Milli ekonominin temeli tarımdır. Tarımı yapanlarda büyük oranda köylümüzdür dolaysıyla çiftçimiz her türlü saygıya ve hizmete değer. ‘’Kılıç ve saban, bu iki fatihten birincisi, ikincisine daima mağlup olmuştur.’’(Mustafa Kemal Atatürk). ‘’Aşı pişiren kadın, tarlayı süren çiftçi kötülük düşünmeye vakit bulamaz.’’ (Mevlana).
İlimizde ki bütün STK’ların toplam üyesinden, üyesi daha fazla olan Türkiye Ziraat Odaları Aksaray Şubesi gerçekten dev bir kuruluş. Ziraat Odasının başka bir özelliği de Aksaray’ın her karış toprağında üyesinin bulunması. 
Köylü şapkası, samimi ve dürüst davranışlarıyla, bütün çiftçilerin gönlünü kazanan Oda Başkan Emin Koçak, zirveye ulaştırmış, bizce daha da önemlisi hiçbir çiftçiyi ayırmadan hepsinin yanında olmuş. 
Bilindiği gibi, ayırımcılık mikrobu ve belasının başköşede oturduğu, Emin Koçak Ziraat Odasına bunları sokmamış. Bizce diğer hizmetlerin yanın da sadece bu tutumu bile ödüle ve örnek alınmaya yeter.
Başka bir özellikte Emin Koçak Aksaray Ziraat Odasını hiçbir partinin arka bahçesi yapmamış dolaysıyla her atanana ve seçilene saygı ve sevgisi devam etmiş, Ziraat Odasını tamamen çiftçinin odası yapmış. Bütün hizmetler tamamen çiftçiye yönelik. 
İnsanı doyuran ve giydiren tarımdır. TÜİK verilerine göre son 15 yılda Belçika büyüklüğündeki tarım arazimizi kaybettik. Kalkınmada tarım mı? Sanayi mi? Sorununun tarım aleyhine görülmesi yani sanayi öncelikli bir kalkınma modelinin uygulanması tarıma darbe vurmaktadır.
Tarımda ayakta duran ülke, gelecekte tüm teknolojilere meydan okuyacaktır. Gelecekte teknolojik savaşlar değil, gıda savaşları Dünya’nın kaderini etkileyecektir. 
Yapılan, Ziraat Odası sarayını gezdik ve gördük ki binanın bütün birimleri çiftçinin hizmetine yönelik yapılmış. Bu sarayı özet olarak sizlere anlatmak istiyoruz. Virüs belası biter bitmez bütün çiftçilerimizin ve halkımızın sarayı yerinde görmesini tavsiye ederiz. 
Toplan alan: 1500 metre kare.
 4 kat. A-  Bodrum Kat, Zemin Kat, birinci ve ikinci kat. Bodrum Katta, kapalı araç otoparkı, Arşiv Odası ve Zirai ilaç deposu.
 B- Zemin Kat:  1- Bilgi İşlem, 2- Tarım Market.
  C-  1.Kat: 1- Danışmanlık Odası, 2- Meclis toplantı Salonu, 3- Toprak Analiz Laboratuvarı, 4- Başkan Odas
D- 2. Kat: 1- Konferans Salonu, 2- Eğitim Salonu. Akla mescit ve cami gelebilir, 50 metre mesafede çok güzel camide var. Ayrıca bahçede 15 araçlık otopark bulunuyor.
Başkan Emin Kaçak’ı tebrik ediyor ve kutluyoruz.     Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.

 


18.05.2020 10:09:00

Rasim Gül

EMİN KOÇAK, ÇİFTÇİYE SARAY YAPMIŞ