Türkiye’de 10 Ocak 1961 tarihinde Resmi Gazete yayımlanan bir kanunla basın çalışanlarının hakları yasal güvenceye kavuştu. Dolaysıyla 1961 yılından bu yana 62 yıldır 10 Ocak, ‘’Çalışan Gazeteciler Günü’’ olarak tüm ülkede özellikle sosyal medyada, kutlanılmaktadır. 

 2018 den bun yana 10 Ocak Gazeteciler Günü kutlamalarına mazeretim dışında katılıyorum ve çok da faydalanıyorum. Vali başta olmak üzere gazetecilere ikramda bulunanlara teşekkür ediyorum. Toplantının esas özü, özellikle bu yıl kutlamalarda gösterilen birlik ve beraberlik gerçekten mükemmeldi. İldeki çalışan gazetecilerin tamamının bir araya gelmeleri dolaysıyla birbirleriyle daha yakından ilişki kurmaları, halkın ve basının bütün sorunlarının konuşulması gerçekten güzel ve takdire değerdi.   

Yazılı ve İnternet gazetesi sahipleri, yazarları, habercileri, foto muhabirleri, kameramanları ve matbaada çalışan tüm çalışan gazetecilerimiz bir arada ve kardeşçe kutlama yapmaları gerçekten muhteşem oluyor. Her türlü fikir ve görüşe sahip bütün gazetecilerin, 1 Ocak’tan, bu yana sevgi ve saygı içerisinde bir arada olmaları bizce ‘’MÜTHİŞ ve KURUMLARDA PEK GÖRÜLEMEYEN BİR OLAYDIR’’. 

Sevgi ve saygı içinde, birçok kurum yetkilisiyle günlerce birlikte olmak övünülecek ve gurur duyulacak örnek bir olaydır. Bütün kurum ve sektörlerin, bu dayanışma ve birlikteliği örnek almasını temenni ediyorum. Değerli basın mensubu arkadaşlarımı da tek tek tebrik ediyor, kutluyor, başarılar ve nice 10 Ocaklar diliyorum.

Dünya’da gazeteciler için kimler neler söylemiş bakalım: ‘’Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır. (Mustafa Kemal Atatürk)

Gazeteciler, kanunun ve umumun menfaatlerinin aksine muamelelere şahit ve vakıf oldukları takdirde gerekli yayında bulunmalıdır. (Mustafa Kemal Atatürk)

Gazeteleri gazeteciler yazar, ancak okuyucular yazdırır. (Benjamin Franklin). 
Gazetesiz bir hükümet idaresine, hükümetsiz bir gazete idaresini tercih ederim. (Jefferson). Üç gazete, beni yüz sancaktan daha çok korkutur. (Napoleon).
Bizi idare edenler, hükümetler ve gazetelerdir. (Wendel Phillips). 
20. YÜZYILIN EN ÖNEMLİ KURULUŞU GAZETEDİR. (Ziya Gökalp).
İyi bir gazete, kendisiyle konuşan ulustur. (Özdemir Asaf)

10 Ocak çalışan Gazeteciler gününde ilgi ve alakalarını esirgemeyen, başta Vali Hamza Aydoğdu’ya, belediye başkanı Evren Dinçer’e, Ziraat Odası başkanı Emin Koçak’a, Ticaret 
Sanayi Odası başkanı Cüneyt Göktaş’a, Ticaret Borsa Başkanı Hamit Özkök’e, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ali Abbas Ertürk’e, Yeşil Doğa Derneği Başkanı Abdulkadir Ay’a 
 
İle Nenesse Oteli sahibi Ali Temel’e, Asaray Oteli Sahibi Mehmet Tıpırdamaz’a, İyi Parti Milletvekili Ayhan Erel ve İl başkanı Faruk Ağar’a, Girişimci Muhtarlar Derneği başkanı genç ve sevimli Emre Ağaçdelen’e çalışan gazeteci olarak teşekkür ediyorum.

Toplantılardan kalan izler: Valimiz Hamza Aydoğdu’nun Aksaray’ın sosyal ve kültürel alanda gerçeklere dayanarak ne durumda olduğunu sade ve anlaşılır bir Türkçe ile dile getirmesi ve bu konuda bütün gazetecilerden destek istemesi bizi çok etkiledi. Gerçekten Aksaray olarak her konuda alacağımız çok yolun olduğunu ancak bunun kesimlerin işbirliği yaparak kısa sürede aşılacağını, ifade etmesiydi.
 Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola

 


14.01.2022 06:03:00

Rasim Gül

ÇALIŞAN GAZETECİLER, ÖRNEK BİR BİRLİK SERGİLEDİLER

ÇALIŞAN GAZETECİLER, ÖRNEK BİR BİRLİK SERGİLEDİLER