Salı günü Aksaray DP Demokrat Parti çıkartması yaşandı. İlimize DP genel başkanı Gültekin Uysal, milletvekili meşhur Cemal Enginyurt ve parti üst düzey kesimi ilimizde misafir edildiler. Sabah saat 10 ayarlanan yerde kahvaltılı toplantı yapıldı. Toplantıya il ve il çevresinden bazı kesim toplantıya davet edilmiş. Genel olarak gördüğüm eski DYP Doğru Yol Partisi eski yönetici, Belediye başkanları ve mensupları ağırlıkta idi. Yani eski DYP mensupları DP toplanmaya çalıştıklarını görme imkanı buldum.

Toplantıda kahvaltı sonrası ilk konuşmayı sık sık Televizyonlarda izleme imkanı bulduğumuz eski MHP li ve şimdi DP li Cemal Enginyurt yaptı. engin yurt ülkemizde dünyada olduğu gibi yaşanan ekonomik krizi tenkit ederek eleştiriler yaptı.

Daha sonra neden bize 6 birlikteliğin dışında 7 kişinin HDP olduğuna itiraz ederek, “ evet var yedinci kişimiz o da Atatürk” dedi. valla bu cümleye sadece şunu söylerim siz ne kadar inkar ederseniz edin HDP sizin 7 ortağınız bunu vatandaş çok iyi biliyor.

Toplantıda bulunan eski DYP mensupları konuşmacıları canı gönülden alkışlamaları gözlerden kaçmadı. Benim tanıdık ve samimi olduğum isimlerde toplantıya katılmışlardı. Yani DYP ile DP birliktelik yaparak bir araya gelmişler ama bunlar eski kurtlar.

Daha sonra konuşmasına genel başkan Gültekin Uysal başladı. Gültekin Uysal hükumetin ekonomik yanlışlarını eleştirerek konuşmasına devam etti. Tabi bolca Atatürk Hava alanı ile ilgili eleştiriler getirmeyi ihmal etmedi.

Konuşmalar bittikten sonra konu soru sormaya gelmişti. Gazetemiz sahibi Ali Südemen mikrofonu eline alarak Enginyurt’a geçmişte rahmetli Sadi Somuncuoğlu’na yaptığı saldırıyı sordu.

Südemen, “ geçmişte Sadi Somuncuoğlunun Cumhurbaşkanı adayı olmasını engellemek için mecliste kendisine saldırdınız, bundan dolayı özür dilediniz mi? konuyu vicdanınızda nasıl değerlendirdiniz” sorusunu sordu.

Enginyurt soruya kendisinin de mağduriyet yaşadığını dile getirerek ajitasyon yaptı. “ ben o dönem Somuncuoğlu'nun aday olmayacağını söylemesine rağmen aday olacağını açıklayacağını duyunca arabasının yanına gittim. Orada bir görevli benim döşüme vurdu.

Bende o anda ona tepki gösterdim araya girenler oldu. Ama bunu bir türlü anlatamadık konu Somuncuoğluna saldırı olarak lanse edildi. O olaydan sonra mahkemeye verildim ve 20 ay ceza aldım ve 8 ay hapiste yattım” dedi.

Tabi konuyu farklı alana çekmesi bir yanlıştı. Bunu o dönem herkes gördü ve takip etti. Aksaray Cemal Enginyurt ile ilgili hiçbir zaman olumlu ve sempati ile bakacağını sanmıyorum. Ceza evinde yatması da konuyu aklamasına yetmeyecek.

Uzun lafın kısası ülkenin değişik yerlerini gezerek ziyaret eden DP genel başkanı ve beraberindeki heyet Salı günü de ilimizi ziyaret ettiler. Ziyarette gördük ki, eski DYP heyetinin bundan sonra DP ile beraber hareket ettiklerine şahit olduk.


18.05.2022 07:44:00

Erdogan Kaya

DP Aksaray buluşması

DP Aksaray buluşması