Malumunuz sizi bilmem ama ben hayatımda ilk defa zorunlu olarak 4 gün evde kaldım. Hele bu bir bayram olunca gerçekten burukluk yaşadım. Ama sağlığımızı düşününce bu burukluğum, “ inşallah bu son olur” demekle yetindim. Evde kalmaya kaldık da hiç değilse diğer zamanlarımızda yaptıklarımızın hesabını yapma fırsatı bulmuşuzdur. Ancak bu evde kalmamız, bayram sonrası sokağa taşımamıza vesile olmasın. Hiç değilse bu zahmetimizin meyvesini alalım. Yoksa boşu boşuna evde kalmış oluruz.

Geçtiğimiz Cuma günü şehre bir baktım her yer tıklım tıklım dolu. Evde kalıp sokağa çıkıldıktan sonraki yapılan tetkikler birden yükseliyor. Nedeni ise sokakta sosyal mesafeye dikkat etmememizden kaynaklanan vakıalardır. İnşallah bundan sonra dikkat eder gereksiz yere laf olsun diye sokaklarda dolaşmayız.

Evde kalmanın bazı faydalarını da gördüğümüz kanaatindeyiz. Bazı ailelerde akşamdan akşama babalarını gören çocuklar en azından dört gün anne ve babaları ile beraber olmuşlardır. Onların sevgi ve şefkatlerini uzun uzun yaşamışlardır.

Biz artık dede olduğumuz için diğer torunlar yanımızda olmadığından küçük Erdoğan bize şenlik oldu. Bol bol kitap okuduk, ben pek filim seyretmeyi sevmem bol hayvanlar alemi belgeselleri izledim. Biraz da ülke gündemi ile ilgili söyleşi ve sohbetleri izledim.

Bayramda evde kalınca büyüklerle, dostlarla ve yakınlarımızla sosyal medya ve telefonla bayramlaşmaya çalıştık. Eş, dost ve yakınlardan Allah razı olsun tahminim her halde 500 civarında mesaj ve telefonla bayramlaşma tebriği aldım. Tabi benim aradığım büyüklerim oldu. Zaman zaman bu mesaj ve telefonlara cevap vermeye çalıştım.

Genel olarak cevap verip telefon açmaya çalışsam da gözümden kaçırdığım oldu ise kendilerinden özür dilerim. Bu yoğunlukta bizleri unutmayan telefon ve sosyal medya aracılığı ile arayıp bayramımızı tebrik eden herkese teşekkür ederim.

Elbette sizlerde bayramı bizim gibi geçirmişsinizdir. Allah bir daha böyle bir mikrobu başımıza bela etmesin. Rahat ve huzurlu bir bayram geçirmemize vesile olsun. Bizler böyle bayramlara pek alışık değiliz. Hele bayramda eve hapsolmaya hiç alışık değiliz.

Sizlerden istirhamım lütfen işimiz olmadığı sürece gereksiz yere sokağa çıkıp kalabalıklara karışmayalım. Bayramın acısını sokağa çıkma sonrası giderelim diye düşünmeyin. Bayramdan sonra geçmiş bayram tebriğine gitmeyin ve yaparsanız uzaktan bayramlaşın.

Hele devlet dairelerimiz ve resmi kurumlarımız her bayram gelenek haline getirdikleri bayramlaşmayı bıraksınlar. Hatta personeller ne olur arkadaşla bayramlaşayım diye oda oda gezip ziyaret yapmasınlar, sosyal mesafeye dikkat etsinler.

Bir şey olmaz, virüs azaldı gibi düşünce ile bir süre daha birbirinizden uzak mesafede durun. Nerede neyin ve kimden nasıl bulaşacağını bilemiyorsunuz. Muhtemelen yasak sonrası sokaklar kalabalıklaşacak ve virüs iki gün sonra artış gösterecek.

Bu nedenle bunca yaşadığımız maddi ve manevi sıkıntılar bizlere ders versin. Normal hayata dönelim, evde kalmanın bir anlamı olsun. Sokaktaki dikkatsizlik virüsü bitirmediğini düşünüyorum. Gelin sağlığımız ve hayatımız için kurallara uyalım.

Ben tekrar Ramazan Bayramı nedeni ile beni sevenin de sevmeyenin de herkesin Bayramını tekrar kutluyorum. Allah yenilerine sağlık sıhhat içerisinde kavuştursun.


26.05.2020 22:37:00

Erdogan Kaya

Evde bayramın acısı sokakta çıkmasın