Ülkemizde ne yazikki düşünce özgürlüğü hiçbir zaman , şu anda da yoktur, olacağı umudu da yoktur. Çünkü BİAT kültürü egemenliğinden, demokratik kültüre yani vatandaşlığa halkımız bir türlü geçemedi. Halkımıza düşüncenin ne olduğu öğretilmemiştir. Daha beteri düşüncenin, ya din düşmanlığı ya da Devlet düşmanlığı olarak anlatılmış ve düşünenin başıma gelmedik kalmamıştır.

En çok tartışılan Nazım Hikmet ve onun düşünceleri. Gün oluyor düşüncesinden dolayı vatandaşlıktan çıkarılıp hain ilan ediliyor, gün oluyor vatandaşlıktan çıkarma iptal ediliyor. Aksaray’ı daha yakından ilgilendiren Mahmut Makal, Aksaray’ın Demirci kasabasından. Eğitimci, yazar, devrimci, tam bağımsız Türkiye istiyor. En büyük suçu düşünen adam olması. Düşünce suçu yok diyenler Mahmut Makal ’ın adını bir sokağa, bir caddeye versinler de görelim. Düşünenler cezalandırılmaz diyelim.

Dolaysıyla halkımız düşünceyi çözemediğinden, düşünmediği gibi düşüneni de sevmemiştir. Tarih boyunca bu durum bugüne kadar gelmiştir. Düşünenlerde, Devletin ve hükumetin baskısından dolaysıyla zulmeden çok çekmiş ve halen de çekmektedir. Böylece, İLİM ve BİLİM yoluda kapatılmış, gerçek bilim adamlarımız Türkiye dışına çıkmak zorunda kalmışlardır.

Tarihimize de baktığımızda aynı şeyleri görüyoruz. Bir zamanlar, Devletin ve halkın kâfir ilan ettiği Farabi, İbn-i Sina, İbn-ni Rüşt, bu gün bilim adamı olarak kabul ediliyor. Ne yazık ki zamanlarında cenazeleri bile kılınmamıştı. Düşünmeyen ve düşünene de çok önem vermeyen İslam âlemi, herhangi bir bilim alanında icad yapamamıştır. Asırlar kopyacılıkla geçmiş şu an da aynı şeyler yapılıyor. 

Düşünme ve düşünce özgürlüğünün önü kapatılınca doğal olarak bilim ve teknoloji gelişmiyor, dolaysıyla bilim ve teknolojide dışa bağımlı ülke olarak kalıyoruz. Bağımlı ülkelerde de herhâlde hürriyetten ve özgürlükten bahsedilemez.

1901 yılından itibaren verilmeye başlanan ‘’NOBEL ÖDÜLÜ’’ Fizik, Fizyoloji ve Tıp, Kimya, Edebiyat ve Barış alanlarında verildi. Alan ülkeler ve aldıkları Nobel Ödülleri:

Amerika 375, Birleşik Krallık 129, Almanya 108, Fransa 69, İsveç 32, Japonya 27, Kanada 26, İsviçre 26, Rusya 25, Avustralya 21, Hollanda 21, İtalya 20, Polonya 14, Danimarka 13, Macaristan 13, Norveç 13, Avusturya 12, İsrail 12. VE TÜRKİYE 1 

120 yılda Türkiye bir defa NOBEL ÖDÜLÜ almıştır. Ne yazık ki devleti yönetenler bunu kabul etmediği gibi ödül alanıda aşağılamış vede aşağılamaya devam etmektedir. Bir asırdan daha fazla zamandır verilen ‘’BİLİM ÖDÜLÜ’ ’nü 12 Ekim 2006 yılında Orhan Pamuk almıştır. Orhan Pamuk, yöneticiler beğense de, beğenmese de ödülü kazanan ilk Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak tarihe geçmiştir. 

Müslümanlar 1400 yıldır, Allah’ın varlığını ispatla meşgul olduklarından, kendilerinin ne olduklarını ve dünya da ne ifade ettiklerini öğrenmeye pek vakit ayıramadılar. Dolaysıyla 2021 yılı itibariyle Tam Bağımsız hiçbir Müslüman ülkesi yok. Türkiye de şükür yarı bağımsızlığını koruyor. İnşallah elimizden buda gitmez.
Düşünceden, ilimden, bilimden yoksun olunduğu için TEKNOLOJİ icadı yapamayan Türk-İslam Âleminin sahip olduğu yer altı ve yer üstü zenginlikleri, dünyanın toplam ülkelerinde yok.

Sözü Ozan Arif’e bırakalım, bakalım ne diyor:
‘’İslam haktır, hukuktur,
  Gel gör ki bizde yoktur,
  Bizde adaletsizlik,
  Gâvur’dan çoktur!
  Öyle Müslüman var ki,
   Lop lop haram yutuyor!
   Sanırsın kâfirlere,
   Çanak tutuyor.
   Hileli bina bizde, 
   Sapıklık zina bizde,
  İslam’ın reddettiği,
  Her türlü fena bizde.’’  OZAN ARİF.

    HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.


5.10.2021 06:16:00

Rasim Gül

DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ, TÜRKİYE’DE NEDEN HİÇ OLMADI?

DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ, TÜRKİYE’DE NEDEN HİÇ OLMADI?