Değerli okurlarım,

Hayvanlar aleminde filler bildiğimiz kadarıyla çok güçlü bir hayvandır. Bir ton yükü hortumuyla kolayca kaldıra bilir. Yalnız henüz yeni doğduğunda bunun farkında değildir. Sirk için eğitilmek üzere ayaklarından ağır zincirle yerdeki kazıklara bağlanır , ne kadar zorlarsa zorlasın kazıktan kurtulamaz, zinciri kıramaz bunu zaman içinde öğrenir. Sonradan ne kadar güçlenip büyürse büyüsün yanı başında duran kazığı gördükçe hareket edemeyeceğine inanır. Günümüzde benliğini, kişiliğini, inancını kaybetmiş , kendi gücünü, mükemmelliğini, değerini unutup yok saymış olan insanlar vardır. Kendisini bulmak  için arayışa bile geçmemişlerdir. Öğretilerle yetinmeyi kabullenmişler . Allah’ın  kendilerine verdiği değeri unutmuşlardır. Allah insanı oldukça mükemmel bir şekilde yaratmıştır. ''Biz gerçekten insanı en güzel biçimde yarattık, [Tin, 95/4.] ''Allah size şekil verdi ve şeklinizi en güzel yaptı, [3Teğâbün, 64/3.] O Allah yarattığı her şeyi güzel yapandır, [Sâd, 32/7.] Sonra insanı şekillendirip ona ruhundan üfledi. Sizin için işitme, görme ve idrâk etmektedir organları yarattı[Secde, 32/9.] ve Biz insana iki göz, bir dil, iki dudak vermedik mi? [Beled, 90/8-9.]'' anlamındaki âyetler Allah''ın insan-ları en güzel ve en mükemmel biçimde yarattığını ifade eder.

İnsanlar neleri yapması neleri yapmaması gerektiğini birilerinin öğretisi ve etkisi ile değil ,inancının koyduğu esaslarla , kendisine bahşedilen akılla bulmalıdır. Müslüman yanlışa yanlış doğruya doğru diye bilmeli, kendisini fil misali birilerinin sirkinde kullanılmasına müsaade etmemeli. Yanlış öğretilerle muhatap olmamak için önce kendi değerimizi bilelim ,aklını kiraya verip başkalarının aklına muhtaç yaşamayalım.

Değerli okurlarım, toplumda söylendiği zaman  doğrulara herkes doğru der, yanlışlara herkes yanlış der , pekala toplumda yanlışı kim yapar bizden başka bizler mi var?

 

 


12.02.2020 14:39:00

İshak Pekgöz

DEĞERİNİ BİL