Dünyayı saran korana virüs hastalığı ülkemizi de tehdit ettiğini hepimiz biliyoruz. Ülkemizde sağlık bakanımızın erkenden aldığı tedbirler nedeni ile şeffaf paylaşım ve halkımızı bilgilendirmesi takdire şayan idi. Bu tedbirler ilimizde de devam ederken Belediye Başkanımız Sayın Evren Dinçer yoğun bir dezenfekte ve yaşlılarımıza ulaşımda büyük bir sınav vermiştir. Kim alo dediyse oraya yetişmesi ve her yeri dezenfekte etmesi bana göre büyük başarıdır.
Dinçer il merkezinde zannedersem dezenfekte etmediği yer bırakmamıştır. Hatta kasaba ve köylerimizden gelen talepleri bile karşılayarak destek vererek ekipleri ile birlikte bölgelere dahi giderek virüsle mücadele etmektedir.
Helvadere kasabamızda sanal teröristleri tarafından karantinaya alındı yalanı yayılarak panik yaratılmıştır. Salı günü Helvadere kasabamızda Aksaray Belediyesi Helvadere Belediye başkanın talebi ile dezenfekte edilmiştir.
Helvadere kasabamızda korona virüs mevcut değildir. Belediye başkanı Arif Bellkliden dinlediğime göre, helvadereli İngiltere'de bulunan bir vatandaşımız ülkemize gelmiştir. Zaten girişte kontrolden geçen vatandaşımız kasabasına gelmiş.
Bu vatandaşımız yaşlı olduğu için eskiden kendisinde nefes darlığı hastalığı bulunduğu için hava değişikliğinden bu hastalığı yükselmiş. Aksaray Araştırma Hastanesine götürülen bu vatandaşımız yurt dışından geldiği için tedbir amaçlı hastanemizde kontrol altına alınmıştır.
Konunun mahiyeti bundan ibaretken Helvaderede 40 kişide çıkan virüs nedeni ile kasaba karantinaya alındı dedikodusu yayılması ilimizde panik yaratmaya yönelik bir provokatör dedikodudan ibarettir. Bu tür yanlış bilgilerde uzak durmak en doğrusudur.
Ülkemizde alınan tedbirler ve uygulamalar, hastalığın yayılmaması için bir tedbir olduğunu unutmamak lazım. Vatandaş olarak da bu tedbirlere mutlaka uymamız gerekmektedir. Uygulamaya uymak en kısa zamanda bu virüsü atlatmaktır.
Aksaray’da Belediyemiz, valiliğimiz, Emniyetimiz ve sağlık çalışanları hastalıkla ilgili güzel bir çalışma yapmaktadırlar. Belediye Başkanı Evren Dinçer’in bizzat evden çıkması yasaklanan yaşlılarımıza ulaşmada öncülük yaparak ihtiyaçlarını karşılamaktadır.
Dezenfekte edilmesi gereken tüm iş yeri, fabrika, alışveriş yerleri, resmi kurumları ile beraber her yeri dezenfekte etmesi fevkalade başarılı bir çalışmadır. Bazı resmi alanların çevresinin yıkanıp dezenfekte edilmesini takip etmekteyiz.
26 bölgeye koca koca 50 fazla dezenfekte malzemeleri koyarak sokakta yürüyen vatandaşların ellerini dezenfekte etmelerini sağlaması fevkalade güzel bir çalışmadır. Bu dezenfekte malzemelerinin vatandaş tarafından kullandığını bizzat görmekteyim.
Vatandaşımız her ne kadar duyarsız olsa da meydanlardaki bankların kaldırılması çok güzel. Burada oturan vatandaşlarımız virüsü birbirlerine bulaştırma durumu mümkündür. Ama vatandaşımız yinede bu uygulamaya uymamaktadır, beton üzerinde oturmaktadırlar.
Pazarlarda belediyenin esnaf ve vatandaşlara eldiven dağıtma çalışması bir duyarlılıktır. Yine bazı resmi kurumlara eldiven ve kolonya dağıtımı da güzel bir çalışma. Tabi bunlar bizim görebildiğimiz çalışmalardır.
Bundan dolayıdır ki, Belediye başkanı Evren Dinçer’in korona virüsle ilgili duyarlı çalışmalarından dolayı kendisini tebrik etmek istedim. Tabı bu çalışmaların virüsün en kısa dönemde bitmesine vesile olacaktır. Biraz sabırlı olalım.
Bu arada gecesini gündüzüne katan tüm sağlık çalışanlarına başarılar diliyor,kendilerini tebrik ediyorum.


24.03.2020 19:15:00

Erdogan Kaya

Başkan Dinçer’i tebrik ediyorum