Gül’ü dikeninden tutamayız güzelliğini özünde ve kokusunda buluruz. Tül tül açılır pespembe umutlarla, sevdası bir ikindi yağmuru gibi düşer gönüllere. Toprağı renklendirir, bülbüle sevda olur, hüznü Yavuz’un yüreğine düşer. Ömrümün en acı anıdır Gül’ün solduğu an. Zarafetin yok oluşudur, isyanların sabahıdır, meltemlerin ayaza döndüğü andır. Anıların üstüne düşen dikenlerdir. Açmayacak olan Gül’dür, yarınlarda yalnızlığa yürüdüğüm sokaklarda.

Her defasında yanar yüreğim her defasında gözlerimde tuzlu sular, sahili sanki denizin, fırtına da savrulan sandalsa yarınlarım, Gül adına yaşadıklarıma sayıyorum güzellikleri, aynalarımın kırıldığı gündür Gül yalnızlığım. Yarenim, sevdam, dayanağım, ömrümün vefalısı.

 

Tek bir ruh gibi yaşadığın Gül’ünle , düşsel gerçeklerle mahpus olacaksan ömründe, Gül’ünü ne baharda soldur ne güzlerde, Gül naziktir seni beklemez, ilk rıhtımda bırakıp giderken, hem de diğer baharlarda açmamak üzere. 

 

Alın yazımdaki yalnızlığı yazan ben değilim, uzandığında ellerim Allah’a, isterim seninle hep sonsuza. 

Her Gül deyişimde yankılanır hayat, gözlerim boşalır vaz geçilmezliğine, bahtıma düşen ağır da olsa yüreğimde kor, umudumda yar, dağlarda yalnızlığın soğuk yüzü, üşüdüğüm bahar, en zoru da benim için açamayan milyonlarca gül var.Yaşanmayan mutluluklar olsa da yüreğimdesin. 

Yavuz Bayram Çalışkan ( Şiirhan)


20.10.2020 09:13:00

Y.Bayram Çalışkan

Gül Serdim Yüreğime

Gül Serdim Yüreğime