Güya ülkemiz Müslüman ve İslam ile yaşayan insanlarız. Bunun aksini söyleseniz büyük tepki ile karşılaşırız. İslam ve Müslümanlığı kimseye vermeyiz. Peki bu inancı kaç kişi dört dörtlük yaşıyor ve tatbik ediyoruz? İslamım demekle islam olunmuyor, islamı dört dörtlük yaşarsak islam oluruz. İslamı dört dörtlük yaşayan çok nadir islam varken, haksızlığında daniskası bizde değil mi? yaşamımıza bir bakın herkes birbirine haksızlık yapıyor.
Ramazan gelir alışverişlerde bütün marketler aşırı derece fiyat artırarak Müslümanı soymuyor mu? Para transferi ve alım satımlarda faiz uygulayarak müslümanı dolandırmıyormuyuz? 
Tarlada üretici üç liradan meyve sebzeyi toptan satarken, sen bunu pazarda 40 liraya satmıyormusun? Tarladan kaldırdığın hayvan yemini toptan beş liraya alırken, sen 20 liradan satarken hayvan sütünü sofraya kilosu 30 liraya getirmiyormusun?
Banklardan faiz alıp vermeden uzak duran müslüman var mı? bütün alışverişlerimizde müslümanı nasıl dolandırıp çok para kazanarak insanları kazıklamıyormuyuz? Bu kazıkları kime karşı yapıyor ve kimleri kazıklıyoruz müslümanı değil mi?
Hangi alışverişimizde birbirimizi düşünerek incitmemeye çalışıyoruz? 12 000 lira maaş alan bir garibana 15 000 bin liradan evimizi kiraya vermiyormuyuz? Bu gariban müslüman ayakta dursun diye düşünenimiz kaç kişi var?
Efendim devlet enflasyonu düşüremedi bizde durumu ona göre yapıyoruz derken, devletinde adı güya müslüman ama ne kadar islamı düşünerek vatandaşını düşünüyor? Vatandaşını ne kadar koruyup kolluyor?
Faizi sıfırlayacağım diyen Erdoğan ne oldu da faizi birden % 50 yükseltti? Bu nasıl inanış ve yalan olduğunu bu müslümanlar görmüyor mu? Kim kimi kandırıp soyuyor, devletinden tutun yaşayanlarımıza kadar hepimiz birbirimizi soyuyoruz.
Daha hatırıma gelmeyen ne soygunlarımız var anlatılacak gibi değil. Kimin kimi soyduğu bellisiz hale gelmiş vaziyetde. Sonra oturup islam ve dürüstlükten dem vuruyoruz. Öyle bir hale geldik ki, kardeş kardeşi kazıklayıp soyar haline geldik.
Kazıklama uğruna babasının maaşına ortak olmak için kocasından boşanan kadınlar yok mu? Babamdan hiç değilse üç beş kuruş alayım diye devletten para koparmaya çalışan evli kadınlarımız yok mu?
Oturup kendi kendimize ben gerçekten İslamı yaşıyorum diye çaka satmayalım. Bu ülkede insanları Allah ile aldatan o kadar çok insan var ki, anlatmam mümkün değil. Adan işi nasıl iyiye gidiyorsa Allah’ı eş koşup yemin etmiyor mu?
Geçen bir yazımda bahsetmiştim kaç kişi namaz kılıp camiye gidiyor diye. Bol cami yaptırıyoruz ama içi boş namaz kılanımız yok. İslamlığımız ve müslümanlığımız bu kadar olsa gerek, yani söz ile islam ve müsümanız. Efendim cami yaptırayım cennetin köşesini kapayım diye kendimizi boşa aldatırız.
Yüce Rabbım bize hidayet versin, gerçek islamı yaşamayı nasip etsin. Sözde yaşamayı bıraktırıp gerçek yaşamayı bizlere nasip etsin. Birbirimizi aldatıp, soymamaya dikkat etmeyi nasip etsin. Bizleri gerçek müslümanlar safına koymayı hepimize nasip etsin.


24.10.2024 08:54:00

Erdogan Kaya

Dürüstlüğü kimseye vermiyoruz

Dürüstlüğü kimseye vermiyoruz