Bu konuda  Vali Ali Mantı’ya hitaben ”GURBETÇİNİN YATIRIMI İÇİN EN ŞANSLI İL AKSARAY!!!” başlığı altında; 

   Gurbetçi iş  adamlarımızın ve bunlarla birlikte çoğunluğu Batı Avrupa ülkelerinde olmak üzere yer yüzündeki 200 ülkeye dağılan 8 milyonu bulan  Türkiyeli gurbetçimizin yüzlerce Milyar Euro ve Dolar karşılığı dövizi çok cüzi faizler karşılığında Avrupa ülkelerinin, Amerika, Avusturalya ve Kanada Bankalarında bekliyor. 

  Bu dövizler cüz’i faizlerle orada beklerken ülkemiz ekonomisi ise tüm dış mihraklar ve onların uşağı olan içimizdeki  hainlere rağmen 18 yıldaki kıskandıran büyümesine rağmen halen bütçe açığını kapatmak için bu ülkelerin gurbetçimize ödediği faizin birkaç misli oranındaki rakamla dış ve iç borcu  yeni yatırımların finansmanı için alıyor.!!! 

GURBETÇİ BİRİKİMİNE BULUNDUKLARI ÜLKELERİN BANKALARININ VERDİĞİNİN BİR KAÇ PUAN ÜSTÜNDE GELİR VERİLEREKTE ÜLKEMİZE GETİRİLSE YİNEDE ALINAN KREDİLERE GÖRE KARDA OLURUZ 

     Oysa bu atıl vaziyetteki dövizler oradaki faizlerin birkaç puan üstünde bir rakamla bile ülkemize getirilebilse ödeyeceğimiz para alınan dış borca ödediğimizin yarısı bile olmaz.!!! 

KAZAN, KAZANLA HEM TÜRKİYE HEM GURBETÇİ KAZANIR!!! 

     Bunun yapılmasıyla hem gurbetçilerimizin birikimlerine hak etikleri geliri elde etmesi sağlanırken, hem de ülkemizden elde ettikleri bu karlarının hatta ana paralarının bile ülkemizde taşınır veya taşınmaz mülk alımında kullanılacağından hem de ülkemiz daha az faizle borçlanacağı için Ak Parti Hükümetinin ”Kazan, kazan” formülüne uygun olarak iki tarafta karlı çıkarken elde edilecek karla yapılacak yatırımla ülkemiz ise duble şekilde karlı çıkacaktır. 

      İLK PİLOT PROJEYİ AKSARAY UYGULAMALI!!! 

    Bu konuda ülkemizin en şanslı ili Aksaray’dır, çünkü yurt dışındaki gurbetçilerin direk olarak en az % 10’u,dolaylı olarak ise %12’ine sahibiz. 

    Aksaray Valisi Ali Mantı Milletvekillerimiz İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu ,Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer,Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş ile diğer Meslek Odalarımızın başkanlarıyla ,İl Ticaret ve Sanayi Müdürlüğüyle Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından ortak bir çalışma yapılarak Yurt dışındaki tüm gurbetçilerimize yeni müstakil ve sabit teşvik sistemi. 

      Bu teşvikteki 5. bölgenin 6.bölgeninde avantajından yararlanması imkanın en iyi şekilde anlatılabilmesi için başta Avrupa genelindeki dağıtım ağlarıyla oradaki Türk ve Müslüman esnaflara mal dağıtan. 

     Yine kurdukları mezbaha nelerde Müslümanların et ve et mamulleri ihtiyaçlarını karşılamalarının yanında Döner ve hazır et mamulleri ile süt mamullerini üretip Avrupa genelinde ve bulundukları diğer ülkelerin genelinde satış ve dağıtımını yapanlar. 

      Bulundukları ülkelerden Türkiye ağırlıklı olmak üzere çeşitli yerlere turistik turlar düzenleyenler Aksaraylı esnaf ve tüccarlara ve onların başında bulundukları şirketlere. 

     Avantajlarımızın anlatılması için bunlar tespit edilerek ilimize davet edilmeleri sağlanmalı. 

İLİMİZİN AVANTAJ SAĞLAMASI İÇİN AKSARAY VALİLİĞİ TANITIM BÜROLARINI DİĞER İLLERDEN DAHA ÖNCE ALMANYA VE DİĞER AVRUPA ÜLKELERİNDE AÇMALI!!! 

     İlimizin yatırım ve tanıtım imkanlarının anlatılarak diğer illerden daha avantajlı duruma gelebilmesi için Aksaray Valiliği yurt dışında ve özellikle Almanya’da gurbetçilerimizin en yoğun olduğu yerlerde Aksaray Ticaret ve Tanıtım Bürolarını diğer illerden önce açmalı. 

     Bu bürolar iş adamlarının irtibat merkezleri olmalı. 

    Buralarda Aksaraylı, Türkiyeli gurbetçilerin yanı sıra bulundukları ülkelerin yatırımcılarından bu konuda gelecek sorular net bir şekilde cevaplandırılmalı. 

    Bu bürolar gurbetçilerimizin yanı sıra oradaki Meslek Odaları yetkilileriyle ve iş adamlarıyla da bire bir görüşerek teşvikin sağladığı avantajları anlatarak daha fazla yatırımcının ilimize gelmesi sağlanmalı.     

     Zaman geçirilmeden %1’i bile bilinmiş olsa en azından bu orandaki ilimizin yer altı ve üstü zenginlikleriyle, Tarihi ve kültürel değerlerinin ve turistik yerlerinin tanıtımı. 

     Bunun başarılabilmesi halinde gurbetçilerimizin şu anda bize olan duygusal bağlarının ekonomik bağlarla da güçlenmesinin sağlanmasının yanında bu yatırımlarla elde edilecek kazançlarla da hem ülkemizde, hem de bulundukları ülkelerle başka ülkelerde etkili olmaları sağlanmış olur. 

     Milletimizin mutlu geleceği için gerekenin zaman geçirilmeden yapılması, yaptırılması dileğiyle.” Diye yazdım.  

YILLARDIR GERÇEKLEŞTİRİLEMEYENLER VALİ HAMZA AYDOĞU VE EKİBİNE NASİP OLSUN!!! 

    Yazmanın üstünden yıllar geçmesine rağmen gerçekleştirilmeyenin bu konuda ciddi bir çalışmayı yaptıran Vali Hamza Aydoğdu tarafından yapılması ve yaptırılmasıyla birimizin bin olmasının sağlanması dileğiyle. Cuma’mız mübarek olsun. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. 


30.07.2021 05:38:00

Ali Genç

GURBETÇİLER İÇİN EN ŞANSLI İL OLMA AVANTAJIMIZI DEĞERLENDİRMEK AYDOĞDU’YA NASİP OLSUN!

GURBETÇİLER İÇİN EN ŞANSLI İL OLMA AVANTAJIMIZI DEĞERLENDİRMEK AYDOĞDU’YA NASİP OLSUN!