından imzalanıp resmi gazeteye yayınlanması için gönderilmesinden sonra Aksaray’a gönderilen tebrik telgrafını da Postacıdan şu anki Valilik makamının bulunduğu binada ilk önce alıp ilk okuyan olmamı da bahşetti.!!! 

  Konuyu biraz daha açacak olur isem Aksaray’ın vilayet olması için Gazeteci-Yazar Ahmet Erbaş ağabeyin kurucu Başkanı, can dostum, kardeşim ve meslektaşım Gazeteci-Yazar merhum Çapan Tekeli’nin Başkan yardımcısı benim ise Sekreteri olduğum Aksaray Gazeteciler Cemiyeti olarak Vilayet olmanın meşalesini 1987 yılının Ramazan Bayramında Aksaray’ın ve Cemiyetin ilk Veb ofset gazetesi olan “Aksaray Bayram Gazetesiyle 1980 Genel Nüfus sayımını yayınlayan belgeden tespit ettiğim Aksaray’ımızın o zamanki 67 ilin 31’nin merkez ilçesinden yüzölçümünün büyük olduğu, nüfusunun da fazla olduğunu belirlememle hazırlayıp 1985 yılı genel nüfus sayımının ardından ise güncellediğim belgemin verdiği ilhamla ilk kıvılcımı yakmıştık. 

  Bu kıvılcımla başlayıp 15 Haziran 1989’a kadar bizi dışlayan, azarlayan ve hakir görenlerin engelleme, yıldırma çabalarına rağmen yılmayarak, usanmayarak asla ve asla ’da mücadelemizden vaz geçmedik. 

  Kızıl Elmamız olan Vilayetliğe ulaşabilmek için inatla, istikrarla ve tüm maddiyle manevi fedakarlıklara katlanarak aralıksız olarak çalışmalarımız 2 yıl boyunca can kardeşim ve meslektaşım Gazeteci-Yazar Çapan Tekeli ve bize vilayet yıldönümlerinde isimleri ve katkılarını belirttiklerim cürümleri kadar yer yakarcasına yardım eden arkadaşlarımıza sürdürdük. 

  Akılcı, istikrarlı şekilde katlanılan maddi ve manevi fedakarlıklarla sürdürülen çalışmada yukarıda’ da belirttiğim gibi maalesef her güzel işte olduğu gibi yalınız kaldık. 

AKSARAY’IN İL OLMA ÇALIŞMALARINA İĞNE UCU KADAR KATKILARI OLMAMASINA RAĞMEN  NİMETİNDEN FAYDALANANLAR BUNU SAĞLAYANLARA KARŞI KÖR VE SAĞIR NANKÖRLÜĞÜ İÇİNDE!!! 

  Bize destek olduklarını belirttiklerim dışında Aksaray’ın o zamanki yönetenleriyle bazıları günümüzde de yayınlanan Medya organlarının ve Meslek Odalarının sahipleri ve çalışanlarının iğne başı kadar bile katkılarının bulunmaması nedeniyle de elde edilenin nimetlerinden olabildiğince faydalansalar da il olmayı gerçekleştirenlere karşı ise maalesef hem kör, hem de sağırlık nankörlüğüyle bilmiyorlar.!!! 

  Ben Mevla’mızın en edna kuluna nasip olan bu hazzın her kula nasip olması ,Aksaray’ın il olmasına ve diğer hizmetlerinin gerçekleşmesine emeği geçenlere de gereken vefanın ilimizin tüm atanmış ve seçilmişleriyle, Meslek Odaları ve STK’larla vatandaşlarımız tarafından öncekilerin aksine mevcut olanlar tarafından gösterilmesi. 

  Aksaray için tarihin tekerrür etmemesi için başta Ak Partinin ilimize 16 yıl 9 aylık borcu olan Aksaray-Ulukışla tren hattımızın hizmete açılması. 

  Can damarımız olan E.90 karayolunun Ankara-Niğde otobanından en az şekilde etkilenmesini sağlayacak tedbirler ile istikbalimiz ilgilendiren diğer hizmetlerin alınması . 

  Bunun için ise ilimiz Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Milletvekilleri İnceöz, Aydoğdu, Erel ve  Kaşlı, İGM başkanı Tüzün ile birlikte ilimizin tüm siyasileri, Meslek Odaları ve STK’ları tarafından  gerekenlerin zamanında gerçekleştirilmesini sağlamalarında. 

  Hiç hak etmediğimiz 1845-1920 ve 1933-89 arasındaki toplam olarak 131 yıl süren ilçelik esaretin kıyamete kadar bir daha Aksaray’ımıza yaşatılmaması için gerekenlerin yapılması ve yaptırılması şarttır. 

AKSARAY’LILAR BAKAN KARİSMAİLOĞLU’NDAN ERDOĞAN’IN 2020 YILI İÇİNDE İHALENİN YAPILMASI TALİMATININ GEREĞI  AKSARAY-ULUKIŞLA TREN HATTININ KESİN İHALE TARİHİNİ BEKLİYOR!!! 

  Mart 2004’de başlayıp o tarihten sonra 2009,2010,11,14,17’ye kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Lutfi Elvan, DDY Genel Müdürleri Süleyman Karaman ve İsa Apaydın, Aksaray Belediye başkanları Palta ve Yazgı Milletvekilleri Alaboyun, Açıkgöz, Serdengeçti, İnceöz ve Aydoğdu tarafından şimdiye kadar defalarca  inşaatına başlanılacağı sözü verilen. 

  2017 yılında ise DPT tarafından yatırım proğramına  alınan, ihale öncesi tüm çalışmaları bitirilen ve en nihayetinde 2019’un 26 Aralık günü Ak Partinin genişletilmiş il başkanları toplantısında il başkanı Hüseyin Altınsoy’un konuyu gündeme getirmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o zamanki Bakan Mehmet Cahit Turhan’a 2020 yılı içinde ihalesinin yapılması talimatını verdiği Aksaray-Ulukışla demir yolu yılın bitimine 2 hafta kalmasına rağmen daha ihalesi yapılmadı.!!! 

 AKSARALILAR”BAKAN KARAİSMAİLOĞLU CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN SÖZÜNÜN HARMANIN TOZU OLMADIĞINI AKSARAY- ULUKIŞLA DEMİR YOLUNUN KESİN İHALE TARİHİYLE ORTAYA KOYSUN” 

  BugünAnkara-Niğde otobanının açılışı için ilimize gelecek olan Ulaştırma ve alt yapı bakanı Adil Karaismailoğlu’na seslenen hemşerilerimiz Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözünün demirin kertiği misali kesin olduğunu bildiklerini.!!! 

  Bakan Beyin’de Cumhurbaşkanımızın sözünün harmanın tozu olmadığını bu törende yapacağı konuşmasında mutlaka Aksaray-Ulukışla demiryolunun kesin ihale tarihini vererek ortaya koymasını beklediklerini belirttiler.!!! 

VATANDAŞIN ÇAĞRISININ İLETİLMESİNDE VEBAL VEKİLLER İNCEÖZ, AYDODU, VALİ AYDOĞDU, BELEDİYE BAŞKANI DİNÇER, İGM BAŞKANI TÜZÜN AK PARTİ AKSARAY İL BAŞKANI ALTINSOY’DA 

  Vatandaşlarımızın bu haklı çağrılarının gereği için Bakan Karaismailoğlu ’na iletilmesi ve gerekli cevabın alınması için girişimde bulunmasında vebal Ak Parti Milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, Vali Hamza Aydoğdu, Belediye başkanı Evren Dinçer, İGM başkanı Mehmet Tüzün, Ak Parti il Başkanı Hüseyin Altınsoy,Merkez ilçe Başkanı Hamza Aktürk,Meslek Odaları ve STK’ların törene katılacak olan yetkililerinde!!! 

  İlimiz vekilleri ve protokolü ile siyasetçilerinin vebalin gereğini yaparak, Bakan Beyinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen sene 26 Aralık günü ihalenin bu yıl içinde yapılması talimatının ve milletle hükümet arasında elçi olan Vekillerle, Mülki ve mahalli idarecilerle partisinin il başkanının bu konuda dile getireceklerinin gereğini yapması , aksinden ise sebep olunacak sıkıntılar nedeniyle kaçınmaları dileğiyle.  

   Rabbim yar ve yardımcımız Olsun. 


16.12.2020 00:50:00

Ali Genç

İL MANŞETİNE VESİLEYİ,KANUNUN KABULÜNÜ GÖRMEYİ VE TEBRİKİNİN HAZZINIDA BİLİRMİSİNİZ?

İL MANŞETİNE VESİLEYİ,KANUNUN KABULÜNÜ GÖRMEYİ VE TEBRİKİNİN HAZZINIDA BİLİRMİSİNİZ?