Yaşamın ne kadar kısa ve ne kadar değerli olduğunun acaba ne kadar farkındayız?

Bugün böyle bir soru sormak geldi içimden

Bu kısacık hayatta bir hiç yüzünden insanları kırmak ne kadar kötü bir şey!  

Ama bu işi nedense hep yapıyoruz.  

İnsanların birbirlerini bir hiç yüzünden kırmalarının ne kadar anlamsız olduğunun ne kadar farkındayız ki!

Sonuçta hepimiz dünyada misafir değil miyiz?

Bir gün bu misafirlik bitecek ve asli vatanımız olan öbür âleme göçüp gideceğiz. Sadece amellerimiz ile baş başa kalacağız.

Bütün dünya bizim olsa, bütün cihanın hâkimi olsak, herkes önümüzde saygı dursa, bir elimiz yağda bir elimiz bal da olsa neye yarar, amaller kötüyse, kırdıysan insanların kalbini!  

Bir gün bu fâni dünyadan ebedi âleme yürüyüşümüz bir mezarlıkta 2 metre kare boyunda bir çukurdan başlamayacak ve mahşere yürüyeceğiz.

İşte o yürüyüşte dünyada yaptıklarımızla baş başa kalacak, ne yapmışsak onlar ile birlikte yürüyeceğiz. Yaptığımız hiçbir şey geride kalmayacak ve onlarla beraber yürüyeceğiz.

Bizim için her şey şahitlik yapacak!

Öyleyse imanımızda, amellerimizde, ibadetlerimizde, akraba ilişkilerimizde, komşu ilişkilerimizde iş ilişkilerimizde, gündelik yaşantımızda İslam toplumu olarak ortak kullandığımız değerlerde oldukça dürüst olalım dürüstttt

Dünyanın geçici heveslerine aldanmayalım. Basit, değersiz dünyevi çıkarlar için ebedi hayatımızı harap etmeyelim.

Kulluğumuzu ve tüm sorumluluklarımızı büyük bir kararlılıkla, kesintisiz devam ettirelim. Bilelim ki, her türlü hayır, her türlü fazilet, dünya, ukba huzur ve saadeti İslam´dadır.

Onsuz hayat, değersiz bir hayattır, İlkelliktir, Gericiliktir ve yobazlıktır. Gerçek medenilik, gerçek aydınlık, gerçek insanlık İslam´ı yaşamakla mümkündür.

Aksini ispat etmeye çalışmak çok büyük bir abdallık olacaktır.

Bilmeliyiz ki, çaba ve gayretlerimizin, bütün karşılığını alacak olan yine biziz.

Hiçbir kötü fiilin fayda vermeyeceği o günde, sadece Salih amellerimiz bize fayda verecek ve cennete girmemize destek olacaktır.

 Çevremizle iyi geçinmek, fakirin fukaranın hakkını gözetmek, öksüzün ve yetimin hakkını kollamak, Ölüm gelmeden önce ölüme hazırlanmak gerekmektedir. O Mahşeri Kübra da hesaba çekilmeden önce nefsimizi hesaba çekme basiretini göstermeliyiz.

 

aksarayhaberci@hotmail.com

 


19.12.2015 11:38:06

Mustafa Avcı

Beraber yürüyeceğiz

Beraber yürüyeceğiz