Bu sorumu eğmeden bükmeden, dolandırmadan 18 yılda ülkemizde hizmet destanları yazmanın yanında fikir ve inanç hürriyeti başta olmak üzere sağlanan nice, nice iyileştirmelerle milletimizi kendi öz yurdunda paryalıktan kurtaran, Covid 19 Pandemisinde is bu salgının en iyi şekilde yönetilmesiyle  yer yüzünde 193’ü BM üyesi olmak üzere  milletler arası camiada tanınmayanlarla birlikte 236 ülkeden başta ABD, İngiltere, İtalya ve İspanya olmak üzere 130’undan gelen talepten 100’nün yardım taleplerinin karşılanmasıyla dünyanın gıpta etmesini sağlayan.

 Bu salgın nedeniyle dünyanın en gelişmiş ekonomilerinin kalkınması eksi seviyeye geçilirken ülkemizin ilk çeyrekte %4.5 büyümesi ve yıl sonunda bu ülkelerin aksine ülkemizin kalkınmasını pozitif olarak tamamlanmasının ve  ihracatımızdaki payı %55 olan Avrupa ülkelerinin can telaşesinde olduğu bir dönemde bile Mayıs İhracatımızın artmasının mimarı milletimizin Şehit Başbakan Menderes,8. Cumhurbaşkanımız Özal’dan sonraki 3. Adamı Cumhurbaşkanı Erdoğan’adır.!!!

  “Sayın Cumhurbaşkanım Ticaret erbabı olmadığımdan çeyrek asırlık belediyeciliğim esnasında 2 yıla yakın bir zamanda Belediye Halk Ekmek müdürlüğünü yaptığımda aldığımız mallara belirli vadelerde ödeme yapmanın dışında ticari vadeyi bilmiyorum.

   Ticaret yapanlardan da sorduğumda 30,60,90 ve 120 gün vadeli bonoların dışında bir vadeyi hiç duymadım!!!

16 YIL 3 AY VADELİ SENEDİ ŞİMDİYE KADAR NE DUYDUM, NE OKUDUM,NEDE UYGULAYANI GÖRDÜM!

  Ticarette en çok kullanılan uzun bono vadesi 120 gün olmasına ve verilen sözde senet yerine geçtiğinden Ak Partinin Aksaray’a verdiği senet en uzun bono vadesi olan 120 günün tamı tamına 49 misli lik bir vade süresini geçti.!!!

   Verilen sözün gereği yakında yapılmaz ise geçen vade en uzun ticari vadenin 50 mislini de yakında doldurup ta geçecekte!!!.

  Yani Ak Parti tarafından ilk defa 2004 Mahalli seçimleri öncesi tarafınızdan ilimize gönderilen kurmaylarınız dönemin UDH Bakanı Başbakan Binali Yıldırım ile dönemin Adalet bakanı Cemil Çiçek  ve yine o zamanki DDY Genel Müdürü Süleyman Karaman tarafından verilen söz eğer ki bono vadesiyle karşılaştıracak olursak tamı tamamına 49 defa Ak Partinin bu senedi protesto oldu, icraya düştü.!!!

2004 YILINDA VERİLEN TREN SÖZÜNÜ 2009 YILINA KADAR HATIRLAYAN SİYASETÇİ OLMADI!

 İzninizle konunun başlangıcı ve gelişmesiyle ilgili bilgi sunmak istiyorum!

  Bu konuda 2004 Mahalli seçimleri öncesi DDY Genel Müdür Yardımcılığından istifa ettirilerek Ak Partinin Aksaray Belediye Başkan adayı yapılan Nevzat Palta’nın seçilmesi için verilen söz seçimin Ak Parti tarafından kazanılmasının ardından ne aday olup seçilen Nevzat Palta Beyin kendisi tarafından hatırlandı!

 Nede söz veren Başbakan Yıldırım, Adalet bakanı Çiçek’le muhalefet partileri ile Meslek Odaları ve STK’larla medya organları tarafından hatırlanarak bu konuda 5 yılda ciddi manada bir istekte bulunuldu.!!!

13 EKİM 1920’DE BURDUR VEKİLİ SOYSALLININ İSTEĞİYLE GELEN İLHAMLA ÇALIŞMA İVME KAZANDI!

  2008 yılında Milletvekili Ali Rıza Alaboyun ağabeyin danışmanı Gülpınar(Hıcıp) Beldemizin başarılı eski belediye başkanlarından olan Rasih Bostancı Beyin ricam üzerine TBMM’sinin arşivinden çıkartarak bana gönderdiği 13 Ekim 1920’de Aksaray’ın 75 yıl süren 1. İlçelik esaretinden kurtulması görüşmelerinin Büyük Millet Meclisinde yapılması esnasında  konuyla ilgili meselenin gündeme geldiğini de içeren belgelerinin elime geçmesi.

