Konunun daha iyi anlaşılabilmesi için önce Osmanlı Meclisi Mebus anının açılmasında 31 yıl öncesine denk gelen 1845 tarihinde Hükümet veya bakanlık kararıyla Aksaray’ın vilayetlikten düşürülerek tarih boyunca ve sonrasında da şehrimizle herhangi bir ticari ve coğrafi ile kültürel bağı bulunmayan Niğde iline bağlanması karşısında Aksaraylıların umursamazlığıdır.!!! 

  56 yıl süren 2. İlçelik esaretinden kurtulma çalışmasının bizzat içinde bulunan, bu çalışma esnasında ve o zamandan günümüze kadarda bu konuyu araştıran olarak ciddi manada bir tepki gösterildiği bilgisine ulaşamadım. 

    2. Umursamazlık ilimizin hayırlı evlatların Çorakçı Zade Vehbi Beyin samimi çabasıyla 1 asır önce 13 Ekim 1920’de 75 yıl süren ve 2. İlçelik esaretinden kurtulmamıza da ilham veren 40 Numaralı kanunla il olduğumuzda tarihi kaynaklarda Selçuklu ve Osmanlı devletinde bizim toprağımız olan Altunhisar’ın bizden kopartılması karşısında da  kayda değer ciddi bir tepkinin gösterilememesidir. 

SADİ SOMUNCUOĞLU’NUN YASAL HAKKINI GÖSTERMESİ NEDENİYLE TARTAKLANMASINA AKSARAY KAMUOYU, MESLEK ODALLARIYLA, STK’LAR VE SİYASİLER TEPKİ GÖSTERMEDİLER 

  Şehirler ve ülkeler için yakın sayılabilecek olan 176 yıl geriye gidildiğinde o zamandan günümüze kadarki tepkisizliğimizi bilen olarak 2002 Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olan hemşerimiz Sadi Somuncuoğlu’nun Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt tarafından tartaklanmasında Meslek Odaları, STK’lar ve Siyasilerle birlikte ilimiz kamuoyu olarak ta olarak  sergilenen umursamazlıkla kendisine sahip çıkılmadı. 

  Sadi ağabeyin dövüldüğü günün akşamı Aksaray Belediyesinde MHP’li belediye başkanlarının toplantısı vardı bu toplantıya katılan belediye başkanlarından kamuoyunun beklentisi ortak bir tepkinin gösterilmesiydi. 

  Dönemin Sevinçli belediye başkanı ve şu anki Deva Partisi il başkanı Necati Coşkuner’i akyamın geç saatinde toplantıdan çıktığında Ulu Camii önünde gördüğümde yapılan saldırıyla ilgili her hangi bir tepkinin verilip verilmediğini veya kınama yapılıp yapılmadığı yönündeki soruma verdiği cevapta her hangi bir tepkinin verilmediğini belirtti. 

 Ertesi ve gün ve daha sonrası ne MHP teşkilatı, ne MHP’li Belediyeler tarafından her hangi bir tepki verilmediği gibi Meslek Odaları ve STK’lar tarafından tepki gösterilmediği gibi olaydan sonra ilimize gelen Sadi Beyi Topakkaya kasabasında kendisine yapılanı hazmedemeyenler olarak karşıladığımızda da başta dönemin Belediye başkanı Osman  Ertuğrul olmak üzere partisinin ileri gelenleriyle birlikte Meslek Odaları ve STK’ların yetkilileri de karşılamada yoktu. 

  Yapılan bu saldırıya gerekli tepkinin gösterilmemesi nedeniyle tekerrürden ibaret olan tarih 1 hafta önce yeniden tekerrür etti. 

BERA HOLDİNGİ ŞAHA KALDIRAN ALİ RIZA ALABOYUN’UN HUKUKSUZ BİR KATEKULLİYLE GÖREVDEN ALINMASI KARŞISINDADA BİR KAÇ CILIZ SESTEN BAŞKA SAHİP ÇIKAN OLMADI 

  Bir hafta içinde yaşanan son olumsuzluktan sonrada mağdur olan hemşerimiz 2002-15 arasında ilimiz milletvekilimiz olan Ali Rıza Alaboy’unun iflastan çıkartarak hisse senetlerinin kıymetini yurt dışına da açarak 1 Liradan 13 Liraya çıkarmasına ve yabancı sermayeyi çekmesiyle büyük yatırımlara ve dolayısıyla istihdam ve bu istihdamla oluşturulacak üretimle daha çok ihracatın sistemini kurmasının ardından bir katakulliyle kural dışı olarak bertaraf edilmesine bir Meslek Odası başkanının kendisiyle görüşmesiyle  birkaç meslektaşımız dışında tıpkı Sadi ağabeye sahip çıkılmaması gibi Ali Rıza Ayaboyun ağabeye de sahip çıkılmamasıyla  yine sınıfta kaldık. 

  Aksaray ve Aksaraylılara hiçbir şekilde yakışmayan bu umursamazlığın çıkmadık canda umut olduğu bilinciyle üstümüzdeki ölü toprağının en kısa zamanda silkelenerek gerekenlerin yapılacağı ve Ali Rıza Ağabey’e verilecek tam destekle tam manasıyla sahip çıkılmasıyla cihanı aleme yalnız ve sahipsiz olmadığının gösterilerek sağlanacak bu destekle de hukuksuz şekilde alındığı görevine yeniden dönerek başarılarına ivme kazanarak ülkemiz ekonomisine planlanan katkıyı yapmasını diliyorum.  

  Ömrümüz olur Mevla’mızda izin verirse  Çarşamba günü önce tarihin ters yüz edilerek tarihte olmamış olanın olmuş gibi ortaya atılması ve buna da gerekli tepkinin gösterilmemesi üzerine bu yalana sarılarak üç ilçemizin bizden koparılma isteği karşısındaki  Siyasetçilerimizin, Meslek Odalarımızın, STK’larımızın ve Medyanın o zamanki akla ziyan tepkisizliğini. 

  56 yıl süren 2. İlçelik esaretinden 1989 da kurtulurken memleketimizin bir yiğit evladının çabasıyla ikinci bir Altunhisar vakasının Ağacın ”Sapı bizden olmasa balta bizi kesemez” misali bir seçilmişin gizli ittifakıyla oluşturulan oyunun bozularak bizden kopartılmasının nasıl engellendiğini. 

   Otoban açılışına gelen U.A.Y. bakanının partisinin kadın kolları başkanının sorusuna verdiği akla ziyan cevap üzerine bakanı bombardımana tutmaları gereken siyasetçilerin, Meslek Odaları ve STK’ların umursamazlığını yazacağım. 

  Aksaray’ın mutlu istikbali için ilgili ve yetkililer tarafından takibi dileğiyle. 

  Rabbim yar ve yardımcımız olsun. 

 


10.05.2021 03:41:00

Ali Genç

BİR ASIRDIR UMURSSAMAZLIKTAN KURTULAMAYAN AKSARAY YİNE SINIFTA KALDI

BİR ASIRDIR UMURSSAMAZLIKTAN KURTULAMAYAN AKSARAY YİNE SINIFTA KALDI