Türkiye’de geçen yılın 2. yarısında başlayan ve son iki ayında ime kazanan ve “ Kur artışı garantili vadeli mevduat hesabı” ile önce artışın durdurulması ve ardından ise ateşi kısmen alınarak hatırı sayılır şekilde de fiyatı aşağıya çekilmesine rağmen hızlı olmasa da döviz kuru artışı devam ediyor.

    Döviz kurunun ateşinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla hükümet tarafından uygulamaya konan başta döviz kuru garantili 3 aylık vadeli mevduat hesabı olmak üzere  ateşinin tam kontrol altına alınma eğilimine girerken Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması.

  Bu saldırı üzerine batılı ülkelerin bölgenin ve Avrupa’nın önemli gaz ve petrol tedarikçisi olmasının yanında önemli hububat ve Ayçiçeği yağı üreticisi olması nedeniyle uygulanan ambargo nedeniyle ülkeden bu malların ihracatı  yavaşladı.

   Rusya’nın saldırdığı Ukrayna’nın da sahip olduğu Ayçiçek yağı ile hububatın ihracatının savaş nedeniyle ihracatının azalması ile Avrupa ülkelerinde çeyrek asırdır bilinmeyen enflasyon oranları oluşurken, bizim ülkemizdeki etkisi Avrupa ülkelerinin ortalamasının 10 misline ulaştı. !!!

RUSYA VE UKRAYNA SAVAŞININ ETKİSİNİN YANINDA TÜRKİYENİN KENDİ AYAKLARI ÜSTÜNE DURMASINI MİLLİ ÇIKARLARINA TERS GÖRENLERİNDE BASKISIYLA BİZDEKİ ETKİ DAHA FAZLA OLDU!!!

   Buna birde Türkiye’nin kendi ayakları üstünde durabilen her yönüyle tam bağımsız ülke olabilmesi çabasını ve bu çabanın ülkemizle duygusal bağları olan ülkeler başta olmak üzere tüm mazlum ve mağdur ülkelerdeki etkisini kendi mili istikballeri için zararlı gören emperyalistlerin ve bunların içimizdeki uşaklarının da etkisiyle oluşturulan spekülasyon.

  Bu Spekülasyonla oluşan temel gıda ürünleri olan yağ, un, şeker, pirinç ile süt ve süt ürünlerinin özellikle para kente fiyatlarının  misli mislinden hatta %150 ile 200’e varan bir kısmında bu oranında üstüne de çıkan artışlar oldu.!!!

    Döviz kurunun yükselişinin engellenememesi ve bununda başta motorlu araçlarda kullanılan yakıt ile üretimde kullanılan yakıtın fiyat artışının kontrol altına alınamaması cepteki ve mutfaktaki ateşin harlanarak alev almasına sebep oldu.!!!

 ARALIK AYININ BAŞINDAN İTİBAREN POMPA İSTASYONLARINDAKİ AKARYAKIT ARTIŞ %310’U GEÇTİ!!!

   Döviz kurlarının yazının girişinden itibaren belirttiğim sebepler nedeniyle kontrol altına alınamaması nedeniyle Akar yakıt istasyonlarındaki pompalardaki rakamlar 9.53’den 30.25’e yükseldi.

  Ve burada da durmayacağı belirtiliyor.!!!

ARALIK MAAŞIMLA 335 LİTRE MAZOT ALABİLİRKEN 2022 MAAŞIMLA ŞİMDİ 138 LİTRE ALABİLİYORUM

  Cepteki ve mutfaktaki yangının tam olarak somutlaşabilmesi için piyasa araştırması yapmadan sadece kendi emekli maaşımın alım gücünü ortaya koymak yeterli olacaktır.!!!

  4 Aralık 2021 günü Osmaniye’de arabamın tankını doldurduğumda buradaki pompa fiyatı 9.58 iken Saat 16,00 gibi ulaştığım Aksaray’da arabamın yakıt tankını doldurmak için girdiğim istasyonundaki Mazotun 1 litre fiyatı 9.53’dü.

  O zamanki 3200 lira civarındaki emekli maaşımla 335 litre mazot alabilirken 21 Haziran günü yakıtı 30.24’e alabildiğim göz önüne alınarak o zamanki maaşımla alabildiğim yakıtı Ocak 2022’de yapılan artışla 4200 lira civarında olan maşımla şu anda 197 litre daha az yani ancak 138 litre mazot alabildim.!!!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’LA HÜKÜMETİN 2 ANA İŞİNİN İLKİ MİLLİ GÜVENLİK, İKİNCİSİ İSE ENFLASYONUN ANA SEBEBİ DÖVİZ KURUYLA, YAKIT FİYATINI KONTROL ALTINA ALMAKTIR!!!

    Milletimizin ekseri sinin yüce dinimiz İslam’dan ve İslam’la oluşan kültürümüzle” Konu vatan olunca gerisi teferruattır” sözünün gereği milli güvenliğimiz için maksimum şekilde sabrediyorlar.

    Bu sabrın boşa çıkartılmaması için  bağımsızlığımızın olmazsa olmazı olan milli güvenlikle birlikte mutlaka dayanılmaz hale gelen mutfak ve cepteki yangının kontrol altına alınması için döviz kurunun artışının engellenebilmesi için alternatif uygulamalarda dahil meşru olan tüm  milli ve milletler arası yollar kullanılarak döviz kurunun ve dolayısıyla bunun sebep olduğu A’dan ,Z’ye kadar tüm malların üretimi ile taşınması ve depolanmasında  etkili olan enerji fiyatlarının  olumsuzluğunun ortadan kaldırılması şarttır.

   Milletimizin avazının gereğinin en kısa zamanda yerine getirilmesiyle öncelikle döviz artışının mutlaka önlenmesi ile Temmuz ayında TUİK in enflasyon rakamları yerine piyasa enflasyonu oranında sabit gelirliler ile dar gelirliler ve  tarımsal üretim yapanların gelirlerinin bu oranda artışının sağlanması.

   Sağlanacak artışın yılbaşındaki artışların erimesi gibi erimemesi için mutlaka dövizinde ateşi tamamen söndürülmeli.

   Bu ateşin tam olarak söndürülmesiyle dar gelirlilerin gelirlerine yapılan artışın erimesinin önüne geçilerek  maaş ve diğer gelir artışlarıyla sağlanan iyileştirmenin daim hale getirilmesi dileğiyle.

   Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

 

 

 


23.06.2022 04:12:00

Ali Genç

HÜKÜMETİN 2 ACİL GÖREVİNDEN İLKİ MİLLİ GÜVENLİK,2.Sİ DÖVİZ KURUNU DİZGİNLEMEKTİR!!!

HÜKÜMETİN 2 ACİL GÖREVİNDEN İLKİ MİLLİ GÜVENLİK,2.Sİ DÖVİZ KURUNU DİZGİNLEMEKTİR!!!