Bugünkü yazımda gecikmelide olsa 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyetinin geleneksel Basın Buluşmalarındaki üç misafirimizi yazacağım. 

    Bu yazımda sırasıyla Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Cüneyt Göktaş, Ziraat Odası başkanı Emin Koçak ve Aksaray Üniversitesi Rektörü Profesör Dr. Yusuf Şahin’in ile ilgili gözlemlerimi ve anlattıklarının özetini paylaşacağım. 

MÜTEAAHİTLER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞINDAN İTİBAREN TANIDIĞIM GÖKTAŞ KONULARINA HAKİM!!! 

    Aksaray Müteahhitler Birliği başkanlığından itibaren tanıdığımız Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) başkanı Müteahhit Cüneyt Bağdadi Göktaş ”Bilen konuşur” sözünün gereği anlattığı konularına hakimdi.! 

   Konuşmasında hem ilimizin yakın geçmişine hakim olacak bilgileri, hem de oda başkanlığına geldiği andan itibaren hizmet binasında döneminde yapılan fiziki çalışmalar ve bunların en önemlilerinden olan biri milli ve milletler arası toplantıların yapılmasına uygun olmak üzere iki konferans ve toplantı salonuna kurumunu kavuşturma çalışmalarını. 

   Yine ilimiz kamuoyunun yakından takip ettiği odanın tüm elektrik ihtiyacını karşılayacak yenilenebilir çevre dostu enerji olan güneş panellerinin pratik zekayla çatı gibi kullanılarak altının ise kurum çalışanlarının araçlarının otoparkı olarak kullanılmasıyla odanın Elektrik faturasının sıfırlanmasının yanında artanın da satışıyla ayrıca odaya bir gelir elde edilecek güzel ve örnek alınması gereken bir çalışma. 

   Göktaş’ın başkanlığa geldiği günden itibaren yapılan çalışmalarla oda üyelerinin işlerinin kolaylaştırılması, ücretlerinin milimize edilmesi ve TOBB tarafından OSB’ye yapılan Meslek lisesinin kapasitesinin maksimum seviye çıkartılmasının gerçekleştirilmesi. 

  Okuldan maksimum verim alınması için sitayişle belirttiği gibi bu başarıyı Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğüyle birlikte başarılmasıyla ilimizin mevcut OSB’sindeki yatırımların arttırılmasıyla ilçelerimize kurulacak OSB’ler le ilgili bilgilerle yine ilimizin oda ve üyeleri tarafından milli ve milletler arası toplantılar ile fuarlarda en iyi şekilde temsiliyle Aksaray’ın İstikbalinin öğle güneşi gibi parlaklığını ortaya koydu.!!! 

2 KOLTUĞUNA 4 KARPUZ SIĞDIRAN ÇİFTÇİNİN MÜDAFİSİ MÜTEVAZİ BAŞKAN EMİN KOÇAK! 

   Emin Koçak’ın tarif edilmesi istense yapılacak en kısa tanıtım başlıktaki şekliyle olması en pratik ve gerçek tanıtım olur. 

   Çünkü Emin Koçak 3 dönemdir Ziraat Odası başkanlığıyla birlikte Kazıcık Tolu köyü muhtarlığı, Yeşilova Grup Köyleri İçme Suyu Birlik Başkanlığını ve S.S. Bor Pancar Ekicileri Kooperatifi (Pankobirlik)yönetiminde iki hemşerimizle birlikte de ilimiz Pancar üreticilerini de temsil ediyor. 

   Ziraat Odası başkanlığıyla birlikte üst paragrafta belirtiğim görevleri de bulunan Emin Koçak’ta hem buluşmada temsil ettiği Ziraat Odası konusunda hem de diğer görevlerinin konularına hâkimiyetiyle gelen rahatlığıyla başladığı sözlerine bir hatibin hitabı yerine mütevazi bir insanın sohbeti havasında gerçekleştirdi. 

   Koçak konuşmasının önemli bölümünü dış havzalardan tarımsal sulama için neden su getirilmesi gerektiğine ayırırken, bunun için Vali Aydoğdu, Milletvekili Aydoğdu, Belediye başkanı Dinçer başta olmak üzere siyasilerle  ve Meslek Odalarıyla birlikte yapılan samimi çalışmaları anlattı. 

   Konuşmasının en can alıcı yeri ise dün Aksaray Yenigün Gazetesi ile birlikte 5 İnternet gazetemizde de yayınlanan haberimde genişçe yer verdiğim konu gerçekten da yetkililer tarafından özelde ilimizin, genelde ise ülkemizin ilimizin mutlu istikbali için mutlaka dikkat alınması gereken bir meseleydi. 

  Koçak  özelde ilimizin, genelde ise ülkemizin sulama suyunun istikbali için ruhsatları olmayan kuyuların teşvik ve destek almamaları nedeniyle daha çok suyu vahşi sulamayla tükettiklerini belirterek bu nedenle hem su rezervinin azaldığını ,hem de vahşi su ile  yapılan sulamayla tarlaların tuzluluk oranın arttığını belirterek ruhsatsız kuyuların sebep olduğu olumsuzlukları ortadan kaldırılabilmesi için mutlaka” İmar Barışı” gibi birde” Kuyu Barışı” uygulanmasını istedi. 

   Koçak sohbetinde yerli üreticinin desteklenmesi için oda olarak kurdukları eleme ve paketleme tesisiyle üreticiden direk tüketiciye 10 tondan fazla ürünlerin ticari beklentiye girmeden karşılandığını, ilimizde daha az su isteyen bitkilerin ise teşvikle sağlanabileceğini. 

    On yıllardır hançeremi yırtarcasına değerlendirilmesin istediğim ilimizdeki depolamaya müsait olan yerlerin belirlenerek değerlendirilmesi konusunda ise kalbime ilk su serpen yetkili oldu.!!!  

REKTÖR ŞAHİN’İN BAŞARIYI “BEN DEĞİL ,BİZ” YÖNTEMİYLE HERKESELE PAYLAŞMASI !!! 

      Atalarımızın tabiriyle ”Dışı gön içi kan” olan insanların birde 72 şeytana bedel olduğu bilinen nefsinin tazyikiyle konuya imani değil de Aristo’nun düz mantığıyla bakıldığında kişinin kendisinin veya kendisinin direk ve dolaylı çabalarıyla elde edilen başarısını başkalarıyla paylaşması zordur.!!! 

     Salı günü bir gurup arkadaşımızla Hoca sohbette ASÜ’nün hem devlet hem de vakıf üniversiteleri arasındaki başarılarından bahsederken bunu kendisine veya kurumuna mal etme yerine 

tüm paydaşlarıyla birlikte şehrin tamamına mal etmesi taktirle karşılandı.!!! 

   Gelin Yusuf Şahin hocanın gazetecilerle sohbetinde söylediklerinin bundan sonrasını özetle  konuşmasından birlikte okuyalım; 

   Şahin Üniversitenin başarı grafiğinde kendi kuruluş dönemi ile aynı yaşta olan üniversiteler arasında yapılacak kıyaslamada, hiç de mütevazi olunmayacak şekilde büyük mesafeler alınarak başarı sağlandığını.!!! 

 Aksaray üniversitesini İstanbul ve Ankara üniversitesi gibi köklü üniversitelerle mukayese etmenin yanlış olacağını belirterek “Bizi muadili üniversiteler ile kıyaslayın. 

   Bu güne kadar kampüs içerisinde hizmet birimlerinin inşaat çalışmalarının devam ettiğini, artık bu dönemin bahar havasından yaza geçilen bir dönem olarak değerlendirmenin doğru olacağı kanaatini taşıdığını. 

 Öğrenciye barınma yeri, sosyal aktivitelerin olacağı alanlar, sanatsal faaliyetler ve güvenlik gibi konularda şehrin Valisinden Belediye başkanına kadar tüm dinamiklerin ayrı bir sorumluluk içerisinde hareket ederek, birlik ve beraberlik içerisinde gençlerin ilim irfan tahsili almalarına ortam hazırladıklarını. 

 Üniversitenin başarısının bu şehrin dinamikleri ile birlikte bir bütün olarak şehrin başarısı olarak gördüklerini Kampüs içerisinde ağaçlandırmadan, yeni birimlerin oluşturulmasına, sanayicinin ve çitçinin kullanacağı laboratuvarlara kadar pek çok alanda halk ile üniversiteyi entegre haline getirmek için yapılan çalışmalarda başarılı olunsa da ara ara eksikliklerin gündeme alınarak üzerinde durulmasını kayda değer bulduklarını özellikle ifade eden Rektör Şahin üniversitede eğitimin başarısının doğrudan şehirle ilgili olduğunu da belirtti. 

SAHTE DOÇENT AKADEMİSYENLERİN BİLGİ BİRİKİMİYLE OLUŞAN ÖNSEZİLERİYLE ORTA ÇIKARTILDI 

  Sohbet esnasında Gazetecilerin sahte Doçent sorusuna da açıklık getiren Prof. Dr. Yusuf Şahin akademisyenlerin önsezileri sayesinde kısa sürede sahteciliğin ortaya çıkarılarak ilgili kurumlara yapılan başvurunun ardından, oluşabilecek spekülasyonları engellediklerini  ve konunun açıklığa kavuşturulmasından dolayı kendisinin ve konuyu açığa çıkartan akademisyenlerin yapılan çalışmadan dolayı kalplerinin mutmain olduğunu söyledi.  

  Yusuf Şahin kendinden sonra gelecek rektörlerin üniversitede hakkaniyet ölçüleri dışına çıkmadan hizmet yapacağı bir adil sistemi kurup oturttuklarını da belirterek ilimizin mutlu istikbali için sanayicilerimizin ve tarımla uğraşanlarında kurumlarının mevcut imkanlarından rahatlıkla faydalana bileceğinde belirterek yaptığı çağrıya zamanında verilecek cevapla kazanacak olan özelde çiftçilerimiz olurken genel manada ise ilimiz ve ülkemiz olacak. 

   Şehrimiz Meslek Odaları, sanayicileri ile çitçileri başta olmak üzere tamamının Üniversitemizin bilgi birikiminden ve laboratuvar imkânlarından en iyi şekilde faydalanabilmeleri için gerekeni zamanında yapmaları dileğiyle. Cumamız Mübarek olsun. Rabbim yar ve yardımcımız olsun


Tarih: 05.11.2021 06:08

Ali Genç

BAŞKANLARIN KONULARINA HAKİMİYETİYLE,REKTÖR ŞAHİN’İN BAŞARIYI PAYLAŞMASI

BAŞKANLARIN KONULARINA HAKİMİYETİYLE,REKTÖR ŞAHİN’İN BAŞARIYI PAYLAŞMASI