 Bu belgelerde Aksaray’ı 75 yıllık ilçelik esaretinden kurtaran 40 Numaralı kanun görüşülürken söz alan Burdur Milletvekili Soysallı İsmail Süphi’nin  “ Mademki Aksaray’ı il yapıyoruz, kalkınması için Demir Yoluyla Çakmak Tren istasyonuna bağlayalım! ”mealindeki sözünün verdiği ilhamla o zamana kadar unutulan Ak Partinin ve Nevzat Palta’nın sözü Aksaray Yenigün ve Güncel gazetemizde bu konuda yaptığımız haberlerle başlatılan çalışmayla ivme kazandı.

  2009 Mahalli seçimlerinde cılız bir şekilde Ak Parti ve adayı Nevzat Palta tarafından yeniden o zamana kadar hiçbir çalışma yapılmayan demiryolu hattı yeniden dillendirildi.

 24 Temmuz 2009 günü Gazeteciler Basın Bayramı nedeniyle dönemin Valisi Orhan Alimoğlu tarafından ilimiz Hizmet İçi Eğitim Enstitüsünde medya mensuplarına verilen ve il birim amirleriyle birlikte Belediye başkanı Palta’nında katıldığı bu yemekte konuyu gündeme getirdiğimde Vali Alimoğlu “Cekli caklı” şekilde konuyu geçiştirirken, Başkan Palta “ Tüm Aksaray yekvücut  olup konuyu takip ederse olur. ”dedi.

ZATNIZ,YILDIRIM,ASLAN,İNCEÖZ VE AYDOĞDU,DDY GENEL MÜDÜRÜ APAYDIN TARAFINDAN 2010 İLE 18 ARASINDADA DEFALARCA VERİLEN İHALE SÖZÜ 16 YIL 2 AYDIR BİR TÜRLÜ GERÇEKLEŞTİRİLEMEDİ!

 2008’ in Ekim’inden başlanarak 2010’un Aralık’ın 18’ine kadar Aksaray Yenigün ve Güncel  gazetelerimizde defalarca yapılan haberler ve köşe yazılarının yanında  bire bir ziyaret ederek bilgilendirdiğim ve bizim için elzemliğini anlattığımı Meslek Odaları ve STK yetkililerinin yanında bilgilendirdiğim onlarca iş adamlarımız tarafından 18 Aralık 2010’da ilimizi ziyaret eden UDH Bakanı Yıldırım’a OSB’de iş o güne kadar yazdığımız ve kendilerine verdiğimiz bilgilerinde ışığında ikna etmeleri üzerine Yıldırım tarafından önce burada ,ardından ise Belediye tiyatro  salonunda yapılan Ak Partinin Genişletilmiş İl Divan toplantısında Aksaray-Ulukışla demir yolu hattı için söz verdi.!!!

  Bu konuda yazdığım ve ilimizin atalarına rahmet olsun 2 Gazeteciler Cemiyetleri başkanları Ali Südemen ve Celil Acar tarafından atılan Aksaray merkezinde o zaman yayınlanan 13 gazetenin Uluırmak ve Egemen dışındaki 11 gazetede bu konudaki haberimin yayınlandığı gün olan 26 Mayıs 2011’de ilimizdeki partinizin mitingine Başbakan olarak katıldığınızda Binali Beyin 18 Aralık günü sözünü verdiği sözün teyidini meydanda hem bu hattın müjdesini vererek, hem de  hatta başlanılması talimatını vererek başlattınız.!!!

   O tarihten sonra 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar 2 Haziran 2018’den önceki son sözünüzü Doğalgaz depolama tesisinin temelinin atıldığında sizinle birlikte Başbakan Yıldırım ile bakanlarında katıldığı 10 Şubat günü  ihalesinin yıl içinde yapılacağını belirtmenizle birlikte  zatıalinizle birlikte, Başbakan Yıldırım, Davutoğlu, UDH Bakanı Elvan ve Aslan ile DDY Genel Müdür İsa Apaydın, ilimiz milletvekilleri İnceöz ve Aydoğdu tarafından o zamana kadar defalarca sözü verilen.

  O yılın yani 2017 yılının yatırım programına alınan şimdiye kadar Çed ve Etüt projesi, zemin et ütüdü de dahil  ihale öncesi hiçbir eksiği kalmamasına rağmen  maalesef hattın ihalesi anlaşılmaz bir şekilde şimdiye kadar bir türlü  yapılamadı!!!

