25 Şubat 2020 günü görevine yeni başlayan, Aksaray CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, ilk basın toplantısını bütün basın mensuplarının katılımı ile gerçekleştirdi. Aksaray’da bir ilki teşkil eden basın toplantısı seviyeli, inandırıcı, sevgi ve saygı içerisinde geçti.

Bildiğimiz CHP klasiğinin dışına çıkan, sağ ve sol söylemleri rahatça ifade eden son derece cesur ve donanımlı, halkın bir kısmını değil hiç ayırım yapmadan tamamını kucaklayacaklarının, insanların inanç ve geleneklerine saygılı olacaklarını ifade eden bir başkan gördük. Darısı diğer başkanlara.

Aksaray basın mensupları da, toplantıya eksiksiz katıldı ve örnek olacak olgunlukta bir durum sergiledi. Bu olgunluğu birçok toplantıda sergileyen basın camiasını da kutluyorum. Dilek ve temennimiz Aksaray söz konusu olunca aynı birlik ve beraberliğin her alanda devam etmesidir.

Başkan Ali Abbas Ertürk, basın huzurunda ve kayıtlara geçen konuşmasında ‘’ …Kapılarımız bütün Aksaraylılara açık olacak, her fikir sahibi ve her partili başımın tacıdır. Her partinin seçmeni en az bizim seçmenimiz kadar önemli ve saygı değerdir,

Düşünce özgürlüğü ve demokrasi benim şiarımdır, 28 Şubatı kınıyoruz, her türlü darbelere karşıyız, sivil hükumetler döneminde yapılan baskıları da kınayacağı. Hakaret dilini kullanmayacağız, kullanana da karşıyız.’’ Diyerek Aksaray’da yeni bir yol, yeni bir siyaset felsefesi ortaya koydu.  

 Ali Abbas Ertürk, ‘’öncelikle CHP içerisinde sivri dilli ve özellikle Sağ tarafa hakaretli konuşmayı marifet sayanlara izin vermeyeceğini’’ kesin bir dille ifade etti. Kendisine zarar gelmeden partisinde hakaret dili kullanımını hallederse halkımız bunu anlar ve bakış açısı kesinlikle değişir.

Aksaray’da çoktan beri yapılmayan il başkanları toplantısını da hayata geçireceğini ifade etti ki bu görüşüde çok önemlidir. Parti başkanları birbirine saygı duyarsa, oy veren binlerce insanda saygı duyacağından siyasete bahar havası gelir. Demokrasinin temellide insanlara saygı olduğundan bu fikir ve düşünce de önem taşımaktadır.

 Aksaray’a hizmet için her konuda guruplar oluşturduklarını ve bu grupların çalışmaları sonuçlanınca en kısa zamanda görüşlerini açıklayacaklarını ifade etti. Yine, ‘’ Diliniz başınıza iş açabilir mi’’ sorusuna ise bütün söylediklerim ve söyleyeceklerim inancımın ifadesidir,’’ başıma ne gelirse gelsin asla geri adım atmam’’ diyen Ali Abbas Ertürk büyük beğeni kazandı.

 Aksaray’da il başkanlarının ve ayrıca STK başkanları ile il başkanlarının katıldığı açık oturumlar düzenlenerek, ilimizin sorunlarının tartışılması önerisine ise Aksaray için her yerde, her zaman hazırım şeklinde cevaplayan, Ali Abbas Ertürk’e başarılar diliyoruz.
            Hayrola, muvaffak ola, muzaffer ola.


28.02.2020 10:08:00

Rasim Gül

CHP 50 Yıldır Böyle Başkan Görmedi