Değerli okurlarım,
 Hayatın bize ne gibi sürprizleri olduğunu asla bilemeyiz. En çaresiz olduğumuz zamanlarda bile hep ümitli olmalı. En mutlu zamanların ise sonunun olabileceğini düşünmeliyiz. Her zaman bulunduğumuz durumun gelip geçici olduğunu asla unutmayalım…Yavuz Sultan Selim in “Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık ise ölüme götürür." Sözü çok şeyler anlatır. Okumuş olduğum bir hikâyede, Profesör elinde bir kutu, içinde bir fare derse gelir. Öğrencilerin şaşkın bakışları arasında fareyi kutunun içine koyup kutuyu kapatır. Sınıfa dönerek: “Bu kutuya iki gün kimse dokunmasın!” deyip sınıftan çıkar. Sınıftaki öğrenciler olaya bir anlam veremez ve ne olacağını merak ederek iki gün beklerler. İki gün sonunda profesör sınıfa girip kutuya yaklaşarak açar. Kutunun içindeki fare ölmüştür. Sınıfa dönerek farenin neden ölmüş olabileceğini sorar. Sınıftan:
– Havasızlıktan,
– Açlıktan,
– Susuzluktan… gibi ihtimaller sayılır.
Profesör kutuyu havaya kaldırıp içini öğrencilere gösterir. Kutunun her tarafı kemirilmiş vaziyettedir. Görüyorsunuz değil mi? Fare anlaşılan çıkmak için çok mücadele etmiş. Bunu kutunun içindeki vaziyetten anlıyoruz. Şu var ki fare, sizin dediğiniz gibi ne havasızlıktan ne de açlıktan ne de susuzluktan öldü.
Fareyi kararsızlık öldürdü!
1.Fare, kutunun her yerini parçalayıp çıkacağına sadece bir köşesini parçalasaydı ve bunda da kararlı olsaydı kurtulacaktı.
2.korkaklıktan, çünkü eğer siz öğrenciler benden ve notlarının düşmesinden böylesine çok korkmasaydınız, kutuyu açıp fareyi serbest bırakabilirdiniz. Ancak korkudan dolayı size yanlış gelen bir işe göz yumdunuz. Kararsızlık ve korkaklık sebebiyle fare ölmüştür der. (Anonim) Hiçbir şey olduğu gibi kalmaz. Bazen görünen gerçeğin ta kendisi değildir. Bize düşen geçici dünyanın geçenine sarılmak, sahip olmak değil, geçici dünyadan ebedi aleme ne taşıdığımızı bilmektir. Bu da geçer ya hu…


Tarih: 28.11.2021 13:49

İshak Pekgöz

Bu Da Geçer Ya Hu

Bu Da Geçer Ya Hu