4 Aralık 2019 tarihinde CHP’si milletvekilleriyle Aksaray’da inceleme ve sorunları dinleme programı çerçevesinde, Kocaeli milletvekili Tahsin Tarhan’ında bizi ziyaret ederek, görüşlerimizi dinleyerek, Genel Merkeze ve Başkana iletmek üzere not almıştı. 

15 Ocak 2020 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilleriyle Aksaray’a gelmiş birçok STK başkan ve temsilcileriyle görüşmüş ve söylenenlerin notunu almış ve tamamen sağ görüşlü insanlarla da Altuntaş Otelindeki toplantıda davetlilere söz hakkı vermiş ve bizzat kendisi not almış ve soruların tamamını cevaplandırmıştı. Bizde bu toplantıda davetli olarak katılıp düşüncelerimizi ifade etmiştik.

CHP’si bir yıl sonra, Ocak 2021 yılında 20 milletvekili ile yine dert dinleme ve sorunları tespit etmek üzere Aksaray’a çıkartma yaparak, ciddi manada beğeni topladı. Dileriz ki başta AKP, MHP olmak üzere, Aksaray’da faaliyet gösteren bütün partiler aynı çalışmayı yaparak, dertleri, istekleri tespit ederek halkla kucaklaşsınlar. 
 
CHP’si Parti Meclisi Üyesi Semra Dinçer başkanlığında il ve ilçe yöneticileri bizler gibi CHP’ lı olmayanları ziyaret ederek, Türkiye, Aksaray ve CHP’si hakkında düşündüklerini öğrenme çalışmaları dolaysıyla bizi de ziyaret ettiler. Sorularına açıklıkla cevap vererek, Aksaray, Türkiye ve CHP’si hakkında düşüncelerimizi ifade ettik.

Semra Dinçer Hanımefendi gerçekten kibar ve iyi yetişmiş dolaysıyla neyi söyleyeceğini ve neyi öğrenmek istediğini gayet iyi biliyor ve görevini de başarıyla yapıyor. Ülkenin durumunu nasıl görüyorsunuz sorusuna, birinci sırada yer aldığı çok konuşulan, EKONOMİ olayına birinci sıra meselesi olarak bakmadığımızı,

Bize göre, 1960’lı, 1980’li yıllarda olduğu gibi ülkeyi siyaset uğruna ortadan ikiye bölerek düşman kamplar oluşturmanın, milli birliği zedeleme ve zayıflatmadan dolayı, ‘’Milli Birlik Krızı’’. Adalete duyulan güvensizlik nedeniyle, ‘’Adalet Krızı’’. Devletin Millete, Milletin Devlete ve fertlerin birbirine güvenmemesinden, ‘’Güven Krızı’’

Geleceği Görememe ‘’Krızı’’ ve insanlık namına yapılan ancak üzerimize kalan, ‘’Suriyeliler Krızı’’.  Çocuklarımızın ve torunlarımızın, mevcudu ve geleceği için endişeli olduğumuzdan açıkça korktuğumuzdan, ‘’Gelecek Krızı’’ aşıldıktan sonra ‘’Ekonomik’’ krizden söz edilebileceğini ifade ettik. Ne yazik ki ifade ettiğimiz krizler aşılmadan asla ekonomik krizin aşılamayacağını, bunun içinde ‘’Seçim İttifakları’ ’değil, ‘’Milli İttifak’ın gerekli olduğunu söyledik. 

Ülkemizdeki solcu veya sosyal demokratların büyük ekseriyetinin çok akıllı ve bilen olmasından dolayı birlikte çalışmaları zayıflatan iç kavgadan yıllardır bir türlü kurtulamadınız. Yine yıllardır ezberden devamlı cami, cemaat, hoca, hacı ile uğraşmanızdan sağ seçmen bıktı. Sağ seçmene hakaret ettikten sonra, oylarını isteyecekleri yüzün olamayacağını söyleyerek bu metodun yanlış olduğunu belirttik.

Cumhuriyetin kurucusu CHP, Cumhuriyete sahip çıktığı sürece, milli konularda her hükumetle işbirliği yaptığı sürece elbet Türk halkı bunu görecek ve siyasette karşılığını mutlaka verecektir. Dolaysıyla halkımızın sağduyusundan hiç kimse şüphe etmemelidir. İşin doğrusu şüphe etmeye hiç kimsenin hakkı da yoktur.

Türkiye’de ki illerde Cumhur ve Millet İttifakları nasıl çalışıyor, sağlam bilgimiz yok. Aksaray’da Cumhur İttifakının lokomotifi Ak Parti, diğer ortaklar sessizce uyum sağlıyorlar. Millet İttifakının lokomotifi belli değil, ülke geneline bakıldığında lokomotif görevini CHP yapıyor. Aksaray’a bakıldığında lokomotif belli değil.

Aksaray’da Millet İttifakını toparlayacak partinin belirsiz olması ortak paydaşların heyecanının uyanmasını engelliyor. Bu belirsizlik CHP den mi, İyi Partiden mi kaynaklanıyor? Bu belirsizlik, Cumhur İttifakının işine yarıyor. Bizce önemli olan, ittifakların kavgadan ziyade, hizmetlerin yapılmasında doğru olanların tasvibi, olmayanlar içinde iktidarın ikaz edilmesi ve durumdan kamunun bilgilendirilmesi. 
                                                                                           Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.


68
28.01.2021 10:10:15
SAYIN YAZAR MİLLET İTTİFAKININ LOKOMOTİFİNİN CHP OLDUĞUNU YAZARAK TÜRKİYE SİYASETİNİ İYİ ANALİZ EDEMEDİĞİNİ ORTAYA KOYMUŞ. MİLLET İTTİFAKININ LOKOMOTİFİBAŞTA AMERİKA'DIR, SONRA AMERİKAN'IN KONTROLÜNDEKİ FETO'DUR, PKK'DIR, DHKP C'DİR VE DİĞER TÜRKİYE DÜŞMANLARIDIR. YENİ AMERİKAN BAŞKANI BİDEN MİLLET İTTİFAKINI NASIL DESTEKLEDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTIR.

27.01.2021 06:59:00

Rasim Gül

CHP, 20 MİLLETVEKİLİYLE İKİNCİ DEFA, AKSARAY’DA

CHP, 20 MİLLETVEKİLİYLE İKİNCİ DEFA, AKSARAY’DA