Geçtiğimiz hafta Perşembe günü 68 Aksaray gazeteciler cemiyetinin yeni yönetimi olarak yapılan resmi kurumlar ziyaretini Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’i arkadaşlarla birlikte ziyaret ettik. Ziyarete girdikten sonra Ak Parti Aksaray Milletvekili Sayın Cengiz Aydoğdu da katıldılar. Sohbetimiz ikili olarak devam etti. Tabi burada Milletvekili Cengiz Aydoğdu gündeme dair konuları ve siyasetle ilgili açıklamalar yaptı.

Başlığını attığım söz ise Aydoğdu’ya ait olan bir cümle olduğunu belirtmek isterim. Ülke gündemi ile ilgili konularda açıklamalar yapan Aydoğdu. Bu sene köy gezilerine ağırlık verdiklerini, 178 köyden 150 köyü ziyaret ettiklerini söyledi.

Kalan yirmi küsür köyümüzü de zaman içinde ziyaret edeceklerini söyledi. Gezilerinde vatandaşın kendilerine şikayetleri olduğunu, gördükleri eksiklikleri gidermelerini istediklerini anlatarak, “ vatandaş son dönemde virüs nedeni ile aksayan eksikliklerinin giderilmesini istiyor. Bizde bunları not alarak gerekeni yapıyoruz.

Vatandaş bazı eksikliklerden dolayı şikayet ediyor ama düzeltilirse yine siz düzeltirsiniz diyor. Ama burada gördüğüm vatandaşın kendisinden duyduğum, şikayetleri var ama yine oyumuzu Ak Partiye vereceğiz diyorlar” dedi.

Tabi siyasi konularda da açıklama yapan Aydoğdu, “ partimizin 20 yıl iktidar olması bir doyumu gösteriyor. Birde parti içinde geçmişte görev yapmış bazı arkadaşlar maalesef bu gün partiye düşmanlık yapanlar var. Partinin üzerinden pirim yaparken bu gün düşmanlık yapmalarını anlamış değilim” dedi.

Konuşması içerisindeki söylediği bir cümleyi daha ifade etti, ama ben buraya yazmak istemedim. Anlattıkları içinden anladığım ise bu gün burada görev almadıysam ve ben yoksam gerisi tufan düşüncesinde olanların olduğunu anladım.

Elbette sürekli aynı insanların görev yapması doğru değil. Bazen görev değişimi yapılmalı ve yeni taze kanlar getirilmeli. Ama ben yoksam gerisi tufan diyerek düşmanlık yapılması doğru değil. Dün kimsenin tanımadığı insanlar parti ile bir yerlere gelirken, bu gün ben yoksam diyerek düşmanlık yapmaları doğru değildir.

Şunu da belirtmek isterim ki, Sayın Aydoğdu’nun bir milletvekili olarak parti dışı insanlarla beraberliklerinin fotoğraflarını paylaşmaları partililer arasında rahatsızlık yaratmaktadır. Elbette parti üstü dostluklar olabilir, ama bunlar dar çerçevede görüşülerek paylaşılmamalı. Yoksa eleştiriye maruz kalınması muhtemeldir.

Tabi Cengiz beyin uzun konuşmasından Sayın Dinçer’le pek fazla sohbet edilemedi. Ama yinede bazı önemli konular kendisine soruldu. Son günlerde benimde daha önce yazdığım yol kazıları ve alt yapı çalışmaları gündeme geldi.

Dinçer, “ elbette en ağır ve cesaret göstererek bu çalışmaları yapmaktayız. Vatandaşımız rahatsız oluyor ama bir anda her yeri bitiremiyorsunuz. Cumartesi ve Pazar günü personeli çalıştırmak istiyoruz ama mesai ücretleri çok fazla olduğu için bunu asgariye indirdik. Sonuçta vatandaşımız memnun olacak, biz vatandaşa eziyet etmek için yapmıyoruz. Vatandaşın rahat ve huzur içinde olması için bu çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Personel çalışmaları ile ilgili söylediği söz bana pek dirayet konusunda eksiklik olduğunu anladım. Bu kurumlarda bir saat fazla çalışırsın bazen saatinde bırakırsın. Biz geçmişte bunu gördük mesai mefhumu Belediyelerde pek işlemez. İşe girerken kırk takla atıp işe girdikten sonra dakika hesabı yapmak yanlıştır. Bunu yapanlar ile ilgili idare gerekeni yapmalı.


26.09.2021 09:56:00

Erdogan Kaya

Dün Ak Partili olup bu gün düşman olanlar var

Dün Ak Partili olup bu gün düşman olanlar var