Ülkemizin en önemli muhafazakar illerinden biri olan Aksaray bu özelliğinden dolayı önüne her sandık konmasında 1950 Genel seçimlerinden başlayarak Şehit Başbakan merhum Adnan  Menderes’in süvariliğini yaptığı Demokrat Partiden  o tarihten itibaren ülkemizde yapılan seçimlerde hep dindar ve muhafazakarlar desteklendi. 

  Demir yolları hatları dışında kalmamız nedeniyle düştüğümüz ve iki ilçelik sebebi olan körfez konumundan Demokrat Parti tarafından ülkemizin kara yolları ağlarıyla örülmesi esnasında Akdeniz ile kara denizi bir birine bağlayan yol ile dünyanın batısı ile doğusunu bir birine bağlayan karayolu olan E.90’la iki ana yolun kavşağına gelmemiz. 

 Aksaray’ın boşa akan ve her sene özellikle bahar ve güz yağmurlarında şehri selin basmasına sebep olan Uluırmak’a gem vurularak yapılan Mamasun barajıyla hem şehir sel baskınından kurtarıldı hem de mümbit toprakları suya kavuşturularak günümüzdeki ülkemizin gıda ambarı olmamızı sağlayan tarım faaliyetlerine imkan verildi. 

  İlimizin desteğine karşılık yapılan hizmetlerle mukabele edilmesinin yanında hemşerimiz Medeni Berk önce Bayındırlık bakanlığına, ardından ise Başbakan Yardımcılığına getirildi. 

  Köylerimizde yol, içme suyu ve okul çalışmaları çağın imkânlarıyla kıyaslandığında zirveye çıkartıldı.  

  1960 yılının Haziran ayında Aksaray’ın il yapılması kararı verilerek yazışmalar direk Aksaray’la yapılmaya başlandı fakat 27 Mayıs günü yapılan insanlık, hukuk ve ahlak dışı darbe ile il olmamızın önü kesildi. 

ÖZAL KENDİSİNİ DESTEKLEYEN AKSARAY’I 56 YILLIK 2. İLÇELİK ESARETİNDEN KURTARIP İL YAP!!! 

 Aksaray’ın muhafazakarlığıyla oylarını DP’den sonra kanal ize ettiği AP’ hükümetlerinden bunun karşılığını tam olarak alamazken ANAP ve Genel başkanı Başbakan ve 8. Cumhurbaşkanımız milletimizin Şehit Başbakan Menderesten sonraki 2.adamı Turgut Özal tarafından verdiğimiz destek karşılıksız bırakılmadan sırdaşı ve arkadaşı hemşerimiz Mehmet Altınsoy ve ikisinin birlikte belirledikleri stratejiyle önce ANAP genel sekreter yardımcılığına, ardından ise Grup başkan vekilliğine getirilen son iki yılında ise bizlerin oluşturduğumuz kamu oyununda desteğiyle öncelikle Aksaray’ın 56 yıllık ikinci ilçelik esaretinden kurtarılarak il yapılması sağlandı. 

  İl yapılmamızdan sonra il  ve ilçe birim amirliklerinin kurulmasıyla, araç gereç, makine ve ekiple ekipmanının, personelinin, demirbaşının, lojmanının alınması, hizmet binalarının yapımı ve alınmasıyla kiralanması başta olmak üzer 1984-90 arasında ilimiz geneline saylamayacak kadar bir çok hizmetle desteğimize  karşılık misli, misline cevap verildi.!!!  

AKSARAYIN 2002-2018 ARASINDA AK PARTİYE VERDİĞİ 15 FUL DESTEKLERLE KIYASLANDIĞINDA BAŞTA 17 YILLIK TREN HATTI SÖZÜ OLMAK ÜZERE AK PARTİ TAM ANLAMIYLA SINIFTA KALDI!!!! 

  Ak Parti’ye ise Aksaraylı seçmen tarafından 2002’den bu yana yapılan genel ve mahalli seçimlerle Referandumlar ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde genel olarak ilimizden 15 defa ülkemizin en yüksek desteği verildi. 

   Seçimlerin genelinde ülkemiz genlinden Ak Partiye verilen desteğin %14 fazlası verilirken son seçimler ile referandumlarda ilk beş ilin arasına girilmesine rağmen başta Ak Partinin 17 yıllık sözü olan iki ilçelik esaretimizin ana sebebi Aksaray-Ulukışla demiryolunun gerçekleştirilmemesi olmak üzere Demokrat Parti ve ANAP’la kıyaslandığında Ak Parti  kelimenin tam anlamıyla sınıfta kaldı.!!! 

  2002 den bu yana Aksaray tarafından sağlanan 15 ful desteğe  rağmen bu desteğin karşılığını vermeyen illere Ak Parti hükümetlerinde bir çok vekiline defalarca önemli bakanlıklar ve parti genel merkezi yönetiminde görevler verilmesine rağmen bize ise bunca desteğimize rağmen bir bakanlık bile verilmedi.!!! 

15 FUL DESTEĞE RAĞMEN AKSARAY’A VERİLEN SÖZLER ZAMANINDA TUTULMAZ İSE AKSARAY VE BÖLGEYLE BİRLİKTE AK PARTİNİN UĞRAYACAĞI SEÇMEN KAYBIYLA TELAFİSİZ  BİR ORTAM OLUŞUR!!! 

   15 Ful desteğimize rağmen hiçbir zaman hak etmediğimiz  bu umursamazlığın bize de bölgemize de bir  faydası olmayacağı gibi Ak Parti ’yede hiçbir faydasının olmayacağı, aksine her iki tarafında telafisi mümkün olmayan zararlara uğrayacağı yalın ,gerçek ve somut sonucun bilinciyle  hükümetin şimdiye kadarki vadesi çoktan dolan 17 yıllık sözü olan Aksaray-Ulukışla hattının ihalesini ötelemesinin yerine en kısa zamanda bitim tarihide belli olacak şekilde bu hattın ihalesinin zaman geçirilmeden yapılması. 

  Bununla da Ak Partinin 17 yıllık sözü olmasının yanında 1845-1920,1933-89 yılları arasındaki toplam olarak 131 yıl süren iki ilçelik esaretinin ana sebebi olan bundan 101 yıl önce 13 Ekim 1920 günü o zamana kadar 75 yıl süren 1. İlçelik esaretinden kurtulmamızı sağlayan kanun BMM ’sinde görüşülürken Burdur Milletvekili İsmail Suphi tarafından gündeme getirilen Aksaray-Ulukışla demiryolu hattımızın yanında  hükümetin 2023 projesi içinde olan ilimizi  Konya üstenden  Antalya’ya, Nevşehir üstünden ise Kayseri ve oradan da Kara denize  bağlayacak olan 2. Demir yolu hattımızın da en kısa zamanda hizmete açtırılması. 

  4 mevsim 7/24 çalışan milletlere arası uçuşlarında yapılabildiği bir havalimanına kavuşturulmamız başta olmak üzere gerekli tüm hizmetlerin zamanında verilerek bu desteğimizin karşılığının verilmesiyle Ak Partinin de Demokrat Parti ve ANAP gibi aldığı desteğin karşılığını vererek sınıfı geçmesi!!! 

GÖREVİNİ  YAPMAYANLAR MİLLETİNDE  YARATICININDA HIŞMINDAN KURTULAMAZLAR!!! 

  Aksinden ise bunu yapanların yani görevlerini hakkıyla zamanında yerine getirmeyenlerin Yaratıcımızın da, milletimiz inde hışmından kaçamayacakları gerçeğini kavrayarak hiçbir Müslümanın uğraması istenmeyen sonucu da  bilmeleri bu bilinçle gereğini yapmadıklarında kesin olan bu olumsuzluklarla karşılaşmamaları için görevlerini bi hakkın yeri ve zamanında yerine getirerek 1845-1920 ve 1933-89 arasında toplam olarak 131 yıl süren  2 ilçelik esaretinin bir aha oluşmaması yani  Aksaray’ımızın ilçelik olumsuzluğundan Kıyamete kadar kurtarılması sağlanırken Ak Partinin de borcundan kurtulmasının ve bunun sandıktaki karşılığınıda alması dileğiyle. 

  Rabbim yar ve yardımcımız olsun. 


Orhan Aydın
21.03.2021 00:20:13
KADİRŞİNAS VE HATIRŞİNAS OLAMAK BÜYÜK BİR ERDEMDİR. TÜRKİYE EN ÇOK KÖRÜ KÖRÜNE SİYASET DESTEKÇİLİĞİ Yapanlardan zarar görmektedir. Hizmet yapanların hayırla yad edilmesi kadirşinaslık örneğidir. İyi ile kötüye, doğru ile yanlışa eşit davranmak; iyinin şevkini kırar, kötüye de cesaret verir. Ezcümle, tebrik sizden, takdir ise Rabbimizden. Kaleminize ve objektif duruşunuza teşekkür ediyorum. @

20.03.2021 06:14:00

Ali Genç

DP VE ANAP AKSARAY’IN DESTEĞİNE HİZMETLE CEVAP VERİRKEN AK PARTİ SINIFTA KALDI

DP VE ANAP AKSARAY’IN DESTEĞİNE HİZMETLE CEVAP VERİRKEN AK PARTİ SINIFTA KALDI