Bir kaç gün önce din istismarcıları ve dindarlar üzerinden siyaset yaparak hükumete karşı saldırı yapan bir zihniyet yeniden ortaya çıkmaya başladı. Hemde hastane ve Doktorlar üzerinden ülkemizdeki cami ve imam sayısı yalanı ve sayısal rakamlarla oynayarak milletin kafasını karıştıracak bir rakam oyunu yayıldığını gördüm. Tıpkı 28 Şubat döneminde yapılan irtica yaygarasını aratmayacak bir algı operasyonu yaparak mütedeyyin insanların kafasını karıştıracak algı operasyonu yapıldığını görmekteyiz.

Siyaset ve siyasiler gelir geçer ve gelip geçmiştir de. Siyasi arenayı ve siyaseti başka alanlarda yapmak bana göre daha doğru olanıdır. Bu milletin dinamikleri ve inançları ile uğraşanlar bundan hiç bir surette fayda görmemiş, aksine zarara uğramıştır.

Malumunuz Mecliste bütçe maratonu başladı, ben genel olarak alt komisyonların çalışmalarını takip etmeye çalıştım. Elbette son günlerde ekonomi ile ilgili sıkıntılar olduğunu biliyoruz. Bunu da yazılarımızda belirtmeye çalıştığımızı okuyucularımız bilmektedir.

İmam ve cami sayısı ile ülkemizdeki Hastane ve Doktor sayısı kıyaslanarak bütçeden sağlık alanına din görevlileri kadar bütçe ayrılmadığı şeklinde paylaşım yapanlardan sonra bende acizane bir araştırma yaptım ve bunu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Diyanet işlerinin bütçesinin 12 milyar TL olduğu, ancak buna karşılık ise Sağlık Bakanlığının bütçesi 2,7 Milyar olduğu paylaşılmış. Diyanetin bütçesinin 12 milyar TL olduğu doğru. Ancak Sağlık Bakanlığının tam tersi 28 kat fazlası, sadece personel gideri ise 30 Milyar olmak üzere toplamda 77 milyar TL’dir.

Her fırsatta yalan ve iftiraya başvuran din karşıtları bakın Doktor ve imam sayısını kıyaslamışlar. Ülkemizde 107.000 bin olarak gösterirlerken, imam sayısını 275.000 bin sağlık çalışanı olarak lanse etmişler.

Yaptığımız araştırmada asıl gerçek ise şu şekildedir. Sağlık Bakanlığında 134.000 doktor çalışırken, 198.000 hemşire ve toplamda 795.000 sağlık çalışanı varken, hatta özel sağlık kurumlarında çalışanlarla beraber. 1.140.000’i aşmış bulunmaktadır.

Diyanet İşlerinde ise gerçek şu şekildedir. 53.000’i imam 34.000’i cami görevlileri olmak üzere toplamda 195.000 personel bulunmaktadır.

Bir başka yapılan çarpıtmada ise, 1.250 hastane derken, 85.000 cami var demişler. Halbuki yaptığım araştırmada, 253.000 yatak kapasiteli, 986’i devlet, 566’sı özel olmak üzere 1.534 hastane bulunmaktadır.

Ülkemizde cami sayısı 89.500 tanedir. Sadece bir şehir hastanesi bir çok camiyi içerisine alacak büyüklüktedir. Cami ve hastane kıyaslaması bu şekilde de imam Doktor kıyaslamasına bir bakalım.

105.000 doktor ihtiyacı var iken, 115.000 imam fazlası var diye lanse etmişler. Halbuki 134.000 bin doktor sağlıklı bir şekilde hizmet verirken, 53.000 imam varken toplam çalışanlarla beraber toplamda 87.000 bin devlet görevlisi bulunmaktadır.

Bu verileri usanmadan ve üşenmeden topladım. Hatta ve hatta ülkemizde camilerimizi nerede ise yüzde yüze yakınını bu millet kendi destek ve yardımları ile yapmaktadır. İmam fazlası nerede ise 5 aydır benim köyüm Tatlıca ‘da hala imam bulunmamaktadır. Boş olan yerler vekil imamlarla doldurulmaktadır. Camilerin zaten devletimize pek fazla yükü de bulunmamaktadır.

Durup dururken dini kurumlarımız ve hassas olduğumuz hastaneler üzerinden siyaset yapılmamalıdır. Bu işler yapanları geri tepmiştir, başka yollara bakmalılar. Bu milletin inancı ve imanı ile uğraşmamakta fayda yoktur. Bu düşünceler kimseye fayda sağlamamıştır, sağlamazda. Mevcut gündemle ilgili konuşun tartışın ama milletin hassas duyguları ile oynamayın.


Tarih: 06.12.2021 21:16

Erdogan Kaya

Cami ve din görevlileri üzerinden saldırı

Cami ve din görevlileri üzerinden saldırı