“Piri Mehmet Paşa çarşısına canlılık kazandırdık”
Bir önceki yazımda Evren Dinçer’in duruşu ve tasarrufları ile ilgili konuyu yazmıştım. Bu günde proje ve devam eden çalışmalarından bahsedeceğim. Ancak ülkemizdeki krono virüs nedeni ile devletimiz ile beraber ciddi bir mücadele veriyoruz. İlimizde devletimizin tüm kurumları üzerine düşenleri yaparken, Belediyemiz ise dezenfekte ve yardım konularına odaklanmış durumdadır. Devletimizin sokağa çıkma uyarısına hepimiz uymamız gerekmektedir, buna mutlaka uyalım, bu hastalığın atlatılması için namazlarımızda bol dua edelim. 
Başkan Dinçer’le ilgili değerlendirmemiz krono virüs nedeni ile kaynayıp gitmesin diye bizde değerlendirmemizi yapmaya devam edelim. Kendisi ile yaptığım uzaktan görüşme sonrası kendi değerlendirmelerimi de ekleyerek değerlendirmeye devam edelim.
2019 yılında ilimizin teknik projelerinde neler olup olmadığını ele aldıklarını söyleyen Dinçer önce buna odaklanarak çalışma yaptıklarını söyledi. İlk önce alt ve üst yapıya odaklandıklarını söyleyen Dinçer. Dün yazdığımız gibi bazı ana arterleri ele aldıklarını, ardından çürümüş ve sağlıksız içme suyu borularını değiştirmeye başladıklarını söyledi.
İlimiz için önem arz eden yeni bir kadın aktivite merkezini Nakkaş ve Küçükbölcek mahalle ortasına temeli attıklarını ifade etti. Yapımı yarım kalan Toki kadın aktivite merkezini tamamlayarak hizmete açtıklarını ifade ettiler.
Salı pazarı üzerine kurulan kapalı alana güneş enerjisi kurarak Medaşla anlaşma yaparak Belediyenin elektrik ihtiyacını ücretsiz karşılamaya çalıştıklarını, bu alana 13 m2 üzerine 403 tane panelden oluşan enerji sistemi kurduklarını ifade etti.
Bu arada güneş enerji sistemi ile ilgili çalışmada yeni bir çalışma başlattıklarını söyleyerek, Bağlı bölgesine 5 megavatlık güneş enerjisi sistemini kurma çalışmasının devam ettiğini, bu çalışmanın son aşamaya geldiğini ve bu kurulacak panellerle Belediyenin 25-30 yıllık enerji ihtiyacının karşılanacağını ifade ettiler.
Malumunuz Piri Mehmet Paşa çarşısı her ne kadar eski düzensizliğinden kurtarıldı diye düşünsekte, burası bir hayal kırıklığı yarattı. Eski terminalin yıkılıp, böyle bir tesisin yapılmasına en çok sevinenlerden biriside bendim.
Ama çarşının bitişi sonrası, eski iş hanları gibi kullanılmaz duruma geldi. Bana göre en büyük yanlış sonradan çarşının orta bölümüne ilave olarak yeni bir bölüm yapılarak çarşının ortasını köhneleştirerek karanlık ve kapalı hale gelmesi nedeni ile çarşıyı köhnetti. Belki burasının yapılması Belediyeye yeni dükkanlar kazandırıp kar ederiz diye düşünülmüş olabilir. Ama nerede ise sarhoş yuvası olmaya yüz tutmuştu.
Böyle bir iş hanın kullanılmaz hale gelmesini önlemek için buraya 14 engelli kardeşlerimizin derneğini bir araya getirerek birleştirip onları aynı ortamda buluşmalarını sağladıklarını söyleyerek, güzel bir ortam oluşmasını sağladık ve Piri Mehmet Çarşısını da işler hale getirerek iş hanına canlılık sağladıklarını ifade ettiler.
Projelerinin arasında dar gelirliler için Toplu Konut projesi olduğunu, bunu da hayata geçirerek çekilişini yaptıklarını ifade ettiler. Tabi bu arada esnaf kardeşlerimiz içinde oda ile birlikte ayrı bir toplu konut projesi hayata geçmiştir dedi.
Efendim projelendirilmiş yeni çalışmalar muhtemelen krono virüs bitişi ile ilimizde bir çok projenin temeli atılarak hayati önem arz eden projeleri başlatacaklarını ifade ettiler. 20 yıldır çözülemeyen hayati önem arz eden bir proje ihale aşamasına gelmiş. Bu projeleri isterseniz gelecek yazımızda ele alalım. Sizi biraz meraklandıralım. DEVAM EDECEK


6.04.2020 11:31:00

Erdogan Kaya

Dinçer’in geçen bir yılı değerlendirmesi ( 2)