Aksaray’da, ilk defa belediye başkan adayı olarak bir kadın göstermesinden dolayı, Cumhuriyet Halk Partisini kutluyorum. Kadın olarak bir ilki temsil eden PELİNSU YILDIRIM DEMİR’ide cesaretinden dolayı gerçekten tebrik ediyor, başarı diliyorum.

Pelinsu Yıldırım Demir’in, Aksaray Haberci Gazetesini ziyaretinde, gazetenin yazarı olarak bende bulundum. Esas amacım adayı daha yakından tanımaktı. Tabii olarak CHP’de yaptığı görevlerden dolayı elbette kendisini tanıyordum ama düşünce ve görüşlerini, projelerini bu kadar yakından ve sade bir ortamda dinlememiştim.

Pelinsu Yıldırım Demir aday olarak, Gazeteci Mustafa Avcı’nın ve benim sorularıma açık net ve samimi cevaplar verdi. Tabii ki cevapları beğendim, akıcı bir Türkçesi olmasından da mutlu oldum. Daha da önemlisi hiç kimseye çatmadan, hakaret etmeden düşünce ve projelerini anlatması da bir ayrıcalıktı.

Pelin Hanım, 1992 Aksaray doğumlu, Aksaray Üniversitesinde Harita Mühendisliği eğitimi almış, 2016 yılında mezun olup, kendi harita mühendisliği bürosunu kurarak hizmete devam etmektedir. Bugün itibariyle 8 yıllık mühendis ve başarılı iş sahibi.

2013 yılında CHP Gençlik Kolları, Merkez İlçe Başkanlığını, 2016 ‘ya kadar yapmış. 2018’de CHP İl Yönetim Kurulu üyeliği ve İl Bilişim sorumlusu olarak görev yapıyor. Parti içerisinde, 2015 yılında başladığı ‘’ Eğitmenlik’’ görevini halen devam ettiriyor. Aksaray Üniversitesinde, Atatürkçü Düşünce Topluluğunu kurarak başkanlığını yapıp halen devam etmektedir. 2018 Milletvekili seçimlerinde Aksaray Milletvekili adayı olarak seçimlere girdi.

Belediye başkanı olduğumda: ‘’ Nesiller arası ilişkileri güçlendirmek amacıyla ‘’Nesiller arası aktarım projesini’’ hayata geçireceğiz. Gün içerisinde evde yalnız yaşamak zorunda kalan yaşlılarımız ile gençlerimiz ve çocuklarımızı buluşturacağız. İçerisinde kreş, spor sanatsal ve kültürel aktivitelerin ve kursların yaşam merkezi açacağız. Bu merkezlerde nesiller birlikte aktivitelere katılarak sosyal yaşamı paylaşacaklardır.

Hiçbir vatandaşımızı rencide etmeyecek şekilde; ihtiyaç sahibi ailelerimize HALK KART sunacağız. Hemşerilerimiz bu kartla gıda, giyim gibi temel alışverişlerini yapabilecekler. Halk Marketler açacağız. Aksaray halkının ürettiklerini, Aksaray halkına en ucuz fiyatla ulaştırmak önceliğimiz olacak şekilde güvenilir ürünlere, Aksaraylı hemşerilerimiz bütçelerini yormadan sahip olabilecek. Ayrıca Halk kart sahibi olanlar için Halk Marketlerde özel indirim ve alışveriş imkanları sağlanacak.

Tüm bunların yanında katılımcılığı ön planda tutarak KENT KONSEYİNİ kuracağız. Şehrimizi gençlerimizle, kadınlarımızla, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarımızla, muhtarlarımızla yani hep beraber yöneteceğiz.’’ Dedin. Bizde başarılar diliyoruz.

 HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA<

 

 


.....
22.02.2024 08:47:33
YAZIK, AKSARAY GİBİ BİR KALEDE TÜRK-İSLAM DÜŞMANLARINI METHEDEN YAZI...

21.02.2024 07:00:00

Rasim Gül

CHP BAŞKAN ADAYI, PELİNSU YILDIRIM DEMİR

CHP BAŞKAN ADAYI, PELİNSU YILDIRIM DEMİR