Dindar-Muhafazakâr-Milliyetçi-Sosyal Demokrat ve Ulusalcı insan asla Kindar olamaz, olmamalıdır. Cenabı Peygamberde kin olduğunu Dünya’da hiç kimse yazıp-çizmiyor. Hiçbir peygamberde de görülmemiş. Bütün insanlar, peygamberlere inandığına göre niçin Kindar Olabiliyorlar. Aceba iktidar olma veya güç elde etmekten mi kaynaklanıyor? Hâlbuki insan olabilme tam tersi olmaktan geçiyor.

Özellikle Partililerin büyük bir kısmı neden Kindar oluyorlar anlaşılır gibi değil. Çünkü Kindarlığın ne dinlerde, ne hukukta ne kültürümüzde yeri olmadığını bilmelerine rağmen neden Kindarlığı benimsiyorlar ve gün geçtikçe sayıları artıyor? Dolaysıyla Milli Birliğimiz zayıflıyor. Bu durumda BEKA konumuz da riske giriyor. Aksaray ili halkı, Kindarlıktan kendini korumalı, toplumun sevgi ve saygı duyduğu insanlarda ellerinden geleni yapmalıdır. Aksi halde yaratana hesap veremeyeceklerdir.

Kindarlık ve ayırımcılık yapmamaya çalışan, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ve Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer gerçekten bir şanstır. Umarım ilimizi temsil eden bu iki kişi bu tutumlarını şartlar ne olursa olsun değiştirmezler. Valinin ve Belediyenin kapısı Devlet Kapısıdır asla ayırım yapmamaya devam ederler. Her dertli derdine çare aramak için bu kapılara geldiklerinde geri çevrilmez.

‘’Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır’’ Hadisinide unutmamak gerekiyor. Unutuluyorsa diyecek fazla bir şey yok. Her adımda menfaatini düşünen, yarının endişesiyle kindarlığa, zulme karşı sessiz duran, hatta yetkiliye yalan söyleyen ve sürekli kıvıran, renksiz ve kişiliksiz olanlara toplum prim vermemelidir.

Fikrini ve inancını açıklayana Kin duymak, kendi gücünü, hükümetin ve Devletin gücünü kullanarak susturmak veya ezmeye çalışmak, haklarını gasbetmek zayıflığın ve zavallılığın dik alasıdır. Dahada önemlisi, birliği bozmak, Devlete başkaldırmaktır.

İlimizde başta sağlık ve Organize Sanayi (OSB) olmak üzere bazı kurumlarda Kindarlık ve Haksızlık olmasından dolayı hastalarımız, iş adamlarımız ve halkımız son derece rahatsız. İş adamları konuşamıyor, Basın mensubu arkadaşlar olayları anlatarak durumu dile getiriyor.

Olayları yazanlara karşı Kindarlık yapmak, hatta kara listeye alarak bazı haklarını kısıtlamaya gitmek yanlıştır. Birliği sağlama güçlü Aksaray, güçlü Türkiye bu şekilde sağlanamaz. Toplumu meydana getiren insanlar birbirini sevmese bile saymalıdır. Millet olmanın gereği budur. Kimin ne taptığını veya yapmadığını Halk bilir ve görür.

İktidar ve muhalefet mensuplarının, Devlete ve kurumlarına güveni korumak, başta gelen görevleri arasında olmalıdır. Kurumlara güven sarsıldığı zaman, sizler nasıl güvenilir olacaksınız? Türkiye, iktidar-muhalefet kavgalarından bıktı. Çünkü bu kavgalar, halkın ekmeğini küçültüyor, geleceğe güvenle bakışı karartıyor.  

Aksaray’da Vali Hamza Aydoğdu ve Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ellerinden geldiği kadar koşturuyorlar. Doğru yaptıkları her şey desteklenmeli, eksiği varsa yüzlerine açıkça söylenmelidir ki birlik artsın. Güçlü Türkiye ve Aksaray birlikle, sevgi ve saygıyla oluşturulur.  Hatta ana konularda Vali, belediye Başkanı, Milletvekilleri, Rektör, STK’lar ve bütün il başkanları birbirini ikna ederek anlaştığında hizmet ve insanların mutluluğu artar.

Siyasi iktidar, Muhalefet, Sivil Toplum Örgütleri ve basın mensupları arasında ayırım gözetmeyip görüşler doğru ve haklı ise görüşleri dikkate almalıdır. Sivil Toplum Örgütlerinin başarıları kıskanılmamalıdır. Gerçekleri konuşanlar susturulmamalıdır.

Aksaray’da kurulmasının sayısız faydaları olan  ‘’Toplayıcı ve İnsanları ayrıştırmayan, birleştiren’’ kuruluşların olmasından korkulmamalıdır. Siyasi iradenin esas başarısı, Sivil Toplum Örgütlerini güçlendirmekten ve yönetime katmaktan geçer. Bu kuruluşları, partisinin arka bahçesi yapmak isteyenler ya cahil yada ahmaktır 

HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.


10.06.2022 07:39:00

Rasim Gül

DİNDAR- MİLLİYETÇİ- SOSYAL DEMOKRAT ve ULUSALCI İNSAN, KİNDAR OLAMAZ?

DİNDAR- MİLLİYETÇİ- SOSYAL DEMOKRAT ve ULUSALCI İNSAN, KİNDAR OLAMAZ?