ZATIALİNİZİN MEYDANDA”İHALESİNİ YAKINDA YAPACAĞIZ” SÖZÜNÜ VERMESİNİN ÜSTÜNDEN TAMI TAMINA 24 AY GEÇMESİNE RAĞMEN “YAKINDA SÖZÜ” NE HİKMET İSE BİR TÜRLÜ YAKINLAŞAMADI!!!

   2018’in 2 Haziran Pazar günü Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş seçimleri öncesi ilimizde partinizin mitinginin yanında akşam ise Pazar Pazarı semtindeki katıldığınız iftarın gerçekleştiği gün tarafınızdan 15 Temmuz Milli İrade meydanındaki mitingde” Aksaray-Ulukışla demir yolunun ihalesini yakında yapacağız.” dediniz.!!!

  En son olarak ise Ekim'de sizinle 1 saat baş başa görüşerek konunun hassasiyetini ve vatandaşların tepkisini belirtmesi üzerine gerekenin yapılması konusunda milletvekili Cengiz Aydoğdu’ya olumlu yönde cevap vermeniz.

   26 Aralık 2019 da ise partinizin genişletilmiş il başkanları toplantısında Aksaray il başkanı Hüseyin Altınsoy’un bu konudaki dileği üzerine Mart ayında görevi arkadaşı Adil Karasimailoğluna devreden o zamanki Ulaştırma ve Alt yapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a  verdiğiniz ihalenin yıl içinde yapılması talimatı yılın yarısının son ayının içine girmemize rağmen bırakın ihalenin yapılmasını  halen ihalenin yapılması ilanına bile çıkılmadı!!!

SAYIN CUMHURBAŞKANIM “İHALESİNİ YAKINDA YAPACAĞIZ”  DEMEK NE KADAR YAKINDIR?!!!

  Ülkemizde gerçekten ihalenin yapılamayacağı kadar maddi sıkıntılar olsa “Konu Vatan ise gerisi teferruattır” bilinciyle bırakın ihalenin yapılmasını istemeyi tarih boyunca atalarımızın yaptıkları gibi maddi ve manevi tüm imkânlarımızla devletimizin ve yönetiminizdeki hükümetimizin ardında sıra dağlar gibi olurduk.

  Fakat başta dünyanın en büyük ekonomileri olmak üzere genelinin zatıalinizin yönetiminde gıpta ettiği pandemiyi alt ederken ülkemizin dimdik ayakta olan ekonomisinin büyüklüğünün karşısında  bu ihale bedelinin devede kulak olmaması nedeniyle ısrarımızı sürdürüyoruz!!!

   Sayın Cumhurbaşkanım! yazının girişinden itibaren verdiğim bilgilerin ardından elçiye zeval olmayacağından orta başlıktaki soruyu hemşerilerimiz adına bir kez daha zatı alinize soruyorum;

  “ Dönemin UDH bakanı Başbakan Yıldırım ile Adalet bakanı Cemil Çiçek’in ilk sözünün üstünden tamı tamamına 16 yıl 2 ay ve o günden itibaren verilen onlarca sözün üstünden ise nice, nice yıllar geçmesinin yanında zatınız tarafından Aksaray meydanında en son olarak 2 Haziran 2018 günü ilimizde yaptığınız mitingde ”Aksaray-Ulukışla demir yolunun ihalesini yakında yapacağız” demenizin üstünden  bu gün itibarıyla tamı tamamına 24 ay, geçtiğimiz 26 Aralıkta ihalenin bu yıl içinde  yapılması talimatını dönemin Ulaştırma ve Alt Yapı bakanına vermenizin üstünden ise 5 ay 10 gün geçmesine,26 gün sona yılın ilk yarısını geride bırakacak olmamıza rağmen bırakın ihalenin yapılmasını maalesef halen ihalenin ilanına bile çıkılmadı.!!!

   Sahi” Yakında” sözü ne kadar yakındır?!!!

   Bu sorumuzun cevabının zatıâliniz tarafından en kısa zamanda ihalenin bitim tarihide belli olacak şekilde yaptırılarak 16 Yıl 2 aylık sözün en kısa zamanda yerine getirilmesinin sağlanmasıyla cevaplandırılması.

  Aksinden ise ilimiz, bölgemiz ve ülkemizle birlikte Ak Partiye vereceği zarar göz önüne alınarak kaçınılması dileğiyle.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

 


4.06.2020 09:08:00

Ali Genç

Cumhurbaşkanım; “Yakında ihalesini yapacağız!” demek ne kadar yakındır?