Aksaray Süt Üreticiler Birliği Başkanı Esat Zengin, Aksaray Gazeteciler Cemiyeti başkanları Ali Südemen, Celil Acar ve Yaşar Karatay veAksaray’ımızın tanınmış avukatlarından aynı dönemde il başkanlığı yaptığımız ve mahalle komşumuz olan Davut Manki’nin verdikleri iftarlara katıldık.

Orucun verdiği hoşgörü ve sevgi, saygı insanları birbirine daha yaklaştırıyor. İftar öncesi ve sonrası insanlara orucun verdiği nezaket ve kibarlık o kadar belli oluyor ki. İnsanlar bütün yıl böyle olsa hayat ne kadar güzel olur diye düşünmekten kendinizi alamıyorsunuz. Orucun en güzel anlarından biride, ezan okununca, sessizce ve iştahla yenen yemektir. Az sonrada tiryakilerin sigara içecek yer aramaları ve arka arkaya iki üç sigara içmeleridir.  

Aksaray Süt Birliğinin kurucusu ve Süt İnekçiliğini ilk defa Aksaray’da yapan, Esat Başkan’ın davetine 41 gazeteci iştirak etti. Başkan her zamanki gibi kibarca davetlilerden izin alarak;  bu bir basın toplantısı değildir.İzninizlekısaca acil ve önemli olan bir iki konuyu açıklamak istiyorum, diyerek sütçülükte bayan ve bay hizmetlerini başaramadık, ikinciside Süt Konseyini düzeltemedik.

Ayrıca yem fiyatları çok yüksek dolaysıyla bir süt ineğine 9 kg. yem verilmesi gerekirken 5 kg. verildiğinden süt verimi düşmektedir. Süt veren ineği hiçbir üretici kesmez ancak süt verimi düşerse keser buda doğaldır. Süt fiyatlarından çok süt-yem paritesi ile suni tohumlamanın kanunlaşmasını istiyoruz’’Diyen başkanın ilk yıllardaki kadar azimli, kararlı ve işine bağlı olduğunu ortaya koyarak, davete katılan gazetecilere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Cemiyet başkanlarının verdiği 40 tan fazla gazetecinin katıldığı iftar ve iftardan sonra bahçede gazeteciler arasında mesleğe dönük müzakerenin çok samimi ve gerçekleri dile getirmesi damga vurdu. İttifakla ileriki zaman içerisinde daha geniş kapsamlı bir toplantıda medya mensuplarının yol haritasının çizilmesi ve uyulması kararında birleşildi.

Av. Davut Manki’nin verdiği iftara otuz kadar iş ve meslek adamı katıldı. Komşu, dost ve eski siyasi rakipolarak bizde memnuniyetle katıldık. İftar gayet güzeldi, hizmette hiç aksama olmadı. İftarın dikkat çeken yanlarından biri MHP nin üç eski il başkanı, Davut Menki, Adil Çakır, Rasim Pala ile Gelecek Partisinin yeni İl başkanı Gaffur Yıldız’ın yan yana olmasıydı.

Gaffur Yıldız’ın kravatlı, takım elbiseli, şık kıyafeti dikkat çekerek, gerçekten en iyi şekilde il başkanlığı yapacağını gösteriyordu. Davut Başkan’ın iftarına katılanların tamamının, genç, dinamik, işlerinde ve mesleklerinde çok başarılı oldukları ve aralarında ki uyum da gözlerden kaçmadı.

Av. Davut Manki’nin Aksaray, Türkiye ve Dünya siyasetini yakinen takip ettiğini ve Aksaray İl’inin bütün bölgelerinde yaşayanları, ekonomisini, sanayisini, kültürünü, eğitimini, alışkanlıklarını ve Aksaray’da yapılanları ve yapılmayanları çok bilen Aksaray sevdalısı olduğunu gördük.

K.68 televizyonuna çok kısa bir açıklama yapan Av. Davut Menki; ‘’Türkiye’nin içinde bulunduğu, ağır şartlardan en kısa zamanda kurtulmasının gerektiğini vurguladı. Bunun içinde İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ekibiyle birlikte gece gündüz çalıştığını belirtti. Bizlerde Aksaray’da elimizden gelenini fazlasının yapmalıyız. Daveti kabul edip teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyor, mübarek Kadir Gecenizi kutluyor, ibadet ve dualarınızın kabulünü Allahtan niyaz ediyorum’’ dedi.

Davut Başkan’ın yemek duasını Yaşar Akbaş’tan rica etti. Bütün katılanların tamamının anladığı Türkçe duasıyla sarraf Yaşar Akbaş gönülleri fethetti.Biz de hem davet sahibi Av. Davut Menki Başkan’a ve anlaşılır duasıyla Yaşar Akbaş’a teşekkür ediyoruz.

  HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.


30.04.2022 04:08:00

Rasim Gül

Başkanların Verdiği, İftar

Başkanların Verdiği, İftar