22 Temmuz 2018 tarihinde Balcı Köyünde yapılan Referandum neticesinde Ortaköy´e Mahalle olarak bağlanma kararı çıkmıştı.Ortaköy Belediye Meclisinin 07 Ağustos 2018 tarihinde yaptığı tarihi toplantıda da Balcı Köyünün Ortaköy İlçesinin Mahallesi olması kabul edildi.

   Balcı Köy iken;Ortaköy´e Mahalle olarak bağlanmasında büyük emekleri olan, Balcı Eski Belediye Başkanı Yunus Yıldız,Aksaray SGK.Şefi Zeki Balcı,Aksaray Ülkü Ocakları Başkanı Ali Akbulut ve Balcı Köy Muhtarı Sefa Tekin´e ne kadar teşekkür edilse azdır.Tarih bunları yazacaktır.

 İş bilen insanlar sayesinde,Kasabalıktan Köylüğe düşen Balcı,bir anda Ortaköy´ün Mahallesi olarak,İlçeliğe kavuşuyor.Hayırlı Olsun.Şimdi pek belli değil ama yakın zamanda İlçeliğin nimetlerinden tüm Balcı halkı fazlası ile pay alacaklardır.

    Ortaköy´de Belediye Başkanlığı yapanlardan Allah Razı Olsun...Devletin planladığı yatırımlar için bile arsa yoktu. 

   Balcı Ortaköy´e bağlandığı içinde bu arsa sorunda ortadan kalkmış oldu.Artık devlet yatırımları geldiğinde arsa sorunu olmayacaktır.

   Ortaköy Geleceğin parlayan yıldızıdır.Ve parlamayada başlamıştır.Doğalgaz Ortaköy´de yanmaya başlamıştır.Duble yol 2019 yılında bitirilecektir.Otoyolda Ortaköy´den geçmektedir.Organize Sanayi Kurma çalışmalarıda devam etmektedir.Ortaköy´ü güzel günler beklemektedir.İnanıyoruz ki,Yarın,bugünden çok daha iyi olacaktır.

Ortaköy İçin Taş Üstüne Taş Koyanlardan Allah Razı Olsun.

 


9.08.2018 20:40:02

Cemalettin Öztürk

Balcı Ortaköy´ün Mahallesi Oldu

Balcı Ortaköy´ün Mahallesi Oldu