Belediye başkanı Dr. Evren Dinçer’in yaptığı çalışmalar beğeniliyor. Özellikle ‘’MİLLET BAHÇESİ’’ konusunda takdir etmemek mümkün değil. Ben takdir etmiyorum diyen olabilir mi? Millet Bahçesini görüp, takdir etmiyorum diyenlerin aklından şüphe ederim.

Oturduğu yerde, görmeden, incelemeden, İNADINA beğenmemek hiçbir mana ifade etmez. Tam tersine Evren Başkanı daha da güçlendirir. Gerekçesiz, bahane bulmak bizim insanda kötü bir huydur. Bunların piride Ebu Cehidir. Gördüğü halde, bildiği halde kabul etmemek.

Bundan 32 yıl evvel, bizler ve bizim Aksaray’ın il oluşunun ne kadar önemli olduğunu artık önünün açıldığını anlatmaya çalışıyoruz. Az da olsa bir kısım hemşerimiz ne kadar abartıyorsunuz ne olmuş il olunca diyerek sevincimizi bile kıskandıklarını çok gördük ve yaşadık. Hatta bir örnek anlatmak istiyorum.

Vilayetlik kutlamalarına ricamız üzerine Ahmet Yaşar Ortaköy’ün Kümbet köyümüzden BEŞ DAVUL ve BEŞ ZURNA getirmişti. İş adamı rahmetli Nazmi Duru’da kurbanlık için gerçekten görkemli bir çift tosun almıştı. Bizde tosunları gelin arabası süsler gibi süsleyerek, davul zurnalar eşliğinde tosunlarla birlikte, belediye İşhanı önünden Turizm Caddesinden 
Zafer Okulunun köşesinden ve Kurşunlu Cami önünden bir tur atarak başladığımız yere geldik. 
İnanın en az altı ay benimde içinde olduğum yürüyen insanlara söylenmedik laf, yakıştırılmadık sıfat bırakılmamıştı. Toplumda adam sanılan, gerçekte öyle olmayan şeytanlar sataşarak, iftira ederek siyaset yapıyorlardı. Hepsi gittiler ne eserleri kaldı nede isimleri kaldı. Ama Aksaray’ın vilayet olmasıyla meydana getirilen eserler ortada duruyor. Şükür Vilayetimizde başarıyla yoluna devam ediyor.

Emin Gürün, Memiş Akın, Osman Ertuğrul, Ahmet Er, Nevzat Palta, Haluk Şahin Yazgı’nın yaptığı hizmet ve eserler ortada duruyor. Bu eserler Aksaray’a yeterli mi? Elbette yeterli değil çünkü ilçe olmamız dolaysıyla, hizmete aç olan Aksaray elbette daha çok hizmet isteyecek.

Millet Bahçesi ara sokaklarda, Ulucami’nin ve Vilayet konaklarının önünde vakit geçiren insanlarımızın daha rahat şekilde zaman geçirmelerini sağlayacak bir hizmettir. Aynı zamanda buralardaki köy görüntüsünü de kaldırmaktır. Binlerce insanın KOVİT’i hiçe sayarak diz, dize oturmalarını ve oradan geçenleri rahatsız etmeyi önlemektir. Tabi halkın Millet Bahçesine gitmesinin de alt yapısını hazırlamak şartıyla.

İnsanoğlu için DAHA kelimesi çok önemlidir, eğer insanoğlu verilen ve yapılanın dışında bir şey istemezse, DAHA nın peşinden gitmezse gelişme, ilerleme ve kalkınma olmaz, çağ ve medeniyet asla yakalanmaz Bizde bu gerçeklere uyarak yapılan MİLLET BAHÇESİ’ni beğeniyoruz. Ancak Baraja kadar devamını temenni ediyor ve istiyoruz.

Dr. Evren Dinçer başkandan dileğimiz, uygun olan arazileri hiç vakit geçirmeden MİLLET BAHÇESİ alanı ilan etmesidir. Çünkü buna Aksaray’ın gerçekten çok ihtiyacı var. Büyük düşünmek demek düşünülenin hepsini bir hatta iki dönemde yapmak bitirmek elbette mümkün olmaya bilir. Onun için 2021 yılı bitmek üzere, bütün bunların 2022 yılı yatırımlarına konmasının büyük faydaları ve yansımaları olacaktır. 2050 yılına kadar önümüzü görme, plan ve projelerinin hazırlanması ve halka sunulması çok mu zor?

Çürümüş ve içinden geçen suyun kullanılması bile doğru olmayan içme suyunun borularını değiştirme, bozulan onlarca kilometre asfaltın yenilenmesi, üzüm ve bağ bozumu festivali ile Ağaçören ilçemizde Ceviz Festivali’nin düzenlenmesi ve benzeri girişimlerin yapılması da takdire layıktır. Birçok konuda da devam etmek iyi olur.
 
Belki yeri değil ama yazmak zorundayım, Kılıçaslan parkında iki adet eğimli göstermelik köprü var. Yağmurlu ve kış aylarında, yürüyüş yapanlarımızdan onlarca sporcunun ayağı kayarak veya kalkan demir kuşaklara takılarak düşüp yaralandılar. Sayın başkan senin dışında birçok yetkiliye en az 15 yıldır defalarca söylendi ama hiçbir şey değişmedi.

Belediye başkanı olarak sizin, başkan yardımcılarızın ve diğer ilgili personelinizin yağmurlu ve karlı bir günde bu sözde köprülerden geçmenizi tavsiye ediyorum. Lütfen spor yapan insanların sağlığına önem vermeyi düşünerek, gereğini yapın.

Millet Bahçesinde de bu göstermelik köprüler yapılmış ama şükür kambur değil. Millete hizmet etmek isteyenler, devre iş yapmamalı. Kin, öfke, nefret, çekememezlik ve düşmanlık illetine kapılmamalıdır. Geleceği için tasalanmamalıdır. Yeri gelmişken Mevlana’nın bir sözünü hatırlatalım:

Kısmet etmişse Mevla;
‘’El getirir, yel getirir, sel getirir.

Kısmet etmez ise Mevla;
El götürür, yel götürür, sel götürür.’’

  Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.


8.11.2021 05:54:00

Rasim Gül

BAŞKAN EVREN DİNÇER ve ‘’MİLLET BAHÇESİ’’

BAŞKAN EVREN DİNÇER ve ‘’MİLLET BAHÇESİ’’