Gurbetçi iş  adamlarımızın ve bunlarla birlikte çoğunluğu Batı Avrupa ülkelerinde olmak üzere yer yüzündeki 200 ülkeye dağılan 8 milyonu bulan  gurbetçimizin ve bunların en az %10’unu oluşturan Aksaraylı gurbetçilerin diğer gurbetçilerle birlikte yüzlerce Milyar Euro ve Dolar karşılığı dövizi çok cüzi getiriler karşılığında Avrupa ülkelerinin, Amerika, Avusturalya ve Kanada Bankalarında beklerken ülkemiz ise ekonomimizin tüm dış mihraklar ve onların uşağı olan içimizdeki  hainlere rağmen 18 yıldaki kıskandıran büyümesine rağmen ülkemiz hazinesi tarafından halen bütçe açığını kapatmak için bu ülkelerin gurbetçimize ödediği faizin birkaç misli faizle  yeni yatırımların finansmanı için  yeni dış ve iç borç  alınıyor.!!! 

  Yabancı banka ve ülkelere borçlanmak yerine gurbetçilerimizin atıl vaziyette bulunan oradaki dövizleri ilgili ülkelerdeki  getirilerin birkaç puan üstünde bir rakamla bile ülkemize getirilebilse ödeyeceğimiz artı para  başka ülkelerden alınan dış borca ödediğimizin yarısı bile olmaz.!!! 

“KAZAN, KAZANLA” HEM TÜRKİYE HEMDE GURBETÇİLERİMİZ KAZANIR!!! 

  Bunun yapılmasıyla hem gurbetçilerimizin birikimlerine hak etikleri geliri elde etmesi sağlanırken, hem de ülkemiz daha az faizle borçlanacağı için Ak Parti Hükümetinin ”Kazan, kazan” formülüne uygun olarak iki tarafta karlı çıkar.!!! 

   İLK PİLOT PROJEYİ AKSARAY UYGULAMALI 

  Bu konuda ülkemizin en şanslı ili Aksaray’dır, çünkü yurt dışındaki gurbetçilerin direk olarak en az % 10’u,dolaylı olarak ise %12’ine sahibiz. 

   Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Milletvekillerimiz İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş ile diğer Meslek Odalarımızın başkanlarıyla ,İl Ticaret ve Sanayi Müdürlüğüyle Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından ortak bir çalışma yapılarak Yurt dışındaki tüm gurbetçilerimize yeni müstakil ve sabit teşvik sistemi. 

  Bu teşvikteki 5. bölgenin 6.bölgeninde avantajından yararlanması imkanın en iyi şekilde anlatılabilmesi için başta Avrupa genelindeki dağıtım ağlarıyla oradaki Türk ve Müslüman esnaflara mal dağıtan. 

  Yine kurdukları mezbaha nelerde Müslümanların et ve et mamulleri ihtiyaçlarını karşılamalarının yanında Döner ve hazır et mamulleri ile süt mamullerini üretip Avrupa genelinde ve bulundukları diğer ülkelerin genelinde satış ve dağıtımını yapanlar. 

  Bulundukları ülkelerden Türkiye ağırlıklı olmak üzere çeşitli yerlere turistik turlar düzenleyenler Aksaraylı esnaf ve tüccarlara ve onların başında bulundukları şirketlere Avantajlarımızın anlatılması için bunlar tespit edilerek ilimize davet edilmeleri sağlanmalı. 

İLİMİZİN AVANTAJ SAĞLAMASI İÇİN AKSARAY VALİLİĞİ TANITIM BÜROLARINI DİĞER İLLERDEN DAHA ÖNCE ALMANYA  GURBETÇİLERİMİZİN YOĞUN OLDUĞU AVRUPA VE DİĞER ÜLKELERİNDE AÇMALI!!! 

  İlimizin yatırım ve tanıtım imkanlarının anlatılarak diğer illerden daha avantajlı duruma gelebilmesi için Aksaray Valiliği yurt dışında ve özellikle Almanya’da gurbetçilerimizin en yoğun olduğu yerde Aksaray Ticaret ve Tanıtım Bürolarını diğer illerden önce açmalı. 

  Bu bürolar iş adamlarının irtibat merkezleri olmalı. 

  Buralarda Aksaraylı, Türkiyeli gurbetçilerin yanı sıra bulundukları ülkelerin yatırımcılarından bu konuda gelecek sorular net bir şekilde cevaplandırılmalı. 

  Bu bürolar gurbetçilerimizin yanı sıra oradaki meslek odaları yetkilileriyle ve iş adamlarıyla da bire bir görüşerek teşvikin sağladığı yararları anlatarak daha fazla yatırımcının gelmesi sağlanmalı.    

  Ayrıca bu bürolar ve  yine başka kanallarla zaman geçirilmeden ilimizin turistik yerleri ile gurbetçilerimizin konaklayabilecekleri yerler ile bunların fiyatları da anlatılarak bununla ilimizin yer altı ve üstü zenginlikleriyle, Tarihi ve kültürel değerlerinin ve turistik yerlerinin tanıtımının kendi gurbetçimize yapılmasının yanında onların ülkemizden olan veya bulundukları yerdeki eş dost ve tanıdıklarına da ilimizin tarihi ve turistik yerleri tanıtılmış olur. 

  Bunun başarılabilmesi halinde gurbetçilerimizin şu anda bize olan duygusal bağlarının ekonomik bağlarla da güçlenmesinin sağlanmasıyla hem de bulundukları ülkelerdeki maddi ağırlıkları da artacaktır. 

  Ayrıca gurbetçilerimize ve onların desteğiyle ilimizde yatırım yapacak olanların ve bunların tanıdıklarının her yıl belirli oranındakilerinin yanında ilimizin tarihi ile turistik yerlerinin ziyaret edilmesiyle elde edilecek kazançlarla da ihya oluruz. 

  İlimizin ve Milletimizin mutlu geleceği için gerekenin zaman geçirilmeden Vali Hamza Aydoğdu ve ekibi ile yönlendirecekleri tarafından yapılması, yaptırılması dileğiyle. 

  Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun. 


7.09.2020 05:50:00

Ali Genç

GURBETÇİNİN YATIRIMI İÇİN EN ŞANSLI İL AKSARAY!!!

GURBETÇİNİN YATIRIMI İÇİN EN ŞANSLI İL AKSARAY!!!