İnsanlara değer verenler, o değeri kendi nefislerinde görmeden ölmezler. Hatta insanlar yaşadıkça ömür buyu o insanların değerleri de artarak yaşayacaktır.

Her dönemde, her asırda insanı insan yerine koyan adil idareciler ve yöneticiler, insanların vicdanlarında ve kalbinde değerleri değer kazanarak yücelmiştir.

İnsan; her anlamda yanında olmaya çalışan, insana değer veren, derdini dinleyen,sıkıntısını gideren yöneticileri hiçbir zaman unutmamıştır.

O yöneticiyi almış, kalbinin en güzel yerine koyarak orada misafir etmiştir.

Bizim insanımız, çoğunlukla karşısındaki insanın mutluluğunu isteyen insana değer verir, ve hiç aklından çıkartamaz.

İşte bu tür ameller insan olmanın gereğidir, erdemliktir.

 Erdemlik; Karşındakinin iyiliğini istemek ağladığında veya mutlu olduğunda onunla birlikte ağlamak, onun ile birlikte gülebilmek, derdine ortak olabilmek, onun için elinden geleni yapmak, hep yanında olduğunu hissettirmektir.

Geçtiğimiz günlerde Aksaray Valisi sayın Aykut Pekmez de bu bağlamda bir güzellik başlattı. Kendisini kutluyor ve aldığı bu karara saygı duyuyor ve de ayakta alkışlıyorum.

Hayatında hiç vali eli sıkmayan bir vatandaş, Vali tarafından karşılanıyor, eli sıkılıyor, yer gösteriliyor ve derdi dinleniyor.

Adam yerine konulan vatandaş´ta çocuklar gibi seviniyor.

Gerçekleşen Halk Günü´nde Vali ile görüşen iki amca meydanda bir oturağa oturmuş çocuklar gibi seviniyor.

Tesadüf oradan geçerken kulak misafiri oldum.

Amca diyor ki; Yav ne mübarek insan, ne iyi insan bu vali, vallahi billahi tek tek derdimi sordu ve dinledi. Allah razı olsun ölsem de gözüm açık gitmez. Ben 78 yaşındayım Vali beyin makamını ilk defa görüyorum diyor.

İnanın çok duygulandım, görüşmeden çıkan herkes Vali beye dua ediyor.

Sizce vali bey halk günü yapınca ne kaybetti?

Bence çok şeyler kazandı, başta dua olmak üzere, İnsanların sevgisini kazandı. ve insanlar kendisine değer veren insanların olduğunu hissetti. Allah Razı olsun. Aksaraylının dua ettiği insana bende dua ederim.

Makamlarını kendi heves ve arzusu doğrulusunda süsleyip püsleyip, halka kapatan ve halkın selamını bile almaya tenezzül etmeyen idareciler. O makamlarınız bir gün yer ile yeksan olur, o halkın içine çıkamaz hale getirir sizi.

Bu sözlerim kulaklarınıza küpe olsun. Makamınızı halka açarak insanlara değer veriniz. Yoksa bu insanlar kendilerine yapılan iyilikleri de ,kötülükleri de alsa unutmaz?

Unutulmayan iyilik ve kötülükler, hesap gününde tek tek gözünüzün önüne getirilecektir.Bu dünya ?etme,bulma dünyası? dır.

 

ÖZLÜ SÖZ:

Çok Söyleyen Değil, Çok İş Yapan Amire Muhtaçsınız? Hz. Osman

 

Mustafa Avcı

aksarayhaberci@hotmail.com 


24.03.2017 10:34:42
Mustafa bey güzel bir yazı yazmışsın teşekkür ederim bu yapılanlar doğrudur böyle olması da gerekir inşallah devam eder bundan 30 40 yıl önceleri bazı ünlü kişiler halka indik derlerdi böyle halklarla buluşunca halka indigini söylerdi bununla insanları tahkir ettiğinin farkında değil halka inilmez halka çıkılırkonuşmasının farkında bile değildi halka çıkabilen basiretli idarecilerimizin Mevlam adedini çoğaltsın hayırlı cumalar

19.02.2017 11:44:15

Mustafa Avcı

Etme Bulma Dünyası

Etme Bulma Dünyası