Ne mutlu Aksaray’a Üniversite ve Tıp fakültesi açanlara, ne mutlu, Aksaray Üniversitesini sayılı Üniversiteler arasına sokan, siyasi ve bürokratik iradeye, Rektörlerine, Akademisyenlerine, memurlarına, en küçüğünden, en büyüğüne kadar emeği geçenleri tebrik ediyor, minnet duyuyoruz. Aksaray Tıp Fakültesi, bir kutlama ve bayram yaşadı. 14 Mart 2014 Tıp Bayramında, doçent ve profesörlüğü kazananlara belgeleri verildi, cübbeleri giydirildi.

Evlatlarını Profesör, Doçent ve aile hekimi olmasını sağlayan, Mahmut Kılıçaslan’ı ve muhterem eşini yürekten tebrik ediyor kutluyoruz. 14 Mart Tıp Bayramı aynı zamanda Kılıçaslan ailesininde bayramı oldu. Üç doktor yetiştirerek, Ortaköy’e, Aksaray’a ve Türkiye’ye sağlık konusunda en büyük hizmet yaparak örnek aile olmuştur.

Aksaray Devlet Hastanesinde Başhekimlik ve İl Sağlık İl Müdürlüğü yaptıktan sonra, akademik çalışmalarına ağırlık veren ve aynı zamanda Aksaray Üniversitesi Araştırma Hastanesinde doktorluğuna devam eden Cengizhan Kılıçaslan ilk hedef olan DOÇENTLİK belgesini 14 Mart Tıp Bayramında, ağabeyi Prof. Dr. Alper Kılıçaslan’ın elinde aldı.

Doç. Dr. Cengiz Kılıçaslan; 1983 yılında Aksaray İli Ortaköy İlçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Konya’da tamamladı. 1998 yılında Aksaray Fen Lisesine başladı. 2001 yılında Konya Lisesinden mezun oldu. 2007 yılında Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu.

2007-2009 yılları arasında Ortaköy 1 Nolu Sağlık Ocağı ve Ortaköy Devlet Hastanesinde pratisyen hekim olarak görev yaptı. 2009- 2013 yılları arasında Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Çocuk Sağlığı Uzmanlığını tamamladı. 2013- 2015 yılları arasında Eskil Devlet Hastanesinde Çocuk Hastalıkları Uzmanı olarak görev yaptı.

2015 yılının ilk 6 aylık bölümünde, Ortaköy Devlet Hastanesi Başhekimliği görevinde bulunan Cengizhan Kılıçaslan, Temmuz 2015 tarihinde Aksaray Devlet Hastanesi yöneticiliğine atandı. Aksaray Tıp Fakültesi açılması süreci ile Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticiliği ardından, İl Sağlık Müdürü olarak 2 yıl görev yaptı.

2019 Ekim ayından bu yana üniversitemiz bünyesinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları kliniğinde görev yapmaktadır. Şubat 2024’te DOÇENT unvanı alan Cengizhan Kılıçaslan, 2011’den beri Aydolu Kılıçaslan’la evli olup 2 çocuk babasıdır.

  HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.

 


Faik Kocapınar
17.03.2024 10:42:58
Öncelikle anne ve babalarını tebrik ediyorum memleketimize böyle evlatlar yetiştirdikleri için Rasim bey size de çok teşekkür ederim sınırlı sayıda hemşehrilerimizi köşenize taşıdığınız için. Doçent doktor Cengiz han beyede başarılar dilerim.

17.03.2024 10:30:00

Rasim Gül

DOÇ. DR. CENGİZHAN KILIÇASLAN

DOÇ. DR. CENGİZHAN KILIÇASLAN