Dün toz kondurmuyor dun, bu gün hiç adından bahsetmiyorsun diyen bir dostum oldu. Sonra neden düşman oldun diyede sordu. Tabi samimi olduğum bir dostumdu. Bende kendisine bazı gerçekleri anlattım çok şaşırdı, benimki husumet değil hayal kırıklığı dedim. Tabi dostuma her şeyi açık açık anlattım, bunu zamanı gelincede açık açık yazacağım. Herhalde o zaman bana hak vereceklerdir. Ama bu gün isim ve makam vermeden az da olsa anlatayım.
Siyaset çok acayip bir durum, yıllarca emek verir çabalarsın sonrada birisi gelir yukarıdan senin emeğinin üzerine oturur. Siyaseti bilmez, partilisini bilmez, çevresini bilmez. Çevresinin telkinleri ile oturduğu makamı yönetir.
Hatta gizli malum kesim ile beraberliğini şehir dışında devam ettirir. 2000 yılları sonrası KPS sınav sorularının çalındığı dönemde en üst seviyede not alır. Tabi bu notu almak pekte kolay değil ama gözden kaçar ve paçayı yırtar.
Bahsettiğim kesime dışındakilere düşman olanlara mesafeli durur ve gizli düşmanlık yapar. Hatta bazı malum kesime mensup kişileri istihdam eder. Partisinin hiçbir istek ve sorunlarını dinlemez söylenenleri gözardı eder.
Mesela basım ve ilan işlerini yine perde arkası kişilere vererek desteğini devam ettirir. Çünkü bunu çok yakinen biliyorum ve takip ediyorum. Tabi yaptığım araştırma ve takiplerim beni bu kanaate varmama sebep oldu.
Demek ki, düşman değilim ülkemizi bir noktaya götürenlere vefa borcu ödenmesini hazmedemiyorum. Geçen bir üst siyasimizle görüştüm bazı konuları görüştüm. Kendisine bazı konuları anlattım, baktım aynı şeylerin çoğunu o da biliyor.
Benim nefret ettiğim ve uzak durduğum malum kesimle el altından ilişki kurması beni hayal kırıklığına uğrattı. Kendisi ile bir ara sohbetimde bazı şeyler anlattım, baktım o konuda hiç kapak kaldırmadı ve rengi bozuldu. Duyumlarım bu şekilde.
Bende yanlışımı anladım ve bu zevat ile ilgili araştırma yapmayı görev bildim. Araştırma yaptığımda çok şeyler öğrendim. Tabi bunları zamanı geldiğinde tamamını sizlerle paylaşacağım. Herkes kimin ne olduğunu en azından öğrensin.
Benim için bu kişiler çok önemli, sinsice bir yerlere sızmış durumdalar. Ben Milletvekili ve Belediye Başkanı olacak değilim. Ama bir gazeteci olarak bazı yanlışları ve sızmaları vatandaşlarla zamanı geldiğinde teşhir etmemiz lazım.
Ben devleti ve kamuyu yakından bilen profesyonel bir gazeteciyim. Bunun dışında bir çok kurum ve kuruluşları yakından tanıyan birisiyim. Bu konuda çok ciddiyim herkes ayağını denk alsın. Kimse bir şey bilmiyor sanmasın. Bunları zamanı geldiğinde Sayın Cumhurbaşkanına ileteceğimi unutmasınlar. Onun için diyorum ki, düşman değil hayal kırıklığına uğradım.

 


14.12.2021 17:04:00

Erdogan Kaya

Husumet değil hayal kırıklığı

Husumet değil hayal kırıklığı