“arıtma tesisi 20 yıl sonra çözüldü”

Belediye başkanı Sayın Evren Dinçer’in bir yıl değerlendirmesinde bu gün projelerine bakalım. 20 yıldır çözüme kavuşamayan yeni hastahane ilerisindeki katı atık depolama tesisinin taşınması bir muamma iken başkan Dinçer konunun yerini tespit ederek gerekli çalışmaları tamamladık. İhale aşamasına gelmiştir, belki virüs olayı olmamış olsa idi bu gün temelini atmış olurduk. Ülkemizin baş belası virüs sonrası muhtemelen temelini atacağız dedi.

Bu tesis şehrimiz için hayati önem taşımaktadır. Şuandaki durumu ise bölgeyi ve mevcut hastanemizi kokusu ile rahatsız etmektedir. Organizeye yakın Armutlu bölgesine yapılacak bu tesis belkide bu köyümüzünde iş sahasını genişletecektir. Ayrıca bu bölgeden geçen DSİ ait kanalın koku ve kötü görünümünü ortadan kaldırmak için girişimde bulunduklarını ve hatta döşenecek boruları verin biz yer altına alalım teklifinde bulunduklarını söylediler.

Belediye binası ise artık şehrin göbeğinde olması trafik ve yoğunluk açısından rahatsızlık vermektedir. Yeni bir belediye binası ile şehirden çıkarılmalıdır diye düşünüyorduk. Başkan Dinçer’inde aynı düşüncede olduğunu gördüm.

Yapılacak belediye binası ile birlikte, bina yanına belediye kültür merkezi, personel çocukları için kreş, otopark ve çocuk oyun alanlarının olacağı bir belediye binası düşünüyor. Belki bizlerin arzu ettiği yer olmayabilir, bu kurumların içinde olacağı arsa bölge olarak nerede ise oraya olacağının tiyosunu almış bulunmaktayım.

Muhtemelen virüs bitişi ile konu kamuoyu ile paylaşılacaktır. Bence de paylaşılıp tartışılmasında yarar var diye düşünüyorum. Ama genel kanaat Aksaray'a gösterişli ve yabancıların dikkatini çekecek bir bölge olması yönünde olduğunu söylemek isterim.

Toki bölgesine yeni bir Pazar yeri yapımı planının tamamlandığını, en kısa sürede bu pazarın temelinin atılacağını söyledi.

Eski Siloların bulunduğu yere gelişi güzel park yapılmıştı bende burasının nasıl değerlendirileceğini sordum. Bu bölge yeniden değerlendirerek güzel bir cami yapımı ve buraya kitap konağı yapılacağının bilgisini verdi. Tabi diğer alanlarda yeşil alan olacak.

Tabi bu arada Endüstri Meslek lisesinin taşınması ile ilgili çalışmalarınında devam ettiğini bize söyledi. Okulun taşınması ile bu bölgede geniş bir arazi olacak ve yeni değerlendirmeler yapılacağını söyledi.

Hastane bölgesine yapılması düşünülen hasta yakınları için misafirhane konusunda hastanenin mevcut arsası içerisinde bir yer olmasını istediklerini. Ancak Sağlık Bakanı Koca’yı Milletvekilimiz Cengiz Aydoğdu ile beraber ikna etmeye çalıştıklarını söyledi. Korona virüs sonrası Milletvekilimiz ile beraber konuyu takip etmeye devam edeceklerini söyledi.

Burası olmazsa bu proje kalmayacak, ama daha yakın olması ile burada ısrar ediliyor. Bir başka yere de misafirhane yapılabileceğinin bilgisini verdi.

Hürriyet mahallesinden E-90 karayolu bölgesine bağlantı olarak 50 metre yol yapıldığını ve ulaşımın kestirme olarak buradan da verileceğini. Hatta burasının ticaret olarak vatandaşa açılmış olacak dedi.

İlimiz için yeni bir Fuar alanı ve mobilyacılar sitesi çalışmasının sonuna gelindiğini ifade etmiş oldu. Yine kalanlar mahallesinin devamına yep yeni bir Millet Bahçesi projesi tamamlandığını söyledi. Burada 34 dekar bir alanı aldıklarını ve en kısa zamanda çalışmaya başlayacaklarını söyledi.

Balıkçılar ile ilgili çalışma yaptıklarını bir yerde toplanması konusunu ise bu konu da çalıştıklarını ve yeni izinler verilmeyeceğini söyledi. Tabı Balıkçılar konusunda merkeze yeni ruhsat verenlerin vebali çoktur. Şimdi ise sıkıntılar yaşanmaktadır.

Virüs olayı olmasa idi belkide bu günlerde bunların çoğunun temelinin atılacağını söyleyen başkanı virüs hastalığı sonrası büyük bir çalışma bekliyor. Tabi devletimizin son hadiseler sonrası ekonomik durumunu da düşünmek lazım. Biz kendisine başarılar diliyoruz.


9.04.2020 12:29:00

Erdogan Kaya

Dinçer’in geçen bir yılı değerlendirmesi (3)