Aslında bugün Ağustos 2014 tarihli yazdığım bir yazıyı sizlerle paylaşacaktım, ancak gelecek yazıya bıraktım, çünkü, Belediye elinde karpuzu kalanların karpuzlarını alıp vatandaşa bedavaya dağıtıyormuş. Niçin karpuzlara para veriyor demek yerine çifçinin emeğine destek olurken, karpuz yiyemeyen vatandaşıda menmun ve mutlu olmuş olurlar. Bundan dolayı Aksaray Belediyesini tebrik etmek gerekir.
Bu haberi okurken aklımda olan ekmek fiyatları ile ilgili bir yazıyı kaleme almak istiyordum. Bu haber üzerine elzem olduğunu düşündüm. Geçen bir belediyenin haberinde okudum, buğdayı kendi ekip un yaparak kendi fırınlarında yaptıkları ekmekleri bedavaya dağıtıyormuş.
Belediyenin asıl görevlerinden olan hizmetlerinin başında ekmekte gelmektedir. Ekonomik sıkıntıların hat safhaya geldiği bir dönemdeyiz, üç ailenin şimdiki fiyattan yediği ekmeğin aylık gideri 1.500 TL. civarındadır. Bu sadece kuru ekmek.
Belediye belli kişi ve kesimi memnun etmek için lavanta çiçeği ekiyor. Bunun vatandaşa hiçbir katkısı yoktur, sadece belli bir kesim hatır için bakmaya gidiyorlar. Ama ilimizde hazineye ait o kadar araziler varki anlatamam.
Benim Belediyede çalıştığım dönemde belli ekabir kimseler hazine arazileri ve Belediyeye ait yerlere buğday ve arpa eker biçerlerdi. Bunu yüzsüzlük yaparak her sene eker biçerlerdi. Çoğu insanda bu hazine arazisini ve Belediye arazilerini eken vatandaşların bilirdi.
Biz yapılan şikayetleri değerlendirir bu ekilen ürünlere el kor ve hatta Belediye olarak biz kendimiz biçtirirdik. Bu arazilerin yine bazıları yüzsüz vatandaşlar tarafından ekildiğini düşünüyorum. Bu yerlere Belediye el koyarak kendileri ekmeliler.
Hatta ekilmeyen boş arazileri ekerek il nüfusuna katkı sağlamış olurlar. Buğdayı ekerek işlenip ilimiz un fabrikalarında işlenerek kar amaçlı değil zarar etmemek kaydıyla belli bir fiata fırınlara un verilerek ekmeğin fiyatının düşürülmesi düşünülmeli.
Tabi bu bir görüş yapıp yapmamak Belediye Başkanın insiyatifine kalmıştır. Eğer bunu ben dedim diye değilde kendi düşünceleri olarak hayata geçirirlerse ilimizde çok büyük takdir alırlar. Çünkü önümüzdeki günlerde ekmeğe yine zam beklenmektedir.
Bu konuyu önümüzdeki yaza hayata geçirilmelidir. Bundan fırıncılarda memnun olacağı kanaatindeyim. Bu il için bir önemli girişim olur. İlimizin çeşitli yerlerine çiçek ekilmelidir ama buğday da ekerek ilimiz ekonomisine ve fakir fukaraya destek olmak güzel bir hizmet olacağını düşünüyorum.
 


27.08.2024 05:43:00

Erdogan Kaya

Belediye çiçek yerine buğday eksin

Belediye çiçek yerine buğday eksin