28 Eylül 2021 tarihinde, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun, İl Özel İdaresindeki basın toplantısı,32 yıllık vilayet tarihimizde eşine az rastladığımız şekilde yapıldı. Bu toplantı yüzlerce yapılan basın toplantılarından farklı mıydı? Evet farklıydı.

İlk farkı Vali Bey sergiledi, toplantıda yüzde yüz DEVLETİ temsil eden AKSARAY VALİSİNİ gördüm. Valinin konuşmalarının tamamını hatta noktasına virgülüne kadar dikkatle takip ettim. Siyasetin S’i, particiliğin P’si yoktu. Bütün mesele ASARAY ve Aksaray’a hizmetti.

İkincisi basın toplantısının ruhuna uygun olarak sadece İl Genel Sekreteri Yüksel Çelik vardı.  Daha evvelki toplantılarda Vali’nin sağında ve solunda gereken ve gerekmeyen müdürlerin olması bize göre normal değildi. Valinin masasında oturanlara adeta ayrıcalık tanınıyor görüntüsü verilmiş olunuyordu.
Üçüncüsü; Vali beyin hoşgeldinizden sonra uzun nutuklar yerine, soru ve cevaba geçmesiydi. Vali Beyin buyurun sorun dediğinde basın mensuplarında kısa süre bir şaşkınlık oldu ama çok güzel sorular soruldu ve Vali Bey de samimiyetle ve tam bir DEVLET adamı ciddiyetiyle cevap verdi. Gerçekten de beğendim ve saygı duydum.

‘’Tebdili kıyafetle, okullara gittim utandım. Neler olmuş neler…’’ diyerek gerçeklerden korkmadan söyleyen Hamza Aydoğdu Valiyi gerçekten kutluyorum. Ve hemen aklıma efsane vali rahmetli ‘’Recep Yazıcıoğlu’’ geldi. İnşallah Aksaray’ında Yazıcıoğlu valisi, Hamza Aydoğdu olur. Bu garip şehrin yüzü güler.

Valinin bizlere vebal vererek söylediği; ‘’…Valilik Kapısı Devlet Kapısıdır, Devlet her vatandaşını ayırmadan dinler ve derdine derman olur. Bana gelip derdini anlatan birilerinin derdine derman olmazsam, bana söyleyin. Söylemezseniz hakkımı helal etmem…’’ diyor. Ey Aksaraylı bu cümleyi defalarca oku, ezberle haklı isen hakkını bu Validen alacağına inan.

Beyefendiliği, çalışkanlığı ve sıcakkanlılığı ile her insanla rahat diyalog kuran, İl Genel Sekreteri Yüksel Çelik’inde, Vali Beyle, basınla ve Aksaraylıyla yıllar geçirmişçesine bağ kurmasını görmemek mümkün değil. Kendisini ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyoruz.

Başka çok önemli bir şeyde Aksaray basını bir araya gelemez, birlik sağlayamaz gibi yanlış görüşün yok edildiğini gördük. Toplantıya katılan basın mensupları arasında bütün konularda, sorulan sorularda birlik gördük. Dolaysıyla Aksaray basını TAM NOT almıştır.

Dileğim ve temennim bu seviyeli ve saygılı durumun devam etmesidir. Birlikten kuvvet doğar ilkesini en bilen basın mensuplarıdır. Görüş ve çözüm ayrılığı elbette olacaktır. Çünkü bunların demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu da yine en bilen mahalli basın mensuplarıdır. 

Dahası ne biliyor musunuz? Basınımızın kidemlisi Recep Turan sadece dinledi. Ali Genç ve Erdoğan Kaya da uzun sorular sormadı. Kimse kimseye sataşmadı. Bütün sorular mantıklı, mesnetli ve Aksaray içindi. Hülasa Aksaray Mahalli basınının tam kadro katılması vede gayet seviyeli ve ölçülü sorular sorması yer yer espriler yapılması gerçekten harika idi. Tüm basın mensuplarını kutluyorum. Aynı olgunluk ve seviyede devam edilmesi, hepimizi yükseltecektir 

‘’Aksaray’ın lokomotif sektörleri, Tarım, Sanayi, Turizm diyen Vali Bey, Eskil, Ortaköy ve Sultanhanı’ na Organize Sanayi kurarak kalkınmayı ile yayacağız. Yeni kurulacak OSB ler konusunda, vekillerimiz ve belediye başkanlarımızla hem fikir…’’ olduklarını ifade etti.

‘’Son yılların en büyük yatırımlarından birisi olan LC WAİKİKİ fabrika çalışmaları aralıksız devam ediyor. Fabrika 2022 yılının sonbaharında hizmete girecektir. Fabrika tamamlandığında 5.000 kişiye istihdam imkânı doğacak. Bununla beraber İstanbul’dan önemli bir firma ile ön görüşmelerimizi tamamladık. 20.000 metre kare alana da büyük bir fabrika kurulacak.’’ Diyen Vali Bey diğer konulara da değindi;

‘’Doğal bir turizm alanı oluşturmaya çalışarak NARLI GÖLÜ ve alanını turizme kazandırdık. Bütün Aksaraylı hemşerilerimin Narlı Gölü ve yapılan yatırımları görmelerini isterim.
Sağlıkta ve Eğitimde sorun kalmayacak. Sağlıkta ‘’Halkla ilişkiler Birimi’’ önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek. Dolaysıyla sağlıkta sorun kalmayacak…’’ 

28 Eylül 2021 günündeki basın toplantısı özet olarak öncelikle Hamza Aydoğdu Valinin gerçekten Devletin valisi olduğunu, Aksaray mahalli Gazetecilerinin de Aksaray’ın ciddi meselelerinde birlik içinde olacağını ortaya koymuş olmasıdır. 

Vali Hamza Aydoğdu bu toplantıda gayet açık ve net sözler söyledi. Yazıyı, Valinin şu sözleriyle bitirelim. ‘’Hiç kimsenin şerefi ve haysiyetiyle oynanmasın.’’

HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.                                                                       

 


1.10.2021 06:13:00

Rasim Gül

DEVLETİ TEMSİL EDEN VALİ, HAMZA AYDOĞDU ve AKSARAY BASINI

DEVLETİ TEMSİL EDEN VALİ, HAMZA AYDOĞDU ve AKSARAY BASINI