Başta belediye başkanı Evren Dinçer, iktidar yetkilileri, muhalefetin tüm unsurları, Sivil Toplum Örgütleri ve aziz Aksaray halkı el birliği ve işbirliği ile buranın ‘’MİLLET BAHÇESİ’’ yapılması için ne gerekiyorsa yapmalıdır. Bu eserin önderliğini de Vali Hamza Aydoğdu yapmalıdır.

Her görülen arsaya, beton yığını ucube binalar dikerek, Aksaray’ın nefes boruları kapatıldı. Yeşil Aksaray’ın, yeşili alındı. Aksaray beton yığınları arasında bırakılarak beton Aksaray yapıldı. Kimin eline ne geçti? Şu apartmanlarda yaşayanlar memnun mu? Asla değiller çünkü apartmanlar arasında nefes alacak hava yok.
Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen başkan Evren Dinçer’e hatırlatmak istiyoruz. Anavatan İktidarında başkan Emin Gürün tarafından yıktırılan, kasapların tamamına yakını burada olduğundan ‘’Kasaplar Çarşısı’’,
İki kemerin içi kırmızı tuğlalarla kaplı olduğundan halk, ‘’Pembe veya Pambıklı Çarşı‘’ kemerinden dolayı ‘’Kemerli Çarşı’’ isimlerini takmıştı. Esas adı ‘’Kıklıcarslan Hanı’’ olan birinci derece tarihi eser yıkılarak yerine ‘’Belediye İş Hanı’’ yaptırıldı. 4 katını Türk Elektrik Kurumu satın alıp oturduğundan Tedaş Binası dendi. Şu an hiç bir işe yaramıyor, yarama bir tarafa yük oldu.

Tarihi eserin yıkılma kararı duyulunca bazı gazeteci arkadaşlar karşı çıktı. Özellikle AHMET ERBAŞ haber olarak manşetlere çekti, sayısız haberler yaptı. Hakaretlerle dolu yazılar yazdı. Zamanın iktidarı hiç tınmadı eser yıkıldı, yerine bugünkü kullanılmayan bina dikildi. İsteyen Erbaş’tan sorabilir.  

Şehrin merkezini ebediyen öldüren bu iş merkezinin işgal ettiği alan 6-7 bin metre kare (Akbank ve Denizbank’ın yerleri dâhil). İşhanında iş yapan, bir Allah’ın kulu memnun değil. Bütün katlar bomboş, in, cin top oynuyor. 1.ci derecede ki Selçuklu eserinin yıkılmasına mı, altın değerindeki yerin tenekeyle değiştirilmesine mi yanarsın? Yahu normal bir akıl, altını tenekeye çevirir mi?

İkinci örnek, Dış Hal diye bilinen yaklaşık 7 bin metre kare altın değerindeki yere yine belediye ‘’Eras İş Merkezi’ni yaptırdı. Projesi Başkan Memiş Akın tarafından başlatılan, başkan Ahmet Er tarafından değiştirilerek bitirilen bu iş merkezinin, Turizm Caddesine cephe sadece 2-3 dükkân normal çalışıyor. 5 katında da ticaret yapılıyor sayılamaz.

Üçüncüsü ise Başkan Nevzat Palta’nın önderliğinde yapılan ‘’Efor veya Nora’’ iş merkezinin durumu. Otopark olarak kullandığı arsa, elinden alındığı veya gün biter. Buraları yapanlar şimdi yoklar. Ortada kimsenin bir şey yapamadığı UCUBE eserler. Bütün yetkililere ve halka sesleniyoruz geçmişin hatalarını tekrar etmeyin, ettirmeyin. 

Cezaevinin yeri 47.000 metre kare, Devlet Su işlerinin yeri de 26.000 metre kare ikisinin toplamı 73.000 metre kare ediyor. Başkana öneri ve talebimiz, 73 bin metre kare yerin ‘’MİLLET BAHÇESİ’’ yapılmasıdır. Mevcut yerin, ağacı, çimi, çiçeği mevcut. Ailelerin istedikleri zaman gidip dinlenecekleri binalar bile mevcut. 

Devlet Su İşlerinin Topakkaya ’da 100 dönüm yeri var. Topakkaya Kasabası il merkezine 12 kilometre. Yavuz Sultan Selim Mah. Hamidiye Mah.de il merkezine 20 kilometre. Pek ala DSİ kendi yerinde faaliyet gösterebilir.

Cezaevinin yeri Adalet Bakanlığının imiş daha iyi ya, Ofisin yeride Tarım Bakanlığınındı, siyasi irade devreye girince pek ala halledildi. Bu yerlerde halledilebilir.

Son olarak Aksaraylıyım diyenlere çağırımızdır, Cezaevinin ve DSİ nin toplam 73 dönüm olan yerin ‘’Millet Bahçesi’’ olarak yapılması için Vali ve Belediye Başkanımızın kapılarını aşındıralım. Başkan Evren Dinçer’e diyoruz ki sizde bu arsayı beton yığını ile kapatır veya kapattırırsanız, Emin Gürün, Memiş Akın ve Ahmet Er’in hatalarını tekrarlamış olursunuz.

İster hataları tekrarlayın, ister ‘’Millet Bahçesi’ ’yaparak 2071 yılına kadar isminizi yaşatın karar da sizin, keyifte.
   Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.
              


HÜSEYİN KESER
8.02.2021 11:43:26
ÇOK ÖNEMLİ BİR KONU, BAHSE KONU YERLERİN MİLLET BAHÇESİ OLMASI İÇİN TÜM AKSARAY'IN DESTEK OLMASI LAZIM. AYRICA ÇARŞI MERKEZİNDE YIKILAN SELÇUKLU ESERLERİNİN YERİNE YAPILAN HİLKAT GARİBESİ İKİ İŞHANININ YIKILARAK, SELÇUKLU ESERLERİNİN ESKİ RESİMLERİ İNCELENİP ASLINA UYGUN OLARAK YENİDEN YAPILMASI İÇİN KAMPANYA BAŞLATILMASI VE ECDAT ESERLERİ HUSUSUNDA ÇOK HASSAS OLAN SAYIN CUMHURBAŞKANI'MIZDAN DA BU KONUDA HER TÜRLÜ YARDIMIN İSTENMESİ İKTİDAR-MUHALEFET-BASIN-RESMİ KURUM VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ OLARAK TÜM AKSARAY'LILARIN GÖREVİ OLMALIDIR.

6.02.2021 07:35:00

Rasim Gül

ESKİ CEZAEVİ ve DEVLET SU İŞLERİNİN, YERİNE MİLLET BAHÇESİ YAPILMALI

ESKİ CEZAEVİ ve DEVLET SU İŞLERİNİN, YERİNE MİLLET BAHÇESİ YAPILMALI