Bugünkü haberimiz dede belirtildiği gibi  günümüzde Aksaray 15 Temmuz Milli İrade meydanı olarak bilinen o zamanki Aksaray hükümet meydanında  Başbakan Turgut Özal, Vilayetliğimizin baş Mimarı Mehmet Altınsoy, dönemin İç İşleri bakanı Abdulkadir Aksu, ANAP grup başkan vekili Raşit Daldal ve Milletvekili Mahmut Öztürk’le Belediye başkanı Memiş Akın’ında hazır bulundukları tören alanını hınca, hınç dolduranların huzurunda düzenlenen muhteşem törenle ilk Valimiz Rıdvan Yenişen’in Niğde Valisi Ahmet Özyurt’tan vilayetin teslimini kendisine verilen bayrakla alarak görevine başlamasıyla Aksaray’ın fiilen il olmasının 33. yıl dönümü.!!!
    Hemşerilerimiz başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere  çağrıda bulundukları siyasilerle atanmış ve seçilmişler tarafından hemşerilerimizin bu çağrısına zaman geçirilmeden cevap verilmesi.
TARİHİN TEKERRÜR ETMEMESİNİN 1. ÇARESİ İKİ İLÇELİĞİN ANA SEBEBİ  HÜKÜMETİNDE 18 YIL 5 AYLIK SÖZÜ OLAN AKSARAY-ULUKIŞLA DEMİRYOLU İHALESİNİN  HEMEN YAPILMASINDA!!!
    Yapılan çağrının gereğinin yapılarak Aksaray’ın 1845-1920 ve 1933-89 arasında toplam olarak 131 yıl süren iki ilçelik esaretinin ve bu esaret esnasında çekilen sayısız maddi ile manevi sıkıntının tekerrür etmemesinin ilk çaresi olan 2 ilçeliğinde ana sebebi hükümetin 18 yıl 5 aylık sözü olan Aksaray-Ulukışla demir yolu konusundaki sözlerin  tutulması.
  Bu çerçevede geçen sene 20 Ağustos günü ihalesi yapılan fakat Danıştay’a açılan davayla iptal edilen karara uygun şekilde hattın bitim tarihide belli olacak şekilde zaman geçirilmeden yeniden ihalesinin yapılmasının sağlanması. 
   Aksaray ile birlikte Ulukışla, Altunhisar, Ereğli, Şereflikoçhisar, Kulu, Cihanbeyli ve Haymanada bulunan 1 milyondan fazla insanın can damarı olan, etrafındaki tesislerde çalışarak 75000 kişiye ekmek götüren 15000 kişinin bulunduğu Otobana göre  60 km kısa olan E.90 Karayoluna 5 Şubat 2017 günü dönemin UDH bakanı Ahmet Arslan onaylı tedbirlerin alınması başta olmak üzere gereken hizmetlerin zamanında verilmesinde.
   Hükümet tarafından vatandaşlarımızın haklı çağrısına uyularak gereğinin yapılarak Aksaray’ı limanlara ve ham madde merkezlerine bağlayacak olan Aksaray-Ulukışla demir yolunun ihalesi zaman geçirilmeden bitim tarihide belli olacak şekilde yapılır.
   E.90 Karayolunun Ankara-Niğde Otobanından en az şekilde etkilenmesini sağlayacak olan Bakan Ahmet Arslan onaylı tedbirler alınır ve yılın 12 ayı 4 mevsimde tüm hava şartlarında çalışacak bir hava limanı planlamasıyla birlikte tarihin tekerrür etmesini önleyecek diğer hizmetler zamanında verilirse Aksaray ile birlikte coğrafi konumumuz nedeniyle bölgemizin de hükümetinde  kazanacağı.
    Aksi durumunda Aksaray ile birlikte bu hizmetlerden faydalanacak olan bölgemizle ile birlikte Hükümetinde, Cumhur ittifakının da kaybedeceği gerçeğiyle gerekenin zaman geçirilmeden yapılması aksinden ise kaçınılması dileğiyle Aksaray’ın fiilen il olmasının 33. yıl dönümü kutlu olsun.
   Mevla’mızdan  2. Vilayetilğin gerçekleştirilmesini sağlayanlardan vefat edenlerinin ruhları şad mekanlarının cennet olması, yaşayanlara ise sağlıklı, imanlı uzun ömürler diliyorum.
    Rabbim yar ve yardımcımız olsun.


15.08.2022 07:23:00

Ali Genç

HÜKÜMET GEREĞİNİ YAPARSA İKİ TARAFTA KAZANACAK!!!

HÜKÜMET GEREĞİNİ YAPARSA İKİ TARAFTA KAZANACAK!!!