Geçtiğimiz Cuma günü Hamidiye Alaca mahallesine Aksaray Belediyesi tarafından “ Mahalle Konağı” temeli attı. Bizde temel atma törenine katılarak konakla ilgili bilgiler aldık. Belediye Başkanı Sayın Evren Dinçer’in son günlerdeki sosyal aktivite çalışmalarına tanık oluyoruz. Mahalle konağı ile ilgili çalışmalarının ilkini Hamidiye Alaca mahallesinde başlatıyor. Şehrimizin bazı mahallelerinde başlatılan Kadın aktiviteye ilave olarak diğer sosyal çalışmaları ilave etmesini okuma salonları ve gençlik merkezleri ile genişleten başkan Dinçer mahalle konağının ilkini Hamidiye mahallesinde başlatması isabetli bir kara olmuş.
Çünki, malumunuz Hamidiye Alaca ilimize gelip yerleşen hemşehrilerimiz Kırım Türklerinden oluşmaktadır. Burada Kırım Türklerinin örf ve adetlerinin sergileneceği bir salon tahsis edilmesi bizler içinde güzel görsel ve bilgi salonu olacaktır. Ben bundan dolayı bu konağa Kırım konağı diyorum.
Bu mahallemizin düğünlerini, kitap okuma ve sohbet edip bir arada toplanarak hasbıhal etmelerini sağlayacak bir konak olacak. Öyle az bir yer falan değildir. Nerede ise kapalı alanı bin metre civarındadır. Bu mahallemiz için bulunmaz bir nimet olsa gerek.
İki mahalle olan bu bölge muhtarları içinde iki ayrı yer yapılarak vatandaşların muhtarları bu konakta bulmalarını kolaylaştıracaktır. Bu konakların umarım bir çok mahallemizde hayata geçer. Bu aslında eski birlikteliğimize ve kültürümüze dönüştür.
Eskiden köylerde ve şehirlerde insanların hafta sonu ve akşamları bir araya gelip oturarak kültürümüzle ilgili sohbet ettikleri yerlerdi. Az da olsa bizim çocukluğumuzda bunlar vardı. Hemde çok güzel ortam, terbiye, saygı ve büyük küçük belli olurdu. Evren başkanı bu çalışmasından dolayı tebrik ediyorum, en güzel hizmetler bunlar olsa gerek.
Temel atma törenine Başkan Evren Dinçer ile birlikte, Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, partililer, bürokratlar ve çok sayıda Hamidiye Alacalılar katıldı. Toplantıda Mahalle konağı hakkında bilgi veren Dinçer şunları söyledi:
Mahalle Konakları kavramını şehrimizin gündemine yerleştirmiş olacağız. Bu çok amaçlı sosyal tesisimizle özellikle bu Mahalledeki vatandaşlarımız düğünlerini organizasyonlarını kültürlerini tanıtacakları çok amaçlı salonla birlikte çok fonksiyonlu olarak kullanabilecekleri ve mahallemizdeki birçok müşkülatını bu noktada çözmüş olacağız. Tabi Yeni Mahalle’de de bir Mahalle Konağımızın temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Yine Küçük Bölcek Mahallesinde bir Mahalle Konağımızın da temel atma törenini yapacağız. Mahalle Konaklarımızın yanında bizim engelsiz yaşam merkezi çalışmamız var projesini bitirdik.
Çocuklarımıza yönelik yaptığımız sevgi evleri projemiz var Aralık ayı içerisinde oranında temelini atacağız. Bunları bir bütün olarak değerlendirdiğimizde Aksarayımızda tüm yaş gruplarına kadın genç yaşlı engelli tüm gruplara yönelik çalışmamız var. Bu da Aksarayımızın Sosyal Belediyecilik noktasında geldiği yeri gösteriyor. Sosyal Belediyeciliğin yanında şehrimizde alt yapıdan üst yapıya teknik çalışmalarımızı da sürdürüyoruz.
Milletvekili Cengiz Aydoğdu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Devletin her yanı düşünerek çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Mahalle Konağı bizim için önemli bir kültürdür. Bu tesiste vatandaşlarımız birbirini görebilecek. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Alacamıza hayırlı olsun.’’ Dedi.
Bizde bu güzel çalışmasından dolayı Sayın Evren Dinçer’i tebrik ediyoruz.


15.11.2020 12:26:00

Erdogan Kaya

Belediyenin Hamidiye’ye kırım konağı

Belediyenin Hamidiye’ye kırım konağı