Prof. Ümit Özdağ’ı, babası rahmetli Muzaffer Özdağ’ı, annesi avukat Gönül Özdağ’ı, Kardeşi Avukat Savaş Özdağ’ı 1975 yıllından bu tarafa 47 yıldır tanırız. Beni ve arkadaşım Yusuf Köse’yi, 1980 İhtilalcilerinin iftira ve işkencesinden kurtarmak için Muzaffer Özdağavukatımız olmuştu. O günden bu yana aileyle bağlarımız hiç kopmadı. Büyük dava adamı Muzaffer Özdağ hiç eğilmedi ve doğrulardan şaşmadı. Dolaysıyla akla hayale gelmeyen iftiralara uğradığı halde hiç eyvallah etmeden inandığı yolda yürümeye devam etti.

Prof. Ümit Özdağ’da babasının izinden gidiyor. Hiç kimseye boyun eğmeden inandığı davada yürüyor. Yürüdüğü yolun doğru olduğuna inanıyor ve gidiyor. Zerrei miktar ödün vermeden yoluna devam ediyor. Devlet Bahçeli ve Meral Akşener’i eleştirmese idi her iki partide de yerini korur ve her dönem de milletvekili seçilirdi. Milletvekilliği için inancından dönmedi. Makam, mevki ve para için takla atanlar elbette Özdağ ailesini anlayamaz.

Prof. Ümit Özdağ yıllardan beri Ak Partinin, Suriye ve Suriyeliler politikasına karşı olduğunu her ortamda belirtti. Gerekçelerini de bilimsel olarak açıkladı. Son günler de bu konuyu tekrar ele aldı. Sanki ilk defa söylüyormuş gibi. İçişleri bakanıSüleyman Soylu, Prof. Ümit Özdağ’a, annesine ve merhum babasına bütün aileye duyulmamış hakaret ve iftiralarda bulundu. Yazımıza bakanın söylediği sözleri yazmaya hicap duyduğumuzdan yazmıyoruz. Siyaseti bu kadar ayağa düşürmeye hiç kimsenin hakkı olmamalı.

Prof. Ümit Özdağ, bütün hayatını Türkçülük ve milliyetçiliğe vakfetmiş Harp Okulunu, Harp Akademisini ve Ankara Hukuk Fakültesini bitirmiş, Cumhuriyet döneminin üsteğmen rütbesiyle kurmay sınıfına katılan en genç subayı, Muzaffer Özdağ’ın oğludur.Muzaffer Özdağ, 1960 İhtilali sonrası Milli Birlik Komitesinin en genç üyesi olmuş ve 13 Kasım 1960 daailesiyle birlikte Japonya’ya askeri ateşe olarak sürgün edildi. Aslen,Kayseri Pınarbaşı doğumlu Dağıstan Kumuk-Kıpçak kökenlidir.

Prof. Ümit Özdağ,3 Mart 1961 de Tokyo’da doğmuş, İlk, Orta ve Lise eğitimini TED Ankara Kolej’inde tamamlamış. Lise yıllarında Ankara Çankaya Ülkü Ocakları’nda ve Ankara Kolejinde Ülkücü Hareket içinde yer almıştır. Bu mücadele sürecinde Ülkücü hareketlerinden dolayı, Ankara TED Kolejinden atılmış,  lise diplomasını Ankara Aktepe lisesinden almıştır.

Prof. Ümit Özdağ, Münih Üniversitesi ile Gazi Üniversitesini bitirmiş, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. Washington, Moskova, Tokyo, Yeni Delhi, Kahire, İskenderiye, Brüksel, Tahran, Bişkek, Alma Ata, Londra, Münih ve Tel Aviv’de değişik üniversite ve araştırma merkezlerinde konferanslar vermiştir. Bununla beraber birçok ülkede kongrelere katılmış tebliğ sunmuştur.

Zafer Partisi Genel Başkanı, Türk siyasetçi, siyaset bilimci ve yazar olan Prof. Ümit Özdağ 1999’da Avrasya Stratejik Araştırma Merkezi’ni, 2003’te Diyanet araştırma Merkezi’ni, 2006’da ise 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü’nü kurdu. Bu düşünce kuruluşlarında yaptığı çalışmalarla ve yayınlarla Türk dış politikasına ciddi katkıda bulundu. 2015 Genel seçimlerinde MHP’den daha sonrada İyi partiden milletvekili oldu. İyi Partiden ihraç edilen Özdağ Zafer Partisini kurarak Genel Başkanı oldu.

Prof. Ümit Özdağ, Zafer Partisi’ni kuralı henüz bir yılını tamamlamadı. Aceba neden bu kadar hedef alınıyor ve şahsına ve bütün ailesine dünyanın an ağır hakaretleri ve iftiraları yapılıyor? Özellikle bütün insanların asayışı ve güvenliğinden sorumlu İçişleri bakanı tarafından hedef tahtasına oturtuluyor?

Karşılıklı rest çekmelerden ülke her zaman zarar görmüştür. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ortalığı sakinleştirmelidir. Özellikle Devlet Bahçeli Muzaffer Özdağ ve Prof. Dr. Ümit Özdağ’ı çok iyi tanır. Erdoğan ve Bahçeli’nin, Bakan Süleyman Soylu ’ya daha sakin olmasını söylemeleri lazım.

Prof. Ümit Özdağ’ın eserleri:

1.Değişen Dünya Dengeleri, 2- Atatürk ve İnönü Döneminde Ordu-Siyaset, 3- Menderes Döneminde Ordu-Siyaset, 4- Türkiye Kuzey Irak ve PKK, 5- Türk Avrupa Birliği İlişkiler, 6- Türkiye’de Düşük Yoğunluklu Çalışma ve PKK, 7- Yeniden Türk Milliyetçiliği, 8- Gelecek Bin Yılda da Buradayız, 9-

Kürtçülük Sorununun Analizi ve Çözüm Politikaları, 10- Atatürk ve İnönü Dönemi Türk Silahlı kuvvetleri, 11- Türk Ordusunun PKK Operasyonu, 12- Kerkük, Irak ve Ortadoğu,

13- Türk Ordusunun Kuzey Irak Operasyonu, 14- Telafer, Bir Türkmen Kentinin, AmerikaOrdusu ve Peşmergelere Karşı Savaşı, 15- İstihbarat Teorisi, 16- PKK Neden Bitmedi, Nasıl Biter, Kürtçülük Sorununun Analizi ve Çözüm Politikaları, 17- Pusu ve Katliamlarının Kronolojisi, 18- Ermeni Psikolojik Savaşı, 19- Cumhuriyetin En Uzun Dört Yılından Geçerken Türk Sorunu, 20- Türk Ordusu PKK’yı Nasıl Yendi, Türkiye nasıl Teslim Oluyor ?,21- Doğu Raporu, 22- İkinci Tek Parti Dönemi, AKP’nin Yumuşak Hegemon Parti Projesinin Anatomisi,

23- Küçük Ortadoğu Suriye, 24- 21i. Yüzyılda Prens, 25- Algı Yönetimi, Propaganda, Psikolojik Savaş, Örtülü Operasyon ve Enformasyon Savaşı, 26- İstihbarat Örgütleri, 27- Milli Güvenlik Teorisi, 28 Türk Dış Politikası, 29- PKK ile Pazarlık, Öcalan ile Anayasa Yapmak, 30- Türk’ün Vatanla İmtihanı, 31- 100 Yılında Birinci Dünya Savaşı, 32- Türk Dış Politikasının Nasıl Bilirdiniz? 33- İstihbarat Örgütleri, 34- Cesetler, Gölgeler, Yalanlar,  35- İkinci Tek Parti Dönemi,

36- Teşkilat-ı Mahsusa’nın 100 Yılında Türk İstihbaratı, 37- 21. Yüzyılda Türk Dünyası Jeopolitiği, 38- Türk Sorunu, 39- Kendi Ülkesinde Kuşatılan ve Bölünen Ordu, Türk Silahlı Kuvvetleri, 40- Kaçınılmaz Çöküş, 41- Türk Dış Politikasında, Hasar Tespiti, 42- Strateji ile Göç Mühendisliği, 43- Saray Rejiminin Çöküşü ve Türkiye’nin Yükselişi.

 Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.

 


S.KARA
9.06.2022 15:05:39
ŞU YAZDIKLARINIZIN HİÇBİRİ ÜMİT ÖZDAĞ'IN SEVİYESİZLİĞİNİ KAPATMAZ. İYİ PARTİYİ FETÖ'NÜN KURDUĞUNU SAĞIR SULTAN BİLİYORDU AMA ÖZDAĞ BİLMİYORMUŞ, PKK İLE FETÖ İLE MÜCADELE EDECEĞİNE, PKK'NIN VE FETÖ'NÜN DÜŞMANI SÜLEYMAN SOYLU İLE DALAŞIYOR. BU ZAT İYİ PARTİ PKK İLE İTTİFAK YAPARKEN KUZU SESSİZLİĞİNDE İDİ, ŞU ANDA SİYASETTE GİTTİĞİ YOL DEVLET KARŞITLIĞI, TÜRKİYE VE TÜRK-İSLAM KARŞITLIĞIDIR. HIRSI ONU VATAN HAİNİ ÇİZGİSİNE GETİRMİŞ. İSLAMDAN VE TÜRKLÜKTEN NASİBİNİ ALMAMIŞ. BU ŞAHSI SAVUNANLARA DA YAZIKLAR...

HALİL YENYIL
14.06.2022 14:09:55
ÜMİT ÖZDAĞIN KABADAYILIK YAPTIĞI. HAKARET ETTİĞİ SÜLEYMAN SOYLU KİM? SÜLEYMAN SOYLU PKK TERÖRÜNÜ BİTİREN, FETÖYÜ BİTİREN, TERÖRİSTLERİN, FETÖCÜLERİN DÜŞMAN OLDUĞU, VATAN HAİNLERİNİN HEDEFİNDE OLAN BİR KAHRAMANDIR. BU DURUMDA SOYLUYA KABADAYILIK YAPANLARIN KİM OLDUĞU ORTAYA ÇIKIYOR

7.06.2022 08:38:00

Rasim Gül

Bakan S. Soylu’nun Hakaret ettiği, Prof. Ü. Özdağ Kim? 

Bakan S. Soylu’nun Hakaret ettiği, Prof. Ü. Özdağ Kim